Největší developer bude generálním partnerem Fakulty stavební VUT Brno

regiony

CTP, největší developer v České republice zaměřený na udržitelnou výstavbu průmyslově-logistických nemovitostí, se stává pro příštích pět let generálním partnerem Fakulty stavební Vysokého učení technického v Brně (FAST VUT).

Největší developer bude generálním partnerem Fakulty stavební VUT Brno
Z podpisu dohody
19. října 2022 - 11:00

V rámci spolupráce bude developer se studenty sdílet své zkušenosti a inovativní přístup k vytváření moderních průmyslových parků a business center. Obě strany chtějí spoluprací zvýšit zájem studentů o stavební obory a zároveň podpořit mladé talenty, kterým chce CTP navíc nabídnout příležitosti k uplatnění teoretických znalostí v praxi již během studia. Smlouvu o partnerství stvrdili podpisem David Chládek, ředitel CTP ČR, a Rostislav Drochytka, děkan FAST VUT.

„Z této spolupráce mám osobně i profesně opravdu velkou radost a velice si jí vážím. Sám jsem vystudoval stavební inženýrství a v tomto oboru dlouhodobě působím, proto věřím, že stavební obory nabízejí mladým lidem širokou škálu oblastí ke studiu a především následně skvělé uplatnění a prostor k seberealizaci. Často se v praxi setkávám s tím, že lidí v oboru je nedostatek, přitom práce a zakázky neustále přibývají. Stavebnictví je tedy nejenom velmi rozmanitý, ale také perspektivní obor s výhledem do budoucnosti, a to jak s ohledem na spektrum stavebních zakázek a oborů, tak s ohledem na neustálý vývoj v oblasti stavebních materiálů, pracovních postupů, použitých technologií a v neposlední řadě uplatnění IT. Jsem přesvědčen, že je nezbytné investovat do mladé generace, která bude utvářet budoucnost celého stavebního sektoru, proto jsme se v CTP rozhodli podpořit tuto oblast vzdělávání, a to nejen finančně, ale i prakticky. Věřím, že to je cesta, jak výuku zkvalitnit, přiblížit ji realitě a do oboru postupně přilákat další mladé talenty,” zdůraznil David Chládek, ředitel CTP pro Českou republiku.

V rámci dlouhodobé spolupráce chce developer přinést studentům možnost ověřit své teoretické znalosti v reálném prostředí developerské firmy, a to prostřednictvím stáží či stínování vybraných pracovníků společnosti CTP. Kromě toho předají odborníci z CTP své bohaté zkušenosti studentům během přednášek, exkurzí v průmyslových CTParcích v různých developerských fázích, od projektových, stavebních přes kolaudace až po pronájem a správu budov. Generální partner pomůže studentům také s výběrem a přípravou témat pro diplomové práce, aby měly reálné dopady do praxe. Nejlepší diplomové práce mohou získat i finanční bonus. Neméně důležitou součástí je i aktivní zapojení CTP do plánovaných akcí fakulty.

„Jsem rád, že se podařilo získat takto významného partnera naší fakulty, který může našim studentům nabídnout opravdu pestrou škálu poznatků a zkušeností, i díky tomu, že CTP je aktivní na poli průmyslového, office i bytového developmentu s mnoha inovativními nápady, které se nebojí realizovat. Věřím proto, že tato spolupráce přinese nejen studentům a celé fakultě bohaté příležitosti, ale také že i z naší strany budeme pro CTP přínosným partnerem,“ okomentoval spolupráci prof. Ing. Rostislav Drochytka, CSc., MBA, dr.h.c., děkan Fakulty stavební VUT.

Podporu mladých talentů chce CTP zaštítit také ambasadory, kteří by měli nejen studentům představit, jak vypadá pracovní život v takto dynamické a inovativní firmě. Jedním z ambasadorů bude Jan Hübner, ředitel výstavby CTP, který vystudoval FAST VUT a následně nastoupil v roce 2004 do CTP, kde působil až do roku 2009. Následně se vydal sbírat další zkušenosti do zahraničí a letos se do CTP opět navrátil. Zatímco ze své strany nabídne zkušený vhled profesionála, pohled na začátek kariéry naproti tomu přinese student FAST VUT Vadym Makota, který nastoupil do CTP na stáž a nyní je součástí týmu developera.



CTP je největším evropským vlastníkem, developerem a správcem logistických a průmyslových nemovitostí s více než 9,5 miliony m2 pronajímatelných prostor v celkem deseti zemích. Společnost očekává, že do konce roku 2022 rozšíří své portfolio na 10 milionů m2 GLA, tedy o rok dříve, než jak byl stanoven cíl při jejím vstupu na burzu Euronext Amsterdam na konci března 2021. CTP je jediným developer v regionu, který má celé své portfolio certifikované dle standardů udržitelnosti BREEAM. V průběhu roku 2021 se společnosti podařilo dosáhnout závazku být udržitelným podnikem a získat certifikát uhlíkově negativní společnost.  

Pro více informací: www.ctp.eu

(rp,jihomoravskenovinky.cz,foto:PavlínaKřivancová)



Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?