Hlavní obsah

Dědová s Podhráským bronz na MS ve sportovní střelbě nevybojovali

Čeští pistoláři Anna Dědová a Martin Podhráský stříleli na mistrovství světa v Káhiře o bronz v rychlopalbě smíšených dvojic, ale o medaili je připravili korejští soupeři. Kim Čang-mi a Kim So-čun zvítězili 17:11. Titul získali Ukrajinci Julija Korostylovová a Maksym Horodynec po finálové výhře nad indickou dvojicí.

Foto: Sport.cz

Martin Podhráský. Archivní foto

Článek

Dědová s Podhráským v Egyptě nejprve postoupili ze čtvrtého místa mezi osmičku nejlepších a v druhém kole kvalifikace se ze třetí příčky posunuli do souboje o bronz. V něm česká dvojice vedla nad Koreci ještě 9:7, ale ze zbývajících šesti položek vyhrála jedinou.

Do druhého kvalifikačního kola prošel v konkurenci čtrnácti dvojic i druhý český tým Alžběta Dědová, Matěj Rampula a obsadil sedmé místo. Nepovedlo se mu přitom navázat na stříbrnou medaili v této disciplíně ze zářijového mistrovství Evropy ve Vratislavi.

Česká výprava v Káhiře má na kontě stále jediný cenný kov zásluhou juniorů Adély Zrůstové a Vojtěcha Záborce, kteří skončili druzí v soutěži smíšených dvojic v libovolné malorážce vleže.

Reklama

Související témata: