NAPSALI JSTE NÁM: 18letý mladík dokázal v Muay Thai to, co se jiným v ČR nepodařilo
Foto: Leónidás Gym - Muay Thai Dubí
Teplice

Dubí/Slovinsko - Sašo Vorkapič je 28letá slovinská hvězda Muay Thai, medailista MS IFMA a noční můra českých thaiboxerů. Vorkapič byl v ČR na několika turnajích a několika galavečerech a vždy odjel neporažen. S českými borci si Vorkapič poradil i v zahraničí, až tuto sobotu narazil na mladíka z Dubí, který mu řekl „dost“ na jeho domácí půdě.

Výjezd do Slovinska dopadl pro Leónidás Gym - Muay Thai Dubí perfektně - 5 bojů a 5 výher.

Šimon Verner (-57kg, 17let) si poradil na body s chorvatským soupeřem s ocelovou bradou. Inkasoval několik přesných úderů kolenem na hlavu, kopů a stále pokračoval v před jako robot a odolával Šimonovým útokům. Po třech kolech Šimon vyhrál všechna kola v poměru 3:0 na body.

Další byl Tomáš Růža Růžička Jr. (-81kg, 17let). Ten měl také chorvatského soupeře, kterého Tomáš zasahoval lokty a koleny a ve třetím kole se mu ho povedlo ukončit KO.

Martin Nebřenský (-57kg, 14let) měl soupeře také z Chorvatska a jemu se povedlo ukončit soupeře KO v druhém kole potom, co ho uzamkl v rohu a držel několik sekund pod stálým útokem.

Tomáš Karel Barták měl v jeho 18 letech pak 4 pyramidu ve váze -67kg. Pyramida byl Čech vs. Chorvat a Slovinec vs. Chorvat. Tomáš tedy nastoupil do zápasu s o hlavu větším Chorvatem. Ani se však nezahřál a do pár sekund bylo po zápase. Tomášovu sérii loktů a kolen do hlavy soupeř nevstřebal a nechal se odpočítat. Slovinský soupeř postoupil bez boje, jelikož se Chorvat vzdal a se slovinským šampionem nechtěl zápasit.

Porazil dosud neporaženého

Ve finále pak čekal na Tomáše slovinský šampion Sašo Vorkapič. To je slovinská hvězda, která ještě nenašla v Česku přemožitele. Tomáš v zápase ze sebe vydal nejlepší výkon své kariéry a měl hned od začátku přehled a všechny útoky soupeře trestal kontraúdery. Ve druhém kole udělal soupeři tři tržné rány v obličeji a lékař chtěl zápas ukončit. To však bylo pro Slovince nemyslitelné a po rychlém ošetření vazelínou se pokračovalo i přes protest lékaře. Tomášovi se povedlo profesorsky porazit soupeře na body a porazit šampiona země u něj doma. Zajistil si tak tímto výkonem pozornost publika, trenérů, ale také sponzora soutěže, jímž byla firma Top Ten. Po konci zápasu mu přinesl sponzor novou sportovní tašku Top Ten za výkon, který předvedl. Po skončení turnaje byl pak Tomáš ještě vyznamenán nejlepším zápasníkem turnaje.

Ale toto ještě není všechno: Leónidás Gym - Muay Thai Dubí tři týdny před turnajem Muay Thai šel vyzkoušet i kickbox a tentokrát to bylo Mistrovství světa asociace WMAC ve Slovinsku a zde se také zadařilo:

Tobiáš Barták ve váze -75kg do 18 let - titul mistra světa
Matěj Šimůnek ve váze -55kg do 15 let - titul mistra světa
Šimon Verner ve váze -60kg do 18 let - vicemistr světa
Tomáš Karel Barták ve váze -65kg 18+ - vicemistr světa

Pokud vše vyjde, tak ještě uvidíme Tomáše Karla Bartáka na PML v Třinci 19. listopadu.

Ladislav Horejš, trenér Leónidás Gym - Muay Thai Dubí

2110dubimuaythaislovinsko2

2110dubimuaythaislovinsko3

2110dubimuaythaislovinsko4

2110dubimuaythaislovinsko5

2110dubimuaythaislovinsko6

2110dubimuaythaislovinsko7

Foto: Leónidás Gym - Muay Thai Dubí

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru