(VIDEO) V Kontrolním výboru Havlíčkova Brodu byl samej lempl, zaznělo z radnice

Podle slovníku nespisovné češtiny je LEMPL nedbalý, nepořádný nebo nesvědomitý člověk. Slovo má původ německém slově lämpeln – pomalu se pohybovat, nedbale pracovat. Odtud je Lämpel ( z mnoha dalších významů též široká ulička mezi vinohrady, dráha v kuželkách Lämpel Bier – zvětralé pivo ); příbuzné slovo je asi lämpring – líný.

Může jít o obrázek 3 lidé

Na úvodní tiskové konferenci nového vedení města v čele se starostou Zbyňkem Stejskalem (ODS) zazněl nářek nad lemply v kontrolním výboru.

Výrok o lemplech v kontrolním výboru se může týkat volební´ho období 2015 – 2019 a volebního období  2019-2022. V tomto volebním období byl skutečně předsedou opoziční zastupitel Zdeněk Dobrý (KSČM).

V prvním volebním období byli pak členy kontrolního výboru  Ing. Bc. Vladimír Frič, František Holas, Martin Sedlák, Jan Sojka, Zdeněk Běhounek, Tomáš Krejčí, Blanka Muzikářová, Jiří Růžička a Stanislav Čech.

V druhém období 2019-2022 byl kontrolní výbor značně kádrově posílen. Působili v něm například Zdeněk Běhounek, Roman Čech, Ilona Nováková Domkářová, Marie Dubnová, Jaroslav Ficek, Vladimír Frič, Martin Hejkal. Adam Hlaváč, František Holas, Jan Hyrš, Daniel Chymo, Jan Kerber, Ivana Kohoutová, Josef Kořínek, Jaroslav Kulhánek, Klára Kyselová, Jan Nosek, Petr Řehák, Karel Řípa, Martin Sedlák, Alois Vojáček.

Je samozřejmě otázkou do jaké míry pomalá a nedbalá práce kontrolního výboru vyhovovala tehdejšímu vedení města v čele s ODS a hnutím ANO.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů