Tým mladíků Dukly Jihlava rozkládají sliby o kariéře jinde

Po náhlé výměně trenérů dorostu Dukly Jihlava prochází tým herní krizí. Tým na počátku sezóny nečekaně opustily opory Vojáček a Habermann, místo boje o špičku hraje tým pod trenérem Jakubem Vencem střed tabulky.

Odchody talentů z Jihlavy nejsou vyjimečné (Fábry, Port, Menšík do Finska, Pětník do Třince, Moravec, bratři Najmanové, Kousal). Výjimečný je odchod v rámci České republiky v rozehrané sezoně jako u opor Habermanna a Vojáčka.

Morálku týmu rozkládají sliby o tom, jak se hráči budou mít lépe, když tým opustí a odejdou jinam. Rodiče těmto slibům často uvěří a talentovaný mladík opustí své těžce vydřené místo v týmu. Mluví se dokonce i o nelegální hráčské agentuře, která tým Dukly Jihlava oslabuje odchody podporou odchodu hráčů jinam. Nástupci trenérské dvojice Melenovský-Kaděra tak logicky nemohou dosáhnout srovnatelných výsledků.

Vše kolem výměny trenérů a náhlého odchodu hráčů se děje na počátku sezóny, kdy místa na soupisce jsou obsazená ve všech týmech a tak talentovaným oporám nezbývá než čekat na příležitost v novém klubovém prostředí. Nové klubové prostředí nedokáže zcela nahradit domácí klubové prostředí a často funguje jinak než byli hráči zvyklí. To všechno má vliv na výkonnost hráčů v novém prostředí. Matěj Vojáček byl v dorostu Dukly oporou první pětky, v Mladé Boleslavi je zatím až devátý nejproduktivnější hráč týmu, což je na rozhraní třetí až čtvrté pětky.

Po náhlém odvolání trenérské dvojice Melenovský-Kaděra čelí tým dorostu herní, ale především výsledkové krizi vyvolané náhlým a nečekaným odchodem opor. Dorostenci třeba prohráli zápasy, ve kterých ve třetí třetině vedli.

Až se může zdát, že odchod opor je součást pomsty za odvolání od trenérské dvojice Melenovský-Kaděra. Napjaté vztahy naznačuje nevhodné chování asistenta Kaděry na turnaji v Plzni, které nechce nikdo blíže komentovat.

V problémech mládežnického hokeje Dukly Jihlava se objevuje světlo na konci tunelu. Dorostenci zvládli těžký zápas s Českými Budějovicemi, který ubojovali maximálním úsilím. Pomohl tomu třeba návrat na domácí zápasy do Jihlavy, nebo účastí trenéra „A“ týmu Viktora Ujčíka na pondělním tréninku, nebo na samotném zápase s Českými Budějovicemi.

O úhradě oddílových příspěvků talentovaného mladíka Habermanna čtěte více přímo zde, o jeho náhlém odchodu do Komety Brno více zde.
O náhlém konci trenérské dvojice Melenovský-Kaděra čtěte více přímo zde, konec maséra Mlíkovského nesouvisí s problémy mládeže (více zde). Po odchodu Melenovského z klubu odešel talentovaný dorostenec Vojáček (více zde).

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů