Střední průmyslová škola stavební a Obchodní akademie Kadaň oslavila 70+1 let od svého založení
Foto: Krajský úřad Ústeckého kraje
Chomutov

Kadaň - Střední škola v Kadani byla založena v roce 1951. Oslavy kulatého jubilea vloni překazila covidová epidemie, proto škola své jubileum slaví s dovětkem plus jedna. Škola se řadí mezi nejlepší technické školy v našem regionu a chlubí se například spoluprací s Českým vysokým učením technickým v Praze. Pogratulovat dorazili i zástupci Ústeckého kraje, který je zřizovatelem školy.

Hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller zdůraznil význam technických oborů v dnešní době digitalizace a transformace a přislíbil podporu škole v jejím dalším úspěšném rozvoji: „Školu tvoří především její žáci a pedagogický sbor v čele s panem ředitelem. Vy všichni utváříte společně její současnou prestiž a zejména její budoucnost. Proto vám všem, panu řediteli, pedagogům i současným žákům přeji, aby vaše škola při nakročení do osmé desítky zůstala tou pomyslnou výkladní skříní našeho regionálního školství," popřál k výročí 70 plus 1 let škole hejtman Schiller.

2310kadan2

Hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller pogratuloval škole k výročí 70 plus 1 let při slavnostním zahájení v aule školy

Hejtmana na akci doprovodila rovněž krajská radní pro školství, mládež a sport Jindra Zalabáková. Významným hostem oslav byl absolvent této školy, bývalý rektor ČVUT v Praze a současný předseda Technologické agentury ČR profesor Petr Konvalinka.

2310kadan

Zleva: Zdeněk Hrdina, ředitel školy, Jan Schiller, hejtman, Jindra Zalabáková, krajská radní pro školství, mládež a sport, Petr Konvalinka, předseda Technologické agentury ČR (absolvent). Foto: Krajský úřad Ústeckého kraje

 

Program oslav jubilea byl slavnostně zahájen v aule školy, kde následovala prezentace projektu úspěšného týmu žáků, kteří zvítězili v roce 2021 v krajské soutěži „Dobrá škola – moderní škola 4.0“. Následně byly předány Ceny absolventů nejlepším žákům školy a zbytek dne se stal dnem otevřených dveří, kdy si zájemci mohli prohlédnout budovu školy, historická tabla a práce žáků. Součástí oslav bylo také neformální setkání současných i bývalých pedagogů a žáků.

2310kadan4

Foto: Krajský úřad Ústeckého kraje

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru