Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME Maďarsko

Louda titul na Czech Open neobhájil, zvítězil Dán Svendsen

Mezinárodní badmintonový turnaj Czech Open se po šesti letech vrátil do Prahy. V pražských Štěrboholích roli favorita potvrdil Victor Svendsen z Dánska. Česká jednička a nasazená dvojka turnaje Jan Louda nestačil na Tchajwance Liu Wei Chiho a titul z domácího turnaje neobhájí. Neuspěla ani další česká badmintonistka Kateřina Tomalová či českokrumlovští Jaromír Janáček s Tomášem Švejdou.

Badmintonový Czech Open
zdroj: FB Czech badminton

Devětašedesátý hráč světa a česká jednička Jan Louda obhajoval na domácím Czech Open zlato z minuléno ročníku. Ve čtvrtfinále mu ale po velmi náročném duelu udělil stopku Tchajwanec Liu Wei Chi. "Zápas byl hodně náročný, trval přes hodinu. Bohužel v koncovce mi to nevyšlo," litoval Louda.

Louda prohrál po třísetové bitvě 18:21, 21:11 a 19:21. "Soupeř měl dobře pokrytou síť, chodil rychle dozadu a tvrdě útočil. S tím jsem měl trochu problémy. Na druhou stranu mé útoky dokázal dobře pokrývat," dodal.

Čtvrtfinále se stalo osudným i pro další české badmintonisty. Kateřina Tomalová podlehla dánské soupeřce Frederikke Lund 15:21 a 19:21. "Frederikke na tom byla silově o něco lépe, byla to dost přestřelovaná, a když se jí podařilo zatlačit do zadní části kurtu, tak jsem se z toho úplně nedokázala dostat a najít nějaký konečný úder," řekla Tomalová.

Českokrumlovští Jaromír Janáček s Tomášem Švejdou nestačili ve čtvrtfinále na velké favority turnaje z Tchaj-wanu. Nasazená jednička Tereza Švábíková vypadla už ve druhém kole po prohře s Maďarkou Monikou Szokeovou v třísetové bitvě 21:188, 17:21 a 18:21.

Roli favorita potvrdil nejvýše nasazený Victor Svendsen, ženskou dvouhru vyhrála turnajová trojka Amalie Schulzová. Ta byla v Praze dvojnásobnou vítězkou, protože triumfovala s Christine Buschovou i ve čtyřhře. Buschová pro změnu slavila double díky vítězství v mixu s Madsem Vestergaardem.

Czech Open, mezinárodní mistrovství ČR v badmintonu v Praze - finále:

Muži:
Dvouhra: Svendsen (1-Dán.) - Chuang Jü Kchaj (Tchaj-wan) 2:0 (18, 17),
Čtyřhra: Kaosamaang, Thongsa-Nga (Thaj.) - Chiu Hsiang Chieh, Jang Ming-Tse (Tchaj-wan) 2:0 (15, 15)

Ženy:
Dvouhra: Schulzová (3-Dán.) - Chuang Jü-Hsun (Tchajwan) 2:0 (14, 19),
Čtyřhra: Buschová, Schulzová (1-Dán.) - Liou Chiai-Jün, Wang Jü Qiao (Tchaj-wan) 2:1 (14, -8, 29).
Smíšená čtyřhra: Buschová, Vestergaard (Dán.) - Lin Siao Min (Tchaj-wan), Chiu Hsiang Chieh 2:0 (12, 16).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články