Znojemští podnikatelé zažili žně na dvou frontách

Nebývale vysoký počet ocenění Spokojený zákazník Jihomoravského kraje získaly v dvacátém prvním ročníku této soutěže firmy a podnikatelé z našeho regionu.


Je jich rovná polovina z celkového počtu 18. Cenu obdrželi: Výroba sýrů Markéta Palánová Jezeřany-Maršovice, Vinařství Lahofer Dobšice, Bokap výroba dětské obuvi Dyjákovičky, Vinný sklep U dvou zvířat Kateřina Doležalová-Chalupová Šatov, Domov seniorů Morava Šanov, La Familia Café Iveta Zezulková Znojmo, Remo Agency Lukáš David Znojmo, Naturela – obchod s potravinovými specialitami Alena Ellerová Znojmo a Josef Steinmetz, revize hasicích přístrojů a poskytování komplexních služeb na úseku požární ochrany a bezpečnosti práce. Ceny předal hejtman kraje Jan Grolich v úterý v Brně.

Velká většina z těchto podnikatelů patří do kategorie malých a rodinných firem nebo drobných živnostníků a 67 procent z nich zaměstnává méně než 10 lidí. „Jsme rádi, že i v tomto nelehkém období pro drobné podnikatele můžeme veřejnost upozornit na firmy v Jihomoravském kraji, které vysoké očekávání spotřebitelů naplňují,“ uvedl za pořádající Sdružení českých spotřebitelů koordinátor soutěže Viktor Vodička. Do výběru oceněných podnikatelů byli zapojeni nejen spotřebitelé, ale i zástupci místních a podnikatelských samospráv, profesních komor, živnostenských a dozorujících úřadů. Návrhy pak hodnotila odborná komise.


Uspěla i Zuzana Boudová

V další soutěži „Živnostník roku 2022 Jihomoravského kraje“, která se pořádala již po sedmnácté, uspěla Zuzana Boudová ze Znojma. Za delikatesy, které vyrábí – výborné domácí marmelády, džemy, sirupy a nakládaná zelenina, obsadila druhé místo. Odborná porota vybírala celkem ze 178 návrhů a udělila také tituly „Firma roku 2022 Jihomoravského kraje“, „Ekologicky odpovědná firma roku 2022 Jihomoravského kraje“ a „Živnostník roku Srdcař 2022 Jihomoravského kraje“.

REKLAMA