LaLiga - preview 11. kola: Celta zastavuje sérii porážek

22.10.2022, 09:22, aktualizováno 24.10.2022, 09:18
Previews
Estadio Balaídos (© AFP)
Celta prohrála třikrát za sebou a propadla se k sestupovým pozicím, svou situaci potřebuje vylepšit a šanci dostane už za několik hodin. Galicijský celek hraje doma s Getafe, které je osmnácté...
Celta Vigo - Getafe CF  (pondělí 21:00)
Už tradičně si španělská nejvyšší soutěž schovala jedno utkání na pondělní večer. Celta Vigo v něm hostí Getafe a oba týmy by potřebovaly nejlépe zvítězit. Madridský celek naposledy na Balaídos vyhrál, ale dokáže stejný výkon zopakovat?

Tři porážky v řadě má za sebou Celta Vigo a její domácí utkání je vítanou příležitostí smutnou bilanci ukončit. Většinu bodů získali Celestes právě před vlastními fanoušky a díky minulému víkendu jim dluží omluvu. Příznivci domácích museli minulý týden vytrpět vysokou porážku ve Valladolidu a na patnácté místo v tabulce se jim nekouká dobře.

Celta zkrátka potřebuje zabrat a má k tomu víceméně ideálního soupeře. Getafe v lize také neoslňuje a navíc při poslední návštěvě Balaídos bralo všechny body, takže jim mají domácí co vracet i s úroky.

Azulones jsou na tom v tabulce ještě hůře a na svého pondělního soupeře ztrácejí jeden bod. V minulých týdnech brali dva body za nerozhodné výsledky proti Vallecanu a Athleticu. Zatímco první zápas byl na branky skoupý, ve druhém se každá ze stran prosadila dvakrát.

Trenér Getafe Quique Sánchez Flores očekává v pondělí obtížné utkání: "Zraněné týmy bývají nebezpečnější. Ti, kterým se v určitém okamžiku daří, mohou ztratit tesáky, zatímco ti, kteří jsou v "červené", pohotovosti dávají obzvláště pozor, pokud hrají proti podobným týmům."

Kvůli problémům s kotníkem bude domácím zřejmě chybět Augusto Solari, jinak žádné další absence nejsou. Na druhé straně zůstává na pochybách Mauro Arambarri, rovněž kvůli poraněnému kotníku.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Marchesin - Mallo, Aidoo, Mingueza, Galan - Veiga, Rodriguez, Beltran, Perez - Larsen, Aspas
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Mitrović, Duarte, Dakonam - Suarez, Maksimović, Milla, Alena, Angileri - Unal, Mayoral
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.79 - 3.47 - 5.61
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Espanyol Barcelona - Elche CF  (neděle 14:00)
Espanyol po třech poměrně solidních výkonech klopýtl a ve vloženém kole překvapivě prohrál. Svou situaci bude chtít napravit v neděli odpoledne, kdy se na domácí půdě stadionu široce známé jaké Estadi Cornellà-El Prat, kam dorazí Elche.

Mezi sedmým až devátým kolem se Espanyolu povedlo neprohrát a takhle dlouhou sérii už dlouho neměl. A zřejmě zase mít dlouho nebude. Ve vloženém kole totiž nezvládl zápas s domácí Osasunou, působil unaveně až nevýrazně a dostal jedinou branku z dílny Anteho Budimira.

Výsledek ho poslal až na současnou šestnáctou příčku, přičemž na kontě má jen devět bodů. Zapracovat by měl zejména na obraně, která dostala už sedmnáct branek. To je čtvrté nejvyšší číslo v lize. S Elche navíc nemá dobré zkušenosti, protože nad ním Espanyol vyhrál naposledy v roce 2014 a od té doby se daří převážně právě Elche.

Elche má za sebou hodně turbulentní úvod sezony. Po osmi kolech s tristními výsledky, během kterých klub z provincie Alicante ani jednou nevyhrál, vyhodil trenéra Francisca Rodrigueze. Na jeho místo dosadilo jednapadesátiletého Jorgeho Almiróna, který přebíral mužstvo na posledním místě tabulky.

A hned na úvod ukázal, že to možná nebude beznadějná sezona, protože dokázal o body obrat Valencii a dal jí dvě branky. Minule se mu už ale tolik nevedlo, protože ve vloženém kole se jeho svěřenci postavili Realu Madrid. Dopadlo to neslavně, Elche dostalo od španělského giganta tři branky a opět prohrálo.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Oliván, Cabrera, Calero, Gil - Darder, Souza, Expósito - Puado, Joselu, Braithwaite
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badía - Clerc, Roco, Verdu, Bigas, Josan - Gumbau, Mascarell, Guti - Boyé, Milla
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 3.94 - 6.06
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Betis - Atlético Madrid  (neděle 16:15)
Realu Betis v poslední době trochu dochází dech a Pellegriniho svěřenci si ve vloženém kole připsali na konto další remízu. Naneštěstí pro ně jim los LaLigy postavil o víkendu do cesty další těžkou váhu španělské kopané. Do Sevilly totiž zamíří Atlético Madrid.

Nedělní odpoledne slibuje na Estadio Benito Villamarín zajímavou podívanou. Proti sobě se totiž postaví tabulkoví soupeři, které od sebe dělí jen pouhé skóre. A v sázce bude hodně, protože ani jeden z týmů se v minulém kole právě nepředvedl v ideálním světle.

Domácí Verdiblancos nedokázali navázat na jasnou výhru nad Almeríou a překvapivě měli velké potíže s Cádizem. Týmu z chvostu tabulky nedokázali dát ani jednu branku i přes mnohé své šance a nakonec se museli spokojit s pouhým bodem. To byla další ztráta pro pohárového účastníka, který vyhrál jediné utkání z posledních čtyř soutěžních zápasů.

Trenér Pellegrini ale neviděl budoucnost svého týmu nikterak černě a po zápase mimo jiné řekl: "Je sice škoda, že jsme nedokázali potvrdit roli favorita a ze zápasu jsme si odnesli jen bod, ale viděl jsem mnoho pozitiv. Je pravda, že nám chybělo lepší zakončení a možná byli někteří hráči unavení z náročného programu, ale jsem rád, že naše obrana opět vydržela. Bojovali jsme až do konce a to je další pozitivní znak. Teď to ale musíme potvrdit i proti Atléticu."

Real Betis se na svou obranu může doopravdy spolehnout. Dostal doposud jen šest branek, což z něj dělá třetí nejlepší defenzivu v celé lize. Teď ho ale čeká velká výzva, protože dorazí Atlético. A s ním nemá Betis moc dobré zkušenosti. Prohrál s ním totiž pět zápasů z posledních šesti a naposledy ho doma porazil v únoru 2019.

Atlético oproti Realu Betis má lepší skóre ve vstřelených branek. Dalo jich o tři víc, zato si však nemůže být tak jisté vzadu. Jeho soupeři mu dali o dvě branky víc než Betisu. Naposledy se do sítě náhradního brankáře Iva Grbiće trefil někdejší hráč Atlética Radamel Falcao.

Colchoneros hráli domácí duel vloženého kola s Rayem Vallecano a díky Álvaru Moratovi se poměrně rychle dostali do vedení. Jenže v závěru utkání udělali jednu zásadní chybu, které dokázal Falcao využít ke srovnání. Tím pokračuje klopýtání Atletů, kteří z posledních deseti soutěžních duelů dokázali vyhrát jen polovinu.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Moreno, Felipe, Pezzella, Sabaly - Rodriguez, Carvalho - Henrique, Akouokou, Rodri - Iglesias
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Grbić - Molina, Savić, Gimenez, Reinildo - Correa, Koke, Kondogbia, Carrasco - Griezmann, Morata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.38 - 3.09 - 2.47
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Girona FC - CA Osasuna  (neděle 18:30)
Girona přivítá v neděli na Estádio Montilivi Osasunu, přičemž bude doufat, že se jí podaří ukončit mizernou formu v LaLize. Blanquivermells ve čtvrtek prohráli v dramatickém střetnutí s Almeríí, zatímco hosté uzmuli důležité domácí vítězství nad Espanyolem.

Svěřenci kouče Míchela se v poslední době zaznamenávají velmi špatné výsledky. Z posledních pěti zápasů dokázali uhrát jeden jediný bod, a to za domácí remízu s Cádizem, což z nich dělá celek s vůbec nejhorší formou v lize.

Kvůli již zmiňované těsné čtvrteční prohře 2:3 proti týmu z Andalusie, kdy hrozivé skóre 0:3 po prvním poločase dokázal jen korigovat Riquelme a Stuani, se domácí propadli na osmnáctou a tedy i sestupovou příčku.

To Osasuna se nachází v úplně jiném rozpoložení. Přestože se jí v posledních zápasech poněkud přestávalo dařit, těsnou výhrou nad Espanyolem Barcelona se opět posunula na sedmé místo, zaručující minimálně lítý boj o účast v pohárové Evropě.

V zápase, kde měli Los Rojillos jasnou převahu se nakonec prosadil pouze Budimir. Vítězství 1:0 bylo první po čtyřech nepovedených soutěžních utkáních v řadě.

Klub z Pamplony, který bude ve střetnutí mírným favoritem, se nebude moci spoléhat na Davida Garcíu, a to kvůli karetnímu trestu. Na straně domácích bude naopak absentovat Brazilec Reinier a také dlouhodobě zraněný Ibrahima Kébé.
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Juan Carlos; Fernandéz, Espinosa, Bueno, Martínez; Garcia, Romeu, Herrera; Riquelme, Stuani, Castellanos
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernández; Cruz, Aridane, U. García, Peña; Torró, Moncayola, Brašanac; Ezzalzouli, Ávila, Gómez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.51 - 3.24 - 3.16
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Villarreal CF - UD Almería  (neděle 18:30)
Fotbalisté Villarrealu ve čtvrtek znovu zasáhnou do bojů v Evropské konferenční lize, ovšem více zabrat potřebují v domácí soutěži. Žlutá ponorka před pár dny vůbec nestačila na Barcelonu, ale tentokrát jí čeká schůdnější soupeř v podobě UD Almeríe a nic jiného, než tři body se neočekává.

Villarreal se ve španělské lize dál trápí a po deseti kolech mu patří až desáté místo. Ve čtvrtek Emeryho svěřenci nestačili na Barcelonu, které podlehli jasně 0:3. Porážka to byla zasloužená, protože směrem dopředu nepředvedl Villarreal takřka nic. Krom porážky zasáhla Villarreal jiná smutná zpráva a sice úmrtí viceprezidenta Josého Manuela Llanezy, jenž v 74 letech podlehl rakovině. "Zápas bude jednoznačně pro něj a pro všechno, co pro Villarreal udělal. Jeho odchod zasáhl všechny," prohlásil na tiskové konferenci trenér Unai Emery.

Žlutá ponorka bude i přes všechny obtíže favoritem a jakákoliv bodová ztráta by byla překvapením. "Hráči jsou v pohodě, ale stále hledáme rovnováhu, protože hodně zápasů hrajeme venku. Doma je tým skvělý a jsem si jistý, že před našimi fanoušky bude silný. Almería podává lepší výkony doma, než venku, ale je to dobrý tým. Ztrátu Sadiqa nahradili mladými lidmi a Rubi je zkušený trenér. Bude to těžký zápas," dodal Emery.

Almería narozdíl od Villarrealu poslední kolo vyhrála a doma porazila Gironu 3:2. Především pak v prvním poločase předvedla velmi dobrý výkon a na něj bude chtít navázat. Oba celky se spolu v nejvyšší soutěži potkaly naposledy v roce 2015 a zápas na Almeríe skončil remízou 0:0. Villarreal jinak ve vzájemných zápasech dominuje a porážku utrpěl naposledy v květnu 2010.

Emerymu se sice někteří hráči už vrátili, na marodce ale pořád zůstávají Gerard Moreno i Juan Foyth. Zranění utrpěl v minulém kole i Alfonso Pedraza a jeho nedělní start je ohrožen. Almería bude na Ciutat de Valéncia bez Juanja Nieta a Alexe Centellese.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Rulli - Mojica, Torres, Albiol, Femenia - Baena, Trigueros, Morlanes, Pino - Jackson, Morales
UD Almería - pravděpodobná sestava:
Martinez - Akieme, Babić, Ely, Pozo - Melero, De la Hoz - Ramazani, Eguaras, Embarba - Toure
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 5.17 - 9.29
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - Athletic Bilbao  (neděle 21:00)
Průběžně druhý tým tabulky FC Barcelona čeká v neděli na Camp Nou další těžký vyzyvatel a sice Athletic Club z Bilbaa. Kataláncům sice poslední vzájemný souboj vyšel na jedničku, avšak předchozí setkání už tak jednoznačná nebyla. Athletic se bude chtít po třech zápasech vrátit na vítěznou vlnu a slavného soupeře se rozhodně nebojí, zvláště když na jeho lavičce působí Ernesto Valverde.

"Txingurri", jak se trenérovi přezdívá se vrátí na Camp Nou vůbec poprvé od svého vyhazovu z Barcelony a setkání se Xavim a spol. bude pro něj speciální záležitostí. "Valverde je skvělý trenér. Velmi si ceníme toho, co tu udělal," reagoval Xavi. S odstupem času se Valverdeho práce jeví jako úspěšná, neboť se dokázal vypořádat s řadou problémů, které jeho pozdější nástupci nezvládli.

Nyní Valverde kormidluje hrdý baskický Athletic. "Jedeme na Camp Nou pro všechny tři body," prohlásil sebevědomě stoper Yeray. Athletic Club už dokázal Barcelonu několikrát nemile zaskočit a pevně věří, že se mu to povede i v neděli večer. "Koncentrujeme se na zápas. Chceme předvést to nejlepší z nás. Půjdeme pro vítězství stejně jako v každém jiném zápase. Budeme se snažit kontrolovat hru a být iniciativní," pokračoval Yeray.

Athletic měl dobrý začátek, ale v posledních třech zápasech nedokázal ani jednou zvítězit. Remizoval v Seville i na Getafe a doma těsně nestačil na Atlético Madrid. Baskům patří po deseti kolech šesté místo a umístění v první čtyřce mají na dosah.

Barcelona bude favoritem stejně, jakým jim byla ve čtvrtečním zápase proti Villarrealu. Ten Katalánci zvládli výsledkem 3:0 a odčinili předchozí zaváhání v EL Clásicu popřípadě v Lize mistrů proti Interu Milán. Milionářská soutěž je znovu na programu tento týden a Barcu v ní čeká neoblíbený Bayern Mnichov. Je jasné, že Barcelona nemá situaci ve svých rukou a bude doufat v pomoc Viktorie Plzeň proti Interu.

V neděli večer Xavi očekává náročný duel proti celku, který Barceloně dokázal několikrát ublížit. "Ano, bude to intenzivní zápas. Je to těžký soupeř, bude agresivní a hrát ve vysokém tlaku, zvláště poté, co se mu předchozí kola nepodařila. Valverde je ofenzivnější, než Marcelino. Budou nás ždímat," nechal se slyšet Xavi.

Oba celky se na Camp Nou potkaly naposledy v únoru a byla z toho drtivá výhra domácích 4:0. Athletic v LaLize na věhlasném stadionu nezvítězil od roku 2001, tedy přes dvacet let!

Barceloně bude nadále chybět duo Andreas Christensen, Ronald Araújo. Do sestavy by se naopak mohl vrátit Memphis Depay a žádné další absence Xaviho netrápí. Na druhé straně zůstávají zranění Ander Capa a Jon Morcillo, zbytek kádru je pak plně k dispozici.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Roberto, Kounde, E Garcia, Alonso - Gavi, De Jong, Pedri - Dembélé, Lewandowski, Fati
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simon - De Marcos, Martinez, Yeray, Lekue - Berenguer, Herrera, Sancet, Muniain - Iňaki Williams, Nico Williams
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.44 - 4.86 - 7.89
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rayo Vallecano - Cádiz CF  (sobota 14:00)
Na úvod desátého kola se podíváme na předměstí Madridu. Na stadionu, kterému se dlouhodobě přezdívá Teresa Rivero, čeká domácí Rayo Vallecano na Cádiz a věří si. Hostům totiž dosavadní počínání přináší akorát stres a minimum bodů.

Rayo půjde po vloženém kole do sobotního duelu s Cádizem jako jasný favorit. Přeci jen, oba týmy v tabulce od sebe dělí pět bodů a osm příček. Rayo navíc v minulém kole ukázalo, že se může odvážně měřit s kýmkoli. Obralo totiž o body favorizované Atlético, když v nastavení dokázal na konečných 1:1 srovnat právě jeho někdejší hráč, nestárnoucí kanonýr Radamel Falcao.

A není divu, že po této vybojované remíze měl trenér Andoni Iraola pro své svěřence jen slova chvály. "Předvedli jsme skvělý výkon a líbilo se mi především to, že jsme až do konce věřili ve vyrovnání. Šli jsme za tím, na každém z mých hráčů jsem viděl víru a touhu srovnat. Tohle nastavení mysli je zásadní, protože vám umožní nemožné. Jsem na své hráče moc pyšný."

Cádiz má s remízami také dost zkušeností, spolu se Sevillou jich koneckonců posbíral nejvíc z celé ligy (už 4). A i on si dokázal ve vloženém kole poradit, protože remizoval se silným Realem Betis. Celkově ale ze svého dosavadního počínání zas tak velkou radost mít nemůže, neboť na posunutí z posledních tří příček mu to pořád ještě nestačí.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Mumin, Catena, F. Garcia - Valentin, Ciss - Palazón, Comesaña, A. Garcia - Falcao
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Carcelen, Jimenez, Mbaye, Arzamendia - Bongonda, Alcaraz, Alex, Ocampo - Lozano, Perez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 3.49 - 5.83
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Valladolid - Real Sociedad  (sobota 16:15)
V sobotu odpoledne se na Estadio José Zorrilla chystá do boje taky Real Valladolid. Domácí mužstvo minule překvapilo vysokou a snadnou výhrou nad Celtou Vigo, ale tentokrát bude mít mnohem náročnějšího soupeře. Z Baskicka dorazí La Real.

A ten je ve skvělé formě. Baskové totiž vyhráli už osm (!) posledních soutěžních duelů! Daří se jim jak na půdě Evropské ligy, tak i v domácí soutěži. Svěřenci trenéra Imanola Alguacila se v minulém kole zas tak moc namáhat nemuseli, protože proti Mallorce kontrolovali hru bez větších potíží a stačila jim jediná přesná trefa, aby si připsali tři body. Už ve čtvrté minutě se o ni postaral záložník Mikel Merino a měl ze své trefy ohromnou radost.

Jeho týmu zajistila výhru a taky posun na skvělé třetí místo! Jedinou kaňkou na výhře bylo úmrtí fanouška La Realu, který zesnul při převozu do nemocnice po selhání srdce. Oba kluby se do sebe tak moc nepouští, takže je to trochu zkreslené, ale faktem je, že Real Valladolid vyhrál nad Realem Sociedad na své půdě naposledy v roce 2003!

A teď není ve zrovna ideální formě. Minule se mu sice podařilo vyhrát s Celtou, které nasázel čtyři branky, ale bylo to jeho teprve třetí vítězství v soutěži. Doma to navíc nemá snadné, protože zde vyhrál jen dvakrát a v pěti duelech dal jen pět branek. Přesto je na dobrém jedenáctém místě a trenér Pacheta ukázal, že jeho tým umí překvapit.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Rosa, Joaquin, Feddal, J. Sanchez, Olaza - Perez, Mesa, Aguado - Leon, Weissman
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Gorosabel, Elustondo, Pacheco, Rico - Mendez, Zubimendi, D. Silva, Merino - Sørloth, Kubo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.20 - 3.46 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Valencia CF - RCD Mallorca  (sobota 18:30)
Ve třech z posledních čtyř ligových duelů se Mallorce nepovedlo dát branku. A ani v sobotu ji nečeká nic jednoduchého, protože se v rámci 11. kola LaLigy představí na Mestalle. A domácí Netopýři vyšli střelecky naprázdno jen jednou z posledních deseti kol.

Tentokrát ale taky nemají kdovíjak dobrou formu. Tým vedený impulzivním a energickým trenérem Gattusem sice od pátého kola neprohrál, ale ze svých výkonů mohl rozhodně vymáčknout víc. Především za minulé dva duely chtěl získat víc bodů, protože Elche ani Sevilla ve vloženém kole nebyly lepšími týmy a víc šancí měla v obou zápasech právě Valencia.

Minulé kolo může Valencii po právu mrzet. Sice šla v Seville velmi brzy do vedení, když se opět prosadil kanonýr Edinson Cavani, jenže pak nechala aktivitu na Seville. Ta se dočkala až pouhé čtyři minuty před koncem. Ani to ale nemusela být pro Valencii konečná, protože v dlouhém nastavení měla šanci kopat penaltu. Kapitán a lídr týmu José Gayá ji ale nedokázal proměnit a Valencia se tak musela smířit s pouhým bodem.

Což kapitána Netopýrů hodně mrzelo. Po utkání v rozhovoru pro klubové stránky uvedl: "Beru to na sebe. Měli jsme obrovskou šanci vyhrát a to jsme si po tomhle zápase rozhodně zasloužili. Jenže jsem penaltu nedal. Nechci se tím moc zaobírat, protože i to je součást fotbalu. Musíme se naučit lépe proměňovat naše šance a rozhodnout dřív," dodal.

Proti Mallorce bude jeho tým opět favoritem. Ostatně Mallorca porazila Valencii na její půdě jen dvakrát za posledních dvacet let. A ve třech z posledních čtyř duelů se tým trenéra Aguirreho nedokázal střelecky prosadit. Po porážce od Realu Sociedad ve vloženém kole klesl až na patnácté místo.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili - Foulquier, Correia, Diakhaby, Comert, Gayá - Musah, Guillamón, Almeida, Kluivert - Cavani
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Gonzalez, Russo, Raillo, Nastašić, Maffeo - D. Rodriguez, Battaglia, Ruiz, Ndiaye - Muriqi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 3.53 - 5.37
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Sevilla FC  (sobota 21:00)
Real Madrid se v sobotu večer, kdy na Bernabeu přivítá Sevillu, bude snažit dosáhnout čtvrtého vítězství v La Lize v řadě a upevnit si první místo v tabulce. Svěřenci Carla Ancelottiho mají v současné době v nejvyšší španělské soutěži šestibodový náskok před druhou Barcelonou, zatímco Sevilla je na 12. místě a z prvních deseti zápasů sezony nasbírala pouhých 10 bodů.

Klub z hlavního města ve středu zaznamenal vítězství 3:0 nad Elche, přičemž na výhře úřadujících mistrů se svými trefami podíleli Federico Valverde, Karim Benzema a Marco Asensio. Veledůležité vítězství si Bílý balet připsal minulou neděli, kdy v prestižním El Clásicu porazil katalánský velkoklub v poměru 3:1

"Los Blancos" si již zajistili účast ve vyřazovací fázi Ligy mistrů, takže je příští týden čeká cesta do Lipska, kde už mohou hrát téměř bez tlaku, jediným možným cílem je zajištění si prvního místa ve skupině.

Sevilla rozhodně nebude v tomto duelu favoritem, rozhodně se ale pokusí navázat na květen loňského roku, kdy se jí podařilo na Bernabeu získat bod a tento výsledek by zde při současné formě jistě akceptovala.

Nelze se vyhnout skutečnosti, že pro "Rojiblancos" bylo poslední období velmi obtížné, neboť začátkem tohoto měsíce byl kvůli špatným výsledkům propuštěn z funkce hlavního trenéra Julen Lopetegui; novým manažerem týmu byl potvrzen Jorge Sampaoli, který se do klubu vrací po pěti letech. Dvaašedesátiletý trenér od svého návratu vyhrál jeden a remizoval ve třech ze čtyř zápasů, přičemž minulý víkend zvítězil na hřišti Mallorky. V úterý večer pak Sevilla v lize remizovala s Valencií 1:1. V 86. minutě vyrovnal Erik Lamela, který přišel z lavičky náhradníků poté, co hosty poslal do vedení Edinson Cavani.

"Los Nervionenses" skončili v minulé sezóně v La Lize na čtvrtém místě, ale v současné době se nacházejí až na 12. pozici, přičemž na čtvrté Atletico Madrid ztrácejí již 10 bodů. Tým navíc čeká obtížný boj o postup do vyřazovací fáze evropských pohárů, v současné době se nachází na třetím místě ve skupině G milionářské soutěže, pět bodů za druhou Borussií Dortmund, a příští týden se představí proti Kodani.

Do základní sestavy domácích se po šesti zápasech konečně vrací brankářská jednička Thibaut Courtois. Chybět naopak budou Dani Ceballos a Mariano Díaz. Na straně andaluského celku se nepředstaví Rekik, Fernando ani Corona, do sestavy by se naopak měl vrátit Tanguy Nianzou.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois; Carvajal, Militão, Alaba, Mendy; Modrić, Tchouaméni, Kroos; Valverde, Benzema, Vinícius Júnior
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou; Navas, Montiel, Nianzou, Telles; Gómez, Gudelj, Isco, Delaney, Torres; Lamela
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 5.06 - 8.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid1091025:828
2.FC Barcelona1081124:425
3.Real Sociedad1071216:1222
4.Atlético Madrid1062216:820
5.Real Betis1062213:620
6.Athletic Bilbao1053219:818
7.CA Osasuna1051410:1016
8.Valencia CF1043317:1115
9.Villarreal CF1043312:615
10.Rayo Vallecano1033411:1312
11.Real Valladolid1032510:1511
12.Sevilla FC1024410:1510
13.UD Almería1031611:1710
14.Celta Vigo1031611:2010
15.RCD Mallorca102357:119
16.Espanyol Barcelona1023512:179
17.Getafe CF1023510:189
18.Girona FC1022614:188
19.Cádiz CF101454:177
20.Elche CF100376:243

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (118)

Přidat komentář
misinho7

Karim zas zraneny... este dobre ze v tejto sezone nam to paradne ide aj bez neho.

Reagovat
Ed_Hazard

Dnes to bude ťažký boj. Bohužiaľ nebude proti nám stáť už ten tragický súper, ktorého dokázala v suchom tričku prejsť aj Barcelona.

Reagovat
Kluivert9

Jak jinak...

Reagovat
Ed_Hazard

Nebolo myslené ako výhovorka. Keď chceme vyhrať ligu, musíme rozbiť každého - či slabšieho, či silnejšieho

Reagovat
Gazdo

Reagovat
misinho7

ci tragicky ci silny..porazime kazdeho jak doteraz

Reagovat
Visca el barca

Tebas je hrozný šašek. On je ostuda la ligy

Reagovat
Ed_Hazard

?

Reagovat
Mateo16

Courtois; Carvajal, Militao, Alaba, Mendy; Modric, Tchouameni, Kroos; Valverde, Rodrygo, Vinicius.

Bono; Jesús Navas, Montiel, Gudelj, Marcao, Telles; Óliver Torres, Rakitic, Joan Jordán, Isco; Lamela.

Reagovat
Mateo16

Sampa Nema obrancov ani utocnikov dokonca nedokaze nahradit ani Fernanda , ty vole to strasna zostava este ze tam nechal Tellesa a 5 obrancov Nikdy mu to nefungovalo.

Reagovat
mastakillah

Koukat na zápasy Valencie je zdravý nebezpečné

Reagovat
ACSeRw!n

Vini

Reagovat
zasranej malíř

Lukitaaaaa

Reagovat
misinho7

Vinii mu to tam naserviroval paradne. Lukita

Reagovat
Mateo16

Ty vole to bol lacny gol

Reagovat
Salfovic

Modrič hraje dneska křídlo ?

Reagovat
misinho7

Skoda Viniho sance. Inac pohoda za nas. Treba ale pridat ten druhy, nech je to kludnejsie.

Reagovat
Kokesh

I Luka, oba to vyřešili špatně. Nejhorší je z takových akcí ani nevystřelit...

Reagovat
misinho7

myslel to dobre no, len nevidel toho vracajuceho sa hraca no..

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
misinho7

Presne takeho golu z uplne nicoho som sa bal..teraz to tam zavru a bude.

Reagovat
zasranej malíř

Budíček hoši

Reagovat
Mateo16

Sevilla je na lopte extremne silna a znova nedostupujeme suboje

Reagovat
Diskostu

Dať gol Realu je tak jednoduché...hrozna obrana

Reagovat
herbage

Diskostu zavelel k obratu - klasika

Reagovat
misinho7

uz som sa bal ze nic nenapise a bude to remizka..ale vdaka bohu zanho

Reagovat
Mateo16

Reagovat
zasranej malíř

LUCAAAAAAAAAAAS

Reagovat
misinho7

Krasna akcia.

Reagovat
Kokesh

To je fakt hovado

Reagovat
vilp

Reagovat
zasranej malíř

FEDEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Reagovat
Dayman

Blazen fakt

Reagovat
misinho7

Valverede je blazen. Sialene. Ten ma snad najlepsiu strelu z dialky tie jeho bomby su nechytatelne.

Reagovat
kaja900

Reagovat
Mercury

Je vybornsy, jestli bych nekoho ze soucasneho Realu chtel v Barce, tak urcite jeho.

Reagovat
blaugrana

Griezmann ladi formu pred MS.

Reagovat
rominhoFCB

Ter Stegen; Balde, Eric, Kounde, S.Roberto; Busquets ,Pedri ,Gavi, De Jong; Dembélé, Lewandowski

Reagovat
Gazdo

Nechapem… ale ze vobec nechapem

Reagovat
2miguel1

Nech už ide fakt do P.ČE s tym Busquetsom!!!

Reagovat
LAM

Bohužel už ve středu Bayern, kde bude hrát na DM De jong. Kdo by se měl taky trochu pošetřit je Pedri, ale dneska to s tou sestavou bude hodně těžký.

Reagovat
2miguel1

LM je už stratená a neverím, že Xavi neda na Bayern Busa aj ked dúfam. Ak ho dá, skončil u mna.

Reagovat
Gazdo

Neverim tomu ze proti Bayernu neposle na ihrisku Busquetsa. Kedze sa ocividne rozhodol za kazdu cenu hrat Gaviho, Pedriho a Lewu tak moc miesta uz mu v zostave neostava kde moze davat ostatnych hracov

Reagovat
LAM

Tak já si klidně tipnu sestavu na Bayern:

Stegen-Balde,Garcia,Kounde,Bellerin-FDJ,Gavi,Pedri-Fati,Lewa,Dembele

Reagovat
Gazdo

Co to je za paskvil?? Mame tri prdele kridel, Fati a Ferran zahrali obstojne a on tam narve Gaviho? Dufam ze len chyba na sofascore

Reagovat
Diskostu

Barca znovu Easy Win po polčase už bude hotovo Lewa 2 Goly minimálne.

Reagovat
bartlu

Jojo, Busi lize rit Xavimu a Xavi Laportovi. Je potřeba Xaviho odpálit, dokud můžeme ještě bojovat o ligu, jinak nás vytrolli i v lize.

Čekají nás těžké časy, Barto klub potopil, Laporta ho připoutal ke dnu. Jeho kroky zničí klub, daleko víc, než Bartovy chujoviny

Za par let nás bude zachraňovat nějaký sejk..

Reagovat
LAM

To jsou vědomosti

Reagovat
drussbarb

Reagovat
Kluivert9

Zachovejte paniku

Reagovat
Lemiux66

Reagovat
smazaný uživatel

Běžte už někam s tím hejtem...začíná to tady vypadat jak za Valverdeho

Reagovat
Kluivert9

A přitom Valverdeho marnost nám přijel připomenout dnes sám osobně

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Gazdo

Xaviho zatial nikto nehejtuje. Hejtuju sa hraci niektori (opravnene). Xavi zatial dostava dost benevolentny pristup aj od fans. troll bartlu je proste troll

Reagovat
smazaný uživatel

DEMBELÉÉÉ KRÁSNĚĚ

Reagovat
bartlu

Deeeeeembzz

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa centr jak lusk

Reagovat
smazaný uživatel

ROBERTOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Reagovat
Rattlesnake

roberto

Reagovat
Diskostu

Barca neskutočná z jakou ľahkosťou dava goly proti tymom ako Vilaareal Sevilla či teraz Bilbao... 20 min a je po zápase...

Reagovat
bartlu

Lewaaaaaaaaaaaaaaaaa

Dembz je dneska při chuti

Reagovat
smazaný uživatel

tyvoleee, Demba je dnes smrtící vole

Reagovat
Cracker10

Lewa je uplne jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa naprostá nádhera

Reagovat
roman1978

Dembs dneska one man show zatím.

Reagovat
Diskostu

WTF ? to sú mašiny nechápem.

Reagovat
CHONG

To jo no, dokud nehrajou proti Realu, Bayernu nebo Interu...

Reagovat
Cracker10

To prijde, neboj.

Reagovat
CHONG

Jj, to jsem slyšel po příchodu Xaviho, po letošním přestupáku...

Reagovat
smazaný uživatel

4:0+1:3=5:3

Reagovat
CHONG

Hodně štěstí v Evropské lize.

Reagovat
Cracker10

Na papire je to vzdy jednoduchy, proste to chce cas, ja mu verim, ze z toho udela masinu:)

Reagovat
CHONG

Jj, třeba jednou vyhraje i Evropskou ligu.

Reagovat
Cracker10

No treba uz letos

Reagovat
Kluivert9

Liga letos na začátek bude stačit

Reagovat
Cracker10

Diky Lewowi tomu taky verim, ale Real je zatim stroj, uvidime po MS, kde Francie a Brazilie pujdou asi daleko.

Reagovat
drussbarb

Máš tohle rýpání zapotřebí? Jinak v lize vedete jen o tři body

Reagovat
Diskostu

V lige môžeš prehrať obe EC a vyhráš titul takto Real neuvidíš hrať nikdy a ešte proti takým teamom ako Seviila Ponorka či Bilbao... stále je to trápenie pre Real a Barca ich trha...

Reagovat
CHONG

My máme nejlepší start do sezóny od roku a 1928 Barcelona hraje Evropskou ligu...

Reagovat
Mercury

Ve středu s Bayernem?

Reagovat
CHONG

Na jaře

Reagovat
Xavivax1

Jak si můžeš být tak jistý, že Barca neroztrha Bayern?

Reagovat
CHONG

To je celkem jedno, protože jsem si jistý, že Inter porazí Plzeň...

Reagovat
Xavivax1

Jak si můžeš být tak jistý, že Plzeň nedokáže ukopat remízu

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Gazdo

Cisto teoreticky moze Plzen vyhrat oba zvysne zapasy a my oba prehrat a vyhneme sa tomu ponizeniu hrat sutaz ako EL

Reagovat
CHONG

A čistě teoreticky může Geta vyhrát ligu...

Reagovat
Gazdo

Nemam Getafe rad ale preco nie. Cim viac konkurencie schopnych timov v LaLige bojovat o titul tym vacsia sranda kazdopadne EL odmietam pozerat

Reagovat
drussbarb

Já se na EL klidně podívám a titul z EL je lepší než nic… ale i ta EL může nedopadnout, že?

Reagovat
Gazdo

Ja som kedysi EL sledoval kvoli BVB alebo Ajaxu ale cim dalej tym mam menej casu a som rad ak vobec mozě cez vikend pozriet Barcu a LM cez tyzden. Kvoli EL si asi nebudem vyhradzovat dve hodiny na to ma to uz tak nelaka

Reagovat
drussbarb

Chápu, kvůli dětem taky nemám moc času. Pokud ale děti dovolí, na EL se podívám, stejně jako loni, kdy jsem si “užil” vypadnutí, pocity byly velmi podobné těm z LM

Reagovat
Gazdo

Tak ked bude nejaky zaujimavy super v EL tak si nejako ten cas asi spravim ale kvoli nejakemu dajme tom Gentu alebo tak to fakt ne

Reagovat
Cracker10

Reagovat
Diskostu

Real vyhráva zatiaľ to nepopieram ale úprimne si povedzme že výkony su smutne Vinicius mimo formy alebo nie v takej ako minulú sezónu o Benzemovi ani nik nevie keďže Lewa si robí čo chce a zatienil ho ,defenzíva deravá ... Akurát Valverde vyzerá tuto sezónu ako monštrum takú palebnú silu jak ma on ma len par hráčov pod slnkom, uvidíme či mu to vydrží alebo či sa nezraní...

Reagovat
CHONG

OK

Reagovat
Diskostu

Pokiaľ Ligu Majstrov nevyhráš je to v podstate jedno či ju hráš alebo nie... tie prachy zato je len kvapka v mory pre veľkokluby.

Reagovat
smazaný uživatel

García prase

Reagovat
roman1978

Au

Reagovat
Rattlesnake

a gavi bude do vánoc zpívat fistulkou.

Reagovat
smazaný uživatel

Xaviho zpracování

Reagovat
ttopi

Prej hrajte dal

Reagovat
smazaný uživatel

chudák Gavi

Reagovat
Diskostu

Neprejem zranenie nikomu ale Gavi je hráč u ktorého mi to nevadí strašný zmrd...

Reagovat
Lemiux66

Reagovat
ttopi

Věta nedává moc smysl.

Reagovat
roman1978

Bus a Roberto dolů a Fati a Belerin na plac

Reagovat
dextroza_m

Balde je dobre delo...

Reagovat
blaugrana

Lewa sa zas vôbec nestahuje...dnes to nevadi pri tomto stave, ale nepaci sa mi to ...Pedri odrezany na lavej strane...

Reagovat
patas92

Super poločas. Frenkie na pivotu (a ne na osmičce) s Busem fungujou výborně.

Reagovat
LAM

To EC nás spíš nakoplo než něco opačnýho.3:0 v 25minutě

Po zranění Gaviho jsme ale úplně vypli(a ten č.rák nepískl ani faul) a bojím se co budeme předvádět ve druhým poločase.Pokuď by nebyl Gavi na Bayern, tak máme obří problém.

Jinak Kessie 0 bodů a prochází se tam jak mistr světa hrozný

Balde naopak dneska opět paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

Demba solííí Ferrán supr zakončení

Reagovat
Messiáš

Ferran krasa, Dembouz dalsi asistence. Dobra hra na znovuziskani sebeduvery. Dik Ernesto!

Reagovat
smazaný uživatel

Valverde ukázal, kde sídlí jeho pravé srdce a pustil nám to

Reagovat
Kluivert9

Tak škoda, že jeho srdce sídlí i v Liverpoolu, Římě... vlastně při každém těžším soupeři...

Reagovat
Eichel

Reagovat
smazaný uživatel

dej tam Torreho Xavi

Reagovat
dextroza_m

Ten s tou tarantuli na hlave je sikovny...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele