Jak získal své jmění miliardář Rob Walton

24. Říjen 2022 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 20644

Říká se, že peníze hýbou světem. Je na tom snad něco, o čem bychom mohli pochybovat? Rozhodně ne, víme, že právě velká část milionářů a miliardářů totiž vlastní velké společnosti, které přichází s takovými nápady, jež nám každodenně ulehčují náš život. Každý z miliardářů, kteří jsou po světě známí, je ale něčím jedinečný – především se každý z nich dostal ke svému bohatství jinak, a všichni jedinečně. V našem novém speciálu si představíme ty nejznámější z nich, o kterých vám přineseme jak důležité informace, tak zajímavosti, na které jste se určitě vždy chtěli zeptat. Poznejte v dnešním článku život a úspěchy Robsona Waltona.

Náš minulý miliardářský článek byl zaměřen na mladšího bratra tohoto velkého muže, a to konkrétně Jima Waltona. Nebudeme tedy od rodiny Waltonů odcházet daleko a povíme si něco o dalším významném dědicovi jmění Walmartu.

Všude tam, kde vládne byznys, získá si politiky, které chce, protože oni kontrolují peníze a peníze kontrolují moc,“ Robson Walton.

Robson Walton se narodil v roce 1944 v Oklahomě a stal se tak prvním dítětem Sama Waltona, spoluzakladatele Walmartu. Promoval na University of Arkansas – a v jakém jiném oboru než v obchodní administrativě. Zajímavostí ale je i to, že získal doktorát z práv. Pracoval jako člen advokátní kanceláře, která zastupovala otcovu firmu Walmart. Roku 1978 se připojil do Walmartu jako senior víceprezident, netrvalo dlouho a stal se z něj také místopředseda. Dva dny poté, co zemřel jeho otec Sam, zaujal jeho postavení předsedy představenstva.

Rob Walton měl celkem tři manželky, ale všechny své děti má se svou první ženou. Jeho poslední manželkou, se kterou dnes tráví krásný život, se stala Melani Lowman-Walton. Jedná se též o velmi vstřícného muže, který společně se svými sourozenci přislíbil dar dvou miliard dolarů do jejich vlastní nadace, o níž jsem mluvil již ve článku o Jimovi a která pomáhá s ochranou řek, oceánů a spousty komunit.

  • Čisté bohatství Roba Waltona: 65 bilionů dolarů
  • Pořadí v žebříčku miliardářů světa: 19. místo

Chci říct, že nejdůležitější je pro mě představivost,“ Robson Walton.

  • Rob Walton vlastní obrovskou sbírku automobilů, které mají celkovou hodnotu větší než 300 milionů amerických dolarů. Konkrétně zde najdeme především vozy Ferrari, ale nechybí ani Ford GT40 MK1 či McLaren F1.
  • Walton též vlastní fotbalový tým Denver Broncos National Football League (NFL).
  • Podle statistik ztratila rodina Waltonova během poklesu cen akcií Walmartu přes 27 miliard dolarů.