Vedení Litvínova došla trpělivost! Odvolalo trenéra Růžičku

Vladimír Růžička. | Foto: Hynek Haruda, hcverva.cz

24. října 2022, 19:17

Ondřej Mach

Druhým odvolaným trenérem v Tipsport extralize se v pondělí večer stal Vladimír Růžička, společně s ním končí také asistent Daniel Branda. Vervu nově povede druhý z jeho asistentů Karel Mlejnek.

Konec 59letého kouče je vyvrcholením nejhoršího vstupu chemiků do základní části v historii Tipsport extraligy. 

Litvínov se po čtrnácti odehraných kolech s odstupem čtyř bodů krčí na poslední příčce tabulky a na kontě má pouze dvě vítězství. 

Sportovní úsek severočeského klubu v čele s generálním ředitelem Pavlem Hynkem se tak po sedmizápasové sérii porážek rozhodl jednat. 

Je odvolání Růžičky pro Litvínov správným krokem?

2944 hlasů

Růžička přitom podle Hynkových slov měl i po špatném startu sezony důvěru vedení, jenže... 

Verva následně zabředla ještě do hlubší krize. Najít z ní cestu se pokusí pod vedením Karla Mlejnka, který do klubu přišel v dubnu na pozici asistenta.

„Vladimíru Růžičkovi i Danielu Brandovi děkujeme za služby odvedené pro Litvínov a přejeme jim v další kariéře i osobním životě mnoho štěstí a úspěchů,“ uvedli chemici stručně na svém webu.

„Vladimíru Růžičkovi i Danielu Brandovi děkujeme za služby odvedené pro Litvínov.“

Někdejší reprezentační trenér převzal Litvínov před necelým rokem, kdy černožlutou střídačku opustil slovenský stratég Vladimír Országh. 

S týmem následně po základní části obsadil třinácté místo a těsně se nekvalifikoval do předkola play off. Velké zklamání chtěl odčinit letos, dokonce padaly slova o medailových ambicích.

Verva má nicméně momentálně úplně jiné starosti. A Růžička složitou situaci podle očekávání z posledních dnů neustál. 

Složení nového realizačního týmu by měl klub oznámit v úterý. Pozvedne Mlejnek trápící se chemiky?

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz