Vítězem kategorie muži elite se stal Petr HAMPL z týmu Pells. Na druhém místě se umístil Radim GREBÍK – tým Force KCK Zlín a na třetím pak František VINKLÁREK za tým TUFO Pardus Prostějov, kdy v celkovém pořadí se vměstnal na třetí místo polský závodník Maksymilian BIENASZ – tým Bienasz Bike – Polsko, který zvítězil ve své kategorii muži 35let.

V kategorii žen zvítězila domácí Denisa BRAVENCOVÁ za tým KOLÁRNA před ostřílenou Naďou VORÁČOVOU  z týmu TUFO PARDUS Prostějov a Martinou KUKULOVOU – KOLÁRNA.

Kolem trati jsme mohli potkat spoustu známých tváří jako například bývalou reprezentantku v silniční cyklistice Jiřinu Ščučkovu, mechaniky české reprezentace - Richarda Šmídu a Karla Slezáčka, otce bývalého mistra světa z juniorské kategorii Mlynáře, místostarostu městyse Náměště na Hané, Michala Frantíka - člena komise pro mládež a sport rady Olomouckého kraje, partnery a sponzory závodu a řadu dalších.

Závod okomentovala slovy vítězka kategorie kadetek - Gotwaldová: „Závod super, byl náročný, bylo to hrozně do rychla, ale líbilo se mi to. Bylo pěkný bahničko, takže to občas klouzalo, tak to bylo i náročné.“

Vítěz kategorie mužů Hampl k trati řekl: „Trať byla těžká, spravedlivá, fakt hodně těžká.“

Ředitel závodu Roman Brandýs považuje závod za velice zdařilý a dodává: „Největší radost mám vždy z kategorie těch nejmenších. V té nejprestižnější mužské kategorii jsme mohli vidět až do samotného závěru úžasný souboj mezi Hamplem a Grebíkem. Tímto bych velice rád poděkoval všem za diváckou kulisu fanoušků, gratuluji vítězům a zúčastněným, celému týmu, který nám pomáhal tento závod připravit a v neposlední řadě městysi Náměšť na Hané, městu Olomouc, Olomouckému kraji a všem partnerům závodu.“

Tímto vás zároveň zveme na cyklokrosovou akci, jejímiž hlavními aktéry budou děti, ale také dospělí – CROSS - SPRINT HAČKY, který se uskuteční 28. 10. 2022 ve 12:30. Závodit může opravdu každý. Těší se pořadatelé.

Výsledková listina Náměšť na Hané 22.10.2022

Junioři, Elite, M35+, M45+

1 HAMPL Petr (Pells) – 1místo muži elite

2 GREBÍK Radim (Force KCK Zlín) – 2. místo muži elite

3 BIENASZ Maksymilian (Bienasz Bike - Polsko) – 1. místo muži M35

4 IENERT Patrik (REXONIX KOVO Praha) – 1. místo junioři

5 VINKLÁREK František (TUFO Pardus Prostějov) 3. místo muži elite

Ženy elite

1 BRAVENCOVÁ Denisa (KOLÁRNA)

2 VORÁČOVÁ Naďa (TUFO PARDUS Prostějov)

3 KUKULOVÁ Martina (KOLÁRNA)

Foto závodu