InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Divadlo A.Dvořáka: Jentl – drama podle povídky I. B. Singera

    pátek 17.5 19:00 - Sokolovna, Blatná

  • Mustang Bluesride

    pátek 17.5 19:00 - Club Highway 61 Kijevská 1474, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Změna na radnici v Plané nad Lužnicí

Vpravo nový plánský starosta Jiří Rangl, vlevo nový místostarosta Josef Pluhař.  , Autor: Ivo Bukač

Vpravo nový plánský starosta Jiří Rangl, vlevo nový místostarosta Josef Pluhař.     Autor: Ivo Bukač

PLANÁ NAD LUŽNICÍ - Nejvíc křesel v patnáctičlenném zastupitelstvu Plané sice dostalo uskupení Planá 365 minulého starosty Jiřího Šimánka - celkem šest, ale koalici vytvořily tři ostatní volební strany, které mají dohromady devět křesel. Jiří Šimánek sice už na starostu kandidovat nechtěl, ale nestal se jím ani nikdo z jeho volební strany Planá 365. Novým plánským starostou dnes večer zvolili Jiřího Rangla z kandidátky Zdravá Planá a místostarostou Josefa Pluhaře z volební strany Lidé - Planá nad Lužnicí.

 

Jiří Rangl byl jediným kandidátem na starostu. Svatopluk Neuschl z Plané 365 volbu okomentoval slovy, že se tři subjekty spojily proti vítězi voleb, takže nemá smysl dávat nějaký návrh. Pro Rangla pak hlasovalo devět koaličních zastupitelů, z šesti hlasů Plané 365 byli čtyři proti a dva zastupitelé se hlasování zdrželi. Starosta bude pracovat v uvolněné funkci tak, jak to v Plané bylo doposud.  

Nový starosta řekl, že nastává změna, kterou si přál. "Přichází změna politického stylu a otevřenost," slíbil Rangl. Zmínil také, že koalice nabídla Plané 365 místo v radě města pro Josefa Drtinu, ale byla odmítnuta. Stanislav Neuschl řekl, že pro Planou 365 je nepřijatelné, aby si druhá strana sama vybírala konkrétního člověka z jejích řad. 

Následovala volba do funkce neuvolněného místostarosty. Jediný návrh opět vznesla koalice tří stran - navrhla Josefa Pluhaře z volební strany Lidé a devíti hlasy jej podpořila. Šestice Plané 365 byla proti. 

Do rady města pak byli zvoleni Radim Pekař za Zdravou Planou (9 pro, 3 proti, 3 se zdrželi hlasování), Martin Janovský (8 - 1 - 6) a Jana Vorlová (8 - 0 - 7), oba za Nezávislé s podporou KDU-ČSL. Jana Vorlová se tak stala první ženou v radě města. 

V další části zasedání se řešily odměny neuvolněných zastupitelů a o tom se rozpoutala diskuse. Víc přinese Týdeník Táborsko. 

 

Diskuse k článku - 3 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Jaja 

    Reagovat

     

    Pan Rangl je slušný a pracovitý člověk. Tak hodně štěstí

    Vloženo 25.10.2022 20:02:30

  • čtenář 

    Reagovat

     

    Dopadlo to stejně ,jako v mnoha městech.Vitěze voleb odstavil spolek poražených stran a sdruženi....

    Vloženo 24.10.2022 21:41:03

    • K 

      Reagovat

       

      takhle to prostě v pluralitní demokracii funguje...
      Škoda že se z Plané odstěhoval všemi milovaný Rudi Lapín - to by byl starosta do nepohody, který by byl v úřadu 25 hodin denně a vládl městu jako diktátor.
      Češi přece autoritáře rádi, ne? Lidé by chtěli, aby symbolická figura prezidenta měla pravomoci krále (když už absurdně sídlí na Hradě), Babiš se objímá s Orbánem a Okamura stále čeká na svou příležitost vládnout. Doufejme, že se nikdy nedočká.

      Vloženo 28.10.2022 11:02:56

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace