Hlavní obsah

Od Šumavy až po Adršpach aneb Nejfotogeničtější místa v Česku: Český Krumlov, Panská skála a další

Foto: Freedy, Shutterstock.com

Foto: Freedy, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Půvabné vyhlídky, parádní procházky a samozřejmě aspoň tucet povedených snímků… Za náramně fotogenickými místy v Česku si můžete udělat výlet po celý rok. Naživo i na fotce vypadají vždycky fantasticky!

Článek

Nemusíte být profesionální fotograf ani skalní nadšenec do sociálních sítí, aby vám udělal radost pěkný snímek z výletu. Cestování do míst, kde je radost pobýt a zároveň se skvěle vyjímají na obrázku? Koho by takový výlet nelákal! Za parádní fotkou nemusíte do exotiky, stačí si udělat i jednodenní výlet po Česku. Která místa jsou sázkou na jistotu?

Adršpašsko-teplické skály

Dechberoucí kamenné město sestávající z tisícovek skalních věží je vzhledem k příhraniční lokalitě velkými hitem mezi polskými instagramery a obecně polskými turisty. Adršpašsko-teplické skály jsou vůbec největší skalní město ve střední Evropě a vyhlídek, odkud lze pořídit fantastickou fotku, je tu nepočítaně. Vyfotit si můžete třeba malebné průzračné jezírko, 50centimetrovou uličku mezi skalami nebo nejvyšší věž Milenci.

Foto: jiri.sulcek, Shutterstock.com

Největší skalní město ve střední Evropě obdivují nejen čeští turistéFoto: jiri.sulcek, Shutterstock.com

Solenická podkova

Mezi dobře známými přehradami Kamýk a Orlík se nachází možná vůbec nejúžasnější vyhlídka na meandr řeky Vltavy. Na Solenickou podkovu se dostanete z obce Zduchovice, kde můžete zaparkovat a vyrazit na zhruba dvoukilometrovou poměrně nenáročnou lesní procházku. Cesta je příjemná a výhled, který se jako odměna nabízí, je ohromující. Video: Výlet k podkově a na zříceninu Vrškamýk.

Foto: Freedy, Shutterstock.com

Krátký a nenáročný výšlap lesní stezkou stojí nejen za takovou fotkuFoto: Freedy, Shutterstock.com

Český Krumlov

„Ježíš, tady je to krásný. Jako v Krumlově!“ Slavná hláška z komedie Slunce, seno, erotika (1991) byla vždycky úsměvná, na druhé straně nikdo nemůže popřít, jak pohádkově tohle jihočeské město působí. Město milují filmaři a vědí proč. Můžete tu prozkoumávat romantické uličky, za dobrého počasí vítat přijíždějící vodáky a samozřejmě fotit, fotit a fotit. Z výšky od hradu máte malebné město jako na dlani. Proč je Český Krumlov druhé nejkrásnější město na světě?

Foto: Mapy.cz/Rostislav Hudec

Jednomu z nejkrásnějších měst na světě to na fotkách sluší náramněFoto: Mapy.cz/Rostislav Hudec

Vodopád Pančavy

Ze všech vodopádů v Krkonoších je Pančavský vodopád nejen největší, ale také pravděpodobně nejpůsobivější. A se svými 148 metry je to vůbec nejvyšší vodopád v Česku. Masa vody tvořená potokem Pančava (název vychází z německého panschen, což znamená šplouchat nebo cákat) se řítí od Pančavské louky na dno Labského dolu. Nejlepší fotky pořídíte z Ambrožovy vyhlídky, odkud se můžete kochat třeba i Lysou horou nebo Kozími hřbety.

Foto: Seznam zprávy/Nikola Ramešová

Pančavský vodopád si krásně vyfotíte z Ambrožovy vyhlídkyFoto: Seznam zprávy/Nikola Ramešová

Černé jezero

Toto jezero se pyšní několika „nej“. S rozlohou přes 18 hektarů je to největší ledovcové jezero na Šumavě a zároveň vůbec největší přírodní jezero v Česku. Černé jezero proto patří mezi největší lákadla Šumavy. Název jezero získalo díky své barvě – je způsobena jednak odrazem okolního hustého lesního porostu a také je dána kalem, který vzniká z pylu těchto jehličnanů. A právě černá vodní plocha obklopená šumavskou zelení je (nejen) na fotce ohromující!

Foto: Nadezda Murmakova, Shutterstock.com

Černé jezero je i díky své temné barvě na fotografiích opravdu působivéFoto: Nadezda Murmakova, Shutterstock.com

Panská skála

Takzvané Varhany jsou v hledáčku objektivů už dlouho. Proslavila je filmová pohádka Pyšná princezna (1952), protože právě zde se král Miroslav a princezna Krasomila schovávali, když utíkali z Půlnočního království. Panská skála u Kamenického Šenova je víceméně zbytkem nevelkého čedičového návrší, přičemž dnes skutečně tvoří, jak se říká, kamenné varhany a jedná se o nejstarší geologickou rezervaci u nás. Video: Krátký pěší výlet z České Kamenice do Kamenického Šenova – Varhany jsou cestou.

Foto: Mapy.cz/Rostislav Hudec

Dnešní podoba Panské skály je nejen dílem přírody, ale i lidských rukou: dlouhá léta se tu těžil čedičFoto: Mapy.cz/Rostislav Hudec

Načítám