FromSoftware ukončuje fungování serverů původních Dark Souls
zdroj: tisková zpráva

FromSoftware ukončuje fungování serverů původních Dark Souls

25. 10. 2022 15:41 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Pokud patříte mezi náruživé hráče multiplayeru série Dark Souls, určitě vás neminuly problémy se servery a jejich bezpečností, které zapříčinily dlouhodobou odstávku služeb napříč celou trilogií. K té provozovatelé přistoupili už v lednu, až minulý měsíc došlo k opětovnému spuštění online funkcí Dark Souls III.

Dnes přišla dobrá zpráva: Dark Souls II: Scholar of the First Sin už lze online hrát také, zatímco servery zajišťující fungování původní verze druhého dílu série ještě potřebují dodatečnou péči. Radost nicméně nebudou mít ti, kteří se až dosud věnovali multiplayerovým kláním ve vůbec prvních Dark Souls. Řeč je přitom o skutečně původní Dark Souls: Prepare to Die Edition, nehovoříme o modernějším remasteru.

Vývojáři na sociálních sítích oznámili, že zprovoznění serverů pro původní PC verzi hry nebude možné z důvodu technické zastaralosti zdrojového kódu. Vývojáři se omlouvají za to, že čekání na tuto (negativní) informaci trvalo tak dlouho, a děkují fanouškům za trpělivost. Rozhodnutí je definitivní, multiplayer prvního dílu si tak budete napříště moci zahrát jen v remasterované edici, až budou její servery spuštěny.

Informace samozřejmě u mnoha hráčů vzbudila vlnu nevole. Další poukazují na to, že doba zkrátka pokročila a jiné hry přišly o své servery daleko dřív. PC verze prvního dílu vyšla v roce 2012, vydání doprovázely závažné technické problémy, které nakonec zčásti vyřešila komunita neoficiálními patchi.

Uvidíme, zda nepříjemné oznámení nakonec Bandai Namco hráčům neosladí alespoň slevou na remaster z roku 2018.

Nejnovější články