- Reklama -

Jaké filmy miluje Arnold Schwarzenegger? Překvapil slabostí pro romantiku

Herec Arnold Schwarzenegger proslul jako představitel nadupaných drsňáků, co toho moc nenamluví a místo slov mají raději činy. Sám má ale slabost pro trochu jiný druh filmů, než ve kterých obvykle hraje. Jeho výběr nejoblíbenějších nejspíš zaskočí nejednoho Terminátorova fanouška.

- Reklama -

Arnold Schwarzenegger na otázku, jakých pět filmů považuje za své nejoblíbenější, odpovídá, že jich má šest. A to proto, že Schwarzenegger přistupuje k filmům se stejnou vážností, s jakou přistupuje ke cvičení nebo herectví. „V historii je prostě tolik skvělých filmů,“ řekl, „že je opravdu těžké vybrat jen jeden, nebo pět.“

I když jeho akční filmy často přecházejí do žánru sci-fi, Arnold Schwarzenegger sklidil nejvíce uznání za svou akční tvorbu, protože se objevil v legendárních filmech jako Komando nebo Pravdivé lži. Pokud jde o sci-fi a akční filmy, za mistrovská díla v jeho kariéře se považují Terminátor, Terminátor 2: Soudný den, Total Recall a Predátor.

Ze svých filmů má nejraději komedie

Ovšem z filmů, ve kterých hrál, není jeho nejoblíbenější ani jeden z výše uvedených. Sám dává přednost filmu, který až tak velký úspěch neměl. „Myslím, že můj nejoblíbenější je Policajt ze školky,“ prozradil Schwarzenegger v Late Late Show Jamese Cordona. „Mám nejraději své komedie, protože jsem se spoustu let snažil dostat do komedie a nešlo to.“

Schwarzenegger přiznal, že ačkoli si přál hrát v komediích, bylo pro něj těžké si tenhle sen splnit. „Studia vydělávala všechny ty peníze na akčních filmech. Říkali: ‚Proč bychom měli jít a měnit formu? Vyděláváme s vámi spoustu peněz. Pořád vám dáváme akční scénáře,'“ vysvětlil herec.

- Reklama -

„Když jsem pak konečně potkal Ivana Reitmana a když jsme dělali Dvojčata a pak jsme dělali Policajta ze školky, byl jsem v sedmém nebi. Byl to tak skvělý režisér a pracoval jsem s Dannym DeVitem. Bylo to opravdu skvělé,“ uvedl Schwarzenegger podle serveru digitalspy.com.

Arnold Schwarzenegger má slabost pro Titanic

Ale co ostatní filmy, ve kterých se neobjevil? Které jsou jeho nejoblíbenější? Přestože se ho ptali jen na pět nejlepších filmů, herec z Terminátora pro Rotten Tomatoes vyjmenoval nakonec raději svých šest nejoblíbenějších. Tady jsou:

E. T. Mimozemšťan

E.T podle Schwarzeneggera změnil svět filmu. „Myslím, že představoval zcela nový způsob zábavy. Celá myšlenka natáčení z pohledu E.T. byla skvělá. Vždycky jsme vypadali jako padouši a byli jsme děsiví. Víte, jak se E.T. v tomto světě opravdu cítil? Spielberg na tom odvedl velkolepou práci,“ řekl.

Titanic

Za další nepřehlédnutelný filmový kousek považuje Terminátor překvapivě jeden z nejromantičtějších filmů všech dob. „Každá postava byla skvěle propracovaná. Což je pro Camerona typické. V tom je prostě dobrý. A pak přidal akci. Na tu se všichni těší. Každý zná příběh Titaniku a ví, že narazí do ledovce. Takže prostě celý film čekáte na tu velkou havárii; ale on mezitím buduje všechny ty příběhy a všechny ty vztahy – všechny ty různé postavy a tak. Myslím, že to bylo opravdu dobře udělané,“ uvedl Schwarzenegger.

Kmotr

Mezi své nejoblíběnější kousky zařadil i slavný mafiánský film. „Kmotr je bezpochyby jedním z nejlepších filmů svého druhu,“ prohlašuje Arnie.

Westworld

Herec mezi své filmové favority zařadil i jedno u nás nepříliš známé sci-fi Westworld (jehož seriálová verze se těší na HBO velkému úspěchu). „Není to nejznámější film, ale měl na mě nejhlubší vliv – díky němu jsem se začal zajímat o hraní Terminátora. Protože Yul Brynner hraje stroj, který se porouchá, a je to velmi dobře natočený film, velmi dobře napsaný film,“ přiznal Arnold Schwarzenegger.

Za zvuků hudby

„Za zvuků hudby je další z filmů, o kterých si myslím, že jsou světové. Velmi, velmi zábavný. Protože, víte, je to Rakousko: hudba, vzhled. Myslím, že to byl opravdu film, který měl velmi zajímavý příběh, a vizuálně prodal mou vlast takovým velkolepým způsobem.“

Nesmiřitelní

A šestici oblíbených Arnieho filmů uzavírá slavný western Nesmiřitelní. „Clint je můj idol. Vždycky jsem ho zbožňoval, ještě než jsem přišel do Ameriky. Miloval jsem jeho westerny a pozorně sledoval jeho kariéru, pak jsem se s ním spřátelil a opravdu ho obdivuji. Nesmírně schopný jako producent, jako režisér, hudba, kterou dělá ke svým filmům – myslí na všechno. Takže je to opravdu velmi solidní člověk. Vyvinul se v takového opravdového génia.“

- Reklama -

Něco k tématu

Nejnovější články

Poskrvněná pověst Vince Vaugna: Při kolegově sporu se postavil na stranu rasismu

Na počátku 21. století patřil Vince Vaughn mezi nejobsazovanější hollywoodské herce, pak ale jeho kariéru nabrala nečekaný směr a rolí mu ubývalo. Jedním z důvodů, proč to tak je, může být i spor jeho černošského kolegy kvůli filmu Trable v ráji, při kterém se Vaughn nezachoval zrovna nejlépe.

Kevin Costner si filmem Vodní svět málem úplně zničil kariéru

Kevin Costner patří už léta mezi uznávané herce, ale v devadesátých letech se neúspěšným filmem téměř připravil o slušně rozjetou kariéru.

Nejapný žert v Bradavicích: Alan Rickman legendárně ztrapnil Daniela Radcliffa

Když Daniel Radcliffe propagoval svůj film "Rohy", obrátil se na skrz Reddit na fanoušky a odpověděl jim na řadu otázek . Jak se dalo čekat, nejvíc jich směřovalo na jeho účinkování ve filmech Harry Potter. Radcliffe přiznal, že se při natáčení stal obětí "pranku" od Alana Rickmana.

Ve Flashdance za Jennifer Bealsovou zaskakoval v tanci i šestnáctiletý kluk

V roce 1983 se objevila Jennifer Bealsová v kultovním snímku "Flashdance" a z neznámé studentky z Yale se stala přes noc mezinárodním sexuálním symbolem. V roli Alex Owensové, mladé ženy z Pittsburghu, která svařuje ve dne a v noci tančí, se proslavila svými pohyby. Její taneční scény přitom vznikaly s podstatnou pomocí několika skrytých talentů.

Nejobsazovanější v Hollywoodu: Eric Roberts má na kontě více než 700 rolí

Eric Roberts je nejvíce obsazovaným hercem Hollywoodu. Kromě své slavnější sestry v tomhle trumfl i ostatní velká jména filmového průmyslu.

Ralph Macchio byl na začátku Cobra Kai o pět let starší než mistr Miyagi v původním Karate Kidovi

Výtečný umělec, Noriyuki "Pat" Morita nejvíce proslul svou ikonickou postavu mistra Miyagiho, moudrého a laskavého senseie v kinematografickém skvostu z roku 1984 - snímku Karate Kid.
- Reklama -

Oblíbené články

- Reklama -