Před čtyřmi měsíci oznámili omylem jeho smrt. Teď jezdec Lavorel skutečně zemřel

Rudolf Černík Rudolf Černík
26. 10. 2022 15:53
Jezdec, jehož smrt omylem oznámili pořadatelé slavné motocyklové Tourist Trophy už před čtyřmi měsíci, nyní skutečně zemřel. Olivier Lavorel podlehl zraněním, která utrpěl při závodě sajdkár na ostrově Man a jejíž následky nepřežil ani jeho parťák César Chanal.

Francouzská posádka havarovala v červnu v ulici Bray Hill v hlavním městě ostrova Douglasu. Stroj po ní skončil v plamenech.

Pořadatelé pak oznámili, že spolujezdec Lavorel na místě zemřel a pilot Chanal je s vážnými zraněními v kritickém stavu v nemocnici. Později se však ukázalo, že je to naopak.

"Původní proces identifikace se odehrál podle zavedených postupů a muselo při něm dojít k záměně," konstatovali pořadatelé v prohlášení.

V tomto týdnu však podlehl následkům zranění i Lavorel, jak oznámili na sociálních sítích organizátoři.

Letošní ročník Tourist Trophy, která je považována za jeden z nejnebezpečnějších závodů na světě, tak má už čtvrtou oběť.

V kvalifikaci zemřel britský motocyklista Mark Purslow, a kromě francouzské sajdkárové posádky přišel o život i severoirský motocyklista Davy Morgan.

Závody na ostrově Man se jezdí od roku 1907 a celkem si už vyžádaly téměř 300 životů. Letos se jelo po dvouleté pauze zaviněné koronavirem, což byla pro Tourist Trophy nejdelší přestávka od druhé světové války.

 

Právě se děje

Další zprávy