Pražskou firmou roku je výrobce automatizovaných výrobních linek

foto Vyhlášení vítězů podnikatelských soutěží Firma roku 2022 a Živnostník roku 2022 hl. m. Prahy, 26. října 2022, Praha. Živnostník roku zleva třetí místo Martin Perlík – stavební inženýr se zaměřením na staré domy, první místo Linda Bezusová Kamarádová – tradiční výroba marmelád, cibulád a sirupů ze sezónních čerstvých produktů a druhé místo Vanda Kofroňová a Helena Bartošová– koncerty především vážné hudby pro rodiče a děti.

Praha - Pražskou firmou roku 2022 je výrobce automatizovaných výrobních linek ICE Industrial Services. Živnostníkem roku se pak stala Linda Bezusová Kamarádová, která se věnuje tradiční výrobě marmelád, cibulád a sirupů ze sezonních produktů. V tiskové zprávě to dnes oznámil mluvčí projektu David Pavlát. Vítězové titulů IBM Firma roku 2022 a MONETA Živnostník roku 2022 postupují do celostátního kola soutěže.

Fotogalerie

Firma ICE Industrial Services konstruuje, programuje a vyrábí automatizované stroje a linky především pro automobilový průmysl. Zaměřuje se na design a výrobu nových strojů i modernizaci stávajících zařízení. Loni toto odvětví rozšířila o 3D tisk betonu. Jejími zákazníky jsou například Scania, Porsche, Audi, TGW, Strojmetal nebo Valeo.

Druhé místo získala firma EKO MB zabývající se recyklací plastů a výrobou recyklované 3D struny. Třetí skončila společnost Mixit, která vyrábí müsli, cereální kaše, tyčinky a ořechová másla.

Vítězná živnostnice Linda Bezusová Kamarádová má ve svém sortimentu přes 40 druhů produktů, od klasických džemů, přes džemy kořeněné, s alkoholem až po tradiční pomerančové marmelády. Mimo sladkých marmelád vyrábí i bylinné a ovocné sirupy. Největší specialitou jsou cibulády vhodné k masu, sýru i na paštiky. Mnoho z jejích produktů získalo různá ocenění, především v Anglii. Cílí jak na koncového zákazníka, tak na gastro provozy.

Na druhém místě mezi živnostníky skončila v Praze Vanda Kofroňová, která organizuje koncerty především vážné hudby pro rodiče a děti. Bronz získal stavební inženýr se zaměřením na staré domy Martin Perlík.

V doprovodné kategorii MONETA Živnostník roku Srdcař pro živnostníky, kteří dokázali překonat nejrůznější nástrahy podnikání a nevzdali se, zvítězila v hlavním městě Linda Štucbartová, první certifikovaná trenérka přístupu Sebeobrany pro všechny.

Vítězové krajských kol se stávají zároveň celorepublikovými finalisty soutěže. Slavnostní vyhlášení celostátních výsledků se uskuteční 8. prosince na pražském Žofíně.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 3.06.2024 ČTK

Reklama

19°C

Dnes je pondělí 3. června 2024

Očekáváme v 09:00 17°C

Celá předpověď