Lubomír Man: Jaké to štěstí pro moderátorku ČT

politika

Myslím štěstí, které oblažilo moderátorku ČT Marianu Novotnou 28. října ve vysílání ČT 24 těsně před  Zprávami ve 14.30, a to při dálkovém rozhovoru se zpravodajem ČT v Rusku Karlem Rožánkem.Téma: Potíže, které Rusku přinášejí současné západní sankce.

Lubomír Man: Jaké to štěstí pro moderátorku ČT
Mariana Novotná a Karel Rožánek
29. října 2022 - 07:20

Situace: Moderátorka svou otázku k tématu zpravodaji  položí, a už z tónu jejího hlasu a dokonce i z pozice jejího  těla, jako by připraveného vyskočit a rvát soupeře, to je Rusko, na kusy, lze vyčíst, jakou bohatou žeň od Rožánkovy odpovědi na svou otázku čeká. Bez nejmešího tušení ovšem, že s protiruskými sankcemi bude mít už vzápětí víc potíží než Rusko, ona sama. Protože zpravodaj Rožánek, i když zřejmě tuší, na jak děsivé obrazy zkázy Ruska  po vyhlášení západních sankcí se moderátorka už už  třese, je profesionálem natolik, že odpovídá pravdivě. A to zhruba v tom smyslu, že lidé v Rusku sankce sice pociťují, ale nikoli tak, že by jim to zvlášť kazilo náladu.



Což ovšem moderátorka Novotná považuje za nepřístojnost nejnepřijatelnějšího druhu. Diví  se , když jí zpravodaj Rožánek vysvětluje, že obliba Putina po jeho vyhlášení částečné zářijové mobilizace sice poklesla, ale stále činí 70 procent, což moderátorka  Novotná už tedy nechápe vůbec. A to zvlášť poté, kdy si uvedená ruská procenta potichu a jen tak pro sebe srovná s domácím statistickým údajem ze srpna t.r., podle něhož si 79 procent Čechů myslí, že se Česko ubírá špatným směrem.

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 14%
transparent.gif transparent.gif
Ne 73%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 13%
transparent.gif transparent.gif