Ligue 1 - souhrn 13. kola: Nečekané drama v Paříži

28.10.2022, 22:51, aktualizováno 30.10.2022, 22:37
Komentáře a souhrny
Neymar (© AFP)
PSG si řádně zavařilo a proti Troyes muselo hrát naplno až do konce, tři body ale má a pojistilo si vedení v tabulce. Lens plnilo roli favorita v souboji s Toulouse, v prvním poločase se ještě střelecky neprosadilo, v tom druhém však pořádně zabralo a zvítězilo 3:0. V neděli zaváhal Lorient, jenž podlehl OGC Nice. Naopak Lyon si poradil s Lille...

Olympique Lyon - Lille OSC 1:0

30.10.2022 20:45

Góly: 74. Alexandre Lacazette

Vzájemné zápasy obou celků byly v poslední době na góly, s jedinou výjimkou, poměrně chudé. Lille si věřilo, protože vycítilo možnost se vyšplhat na pohárovou pozici. Jenže místo toho se soupeř z Parc Olympique Lyonnais dotáhnul na rozdíl dvou bodů.

První solidní šanci vyprodukoval ve 12. minutě Timothy Weah. Kdyby býval necílil těsně nad, klidně to pro Les Dogues mohlo dopadnout jinak. Po skončení úvodní dvacetiminutovky se osmělil Jonathan David. Na jubilejní desátý zásah v sezoně si ale bude muset minimálně týden, tedy do duelu se Stade Rennes, počkat.

Po půlhodině zkusil kanadský forvard Anthonyho Lopese přelobovat, jenže Lyon od pohromy zachránilo břevno. V závěru otevíracího poločasu o sobě ještě jednou dali vědět oba zmiňovaní útočníci hostujícího výběru, avšak jejich úmysly dokázala domácí jednička přečíst. Poločas tedy branku nepřinesl.

Po hodině hry zahrozil Angel Gomes a muž v rukavicích pro jistotu konečky prstů posouval nad svou svatyni. V dresu Lille se neprosadil ani Thiago Djaló, a tak přišla řada na Alexandreho Lacazetta. Centr do vápna na levé straně ukázkově zpracoval Nico Tagliafico, načež se podíval před bránu, kam si naběhnul navrátilec z Arsenalu a ze vzdálenosti dvou metrů v klidu mířil do odkryté branky - 1:0.

Svěřenci Paula Fonsecy sice dostali protivníka pod tlak, ovšem nevzešla z něj jediná nebezpečná situace. Naopak Karl Toko Ekambi mohl v nastaveném čase pojistit vedení, kdyby svůj lob nasměroval trochu jinam. Někdejší sedminásobný šampion Francie zajíždí o příštím víkendu k ostře sledovanému mači na Stade Vélodrome v Marseille.

Více informací k zápasu

FC Lorient - OGC Nice 1:2

30.10.2022 17:05

Góly: 18. Dango Ouattara - 61. Youcef Atal, 69. Gaëtan Laborde

Les Merlus si před zápasem dělali zálusk na druhou příčku, jenže místo ní setrvají po třinácti kolech na té čtvrté. Naopak Les Aiglons si polepší, přesto to stačí pouze na umístění v polovině tabulky.

Už ve 3. minutě centroval z pravé strany Youcef Atal a Ross Barkley před bránou zakončil nad břevno. Následně Schmeichel likvidoval hlavičku Juliena Ponceaua. Dánský gólman v závěru výživné úvodní desetiminutovky senzačně vyrazil Diarrovo zakončení. Rodák z Pobřeží slonoviny byl vidět i při další příležitosti, jenže přestřelil.

A tak mu musel Dango Ouattara ukázat, jak se to dělá. Nutno podotknout, že mu situaci výrazně usnadnil Enzo Le Fée, jehož centr od rohového praporku doletěl na malé vápno, odkud byl reprezentantem Burkiny Faso dopraven na místo určení - 1:0. Následně chyboval Mario Lemina a domácí se dostali do brejku.

Ten vedli Ponceau s Ouattarou, avšak ve finále předložili Stéphaneovi Diarrovi, jenž znovu ztroskotal na Schmeichelovi. Ve 28. minutě se musel činit Yvon Mvogo, když lapil pokus Atalovi a poradil si i s Pépého dorážkou. Zanedlouho se aktivní Alžířan odhodlal k sólu, které Mvogo zbrzdil. Následné akrobatické zakončení se nesetkalo s úspěchem.

Ve druhé půli to technicky zkusil Pépé, ovšem skórovat měli v tomto střetnutí jiní. Konkrétně Youcef Atal, jenž svůj neohrožený průnik přes tři protihráče zakončil ranou k levé tyči - 1:1.

Za osm minut posunul Boudaoui do vápna na Gaëtana Labordeho. Jeho střelu tečoval Montassar Talbi tak nešikovně, že přelobovala jeho vlastního brankáře a zajistila "Orlům" vedení, na kterém nic nezměnil ani volej Adila Aouchicheho z pětaosmdesáté minuty, který klíčově vyhlavičkovával před brankovou čarou Mario Lemina - 1:2.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Angers SCO 2:0

30.10.2022 15:00

Góly: 54. Breel Embolo, 70. Aleksandr Golovin

Fanoušci a fanynky knížecího klubu si na góly museli počkat až do druhého poločasu. I proto, že krátce před koncem toho prvního si Wissam Ben Yedder dovolil zahodit penaltu a potvrdil, že stále marně hledá loňskou formu. Nicméně tentokrát jej zastoupili jiný, tudíž SCO zůstane po deváté porážce přikované na samém chvostu tabulky Ligue 1.

Po uplynutí úvodní desetiminutovky se ke střele dostal Eliot Mazato. Yahia Fofana s ní neměl velké starosti. V 18. minutě to vypadalo, že se hosté dočkají penalty, protože došlo ke kontaktu Malanga Sarra s Adrienem Hunouem. Rozhodčí Stéphanie Frappart, která by se měla představit i na blížícím se mistrovství světa v Kataru, nakonec pokutový kop po prohlédnutí záznamu odvolala.

Ve 39. minutě si Ben Yedder výborně patičkou v šestnáctce přiklepnul míč. Ibrahim Amadou pro jeho kousky neměl přílišné pochopení a poslal jej na zem. Jenže sám faulovaný kopnul "pětku" hodně mizerně, takže nechal vyniknout brankáře. Himada Abdelliho pak vychytal Alexander Nübel. Následující akce výběru Géralda Baticleho už skončila gólem, ale nemohl být uznán kvůli ofsajdovému postavení. Otevírací dějství zakončil svou štiplavou ranou Takumi Minamino.

Krátce po změně stran nebezpečně pálil Pierrick Capelle a monacká jednička předvedla výborný zákrok. Díky němu mohlo jít AS za čtyři minutky do vedení. Wissam Ben Yedder ve vápně posunul doprava na Vandersona, na jehož centr do kapsy mezi obranou a gólmanem si počíhal Breel Embolo a zblízka skóroval - 1:0.

Po sedmdesáti minutách se kouč Clement na lavičce radoval znovu. Alexandr Golovin si nedělal přílišné problémy a technickou střelou z hranice velkého čtverce to trefil přesně pod břevno - 2:0. Alespoň o korekci výsledku se v závěru chtěl postarat Farid El Melali. Sice pláchnul Caio Henriquemu, leč brána mu byla o něco menší, než by býval potřeboval.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Clermont Foot 1:1

30.10.2022 15:00

Góly: 73. Mostafa Mohamed - 54. Neto Borges

Les Canaris tedy v rámci Ligue 1 bodovali potřetí v řadě a navíc mají stále šanci postoupit ze skupiny Evropské ligy. Po této nejčerstvější remíze mají na kontě dvanáct bodů, Les Lanciers jsou na tom ještě o šest lépe.

Z časomíry neuteklo ani 120 sekund a Ludovic Blas už se prezentoval se svou střelou, která se však mezi tři tyče nevešla. Na opačném pólu zkusil štěstí Saïf-Eddine Khaoui, jehož vychtal Rémy Descamps, jenž zaskakuje za vykartovaného Albana Lafonta. Poté troch zaváhal Andrei Girotto, jenže Komnen Andrić netrestal.

Ve 28. minutě vymysleli dobrou narážečku Moses Simon a jeho africký parťák Samuel Moutoussamy, jenž ke škodě svého týmu nastřelil akorát před sebou stojícího protihráče. Do zakončení se pak dostal i obránce Quentin Merlin, na kterého vyzrál Mory Diaw.

Ve 43. minutě si Antoine Kombouaré na lavičce hlasitě oddechnul, protože Clermont nastřelil břevno. Následná dorážka z bezprostřední blízkosti naštěstí skončila nad bránou.

Po změně stran se na gól čekalo necelých deset minut. Jérémie Bela nacentroval přesně na hlavu Neta Borgese, který se nemýlil - 0:1. Mostafa Mohamed zatím předvádí v kanárkovém dresu dobré výkony. Tentokrát začal pouze na lavičce a krátce po svém příchodu na trávník se pokusil o vyrovnání, nicméně o kousek minul.

Čtyřiadvacetiletý Egypťan, jenž v Bretani hostuje z Galatasaray, se prosadil až v 73. minutě, kdy sám před odkrytou bránou podle očekávání vytěžil maximum z přihrávky od Ignatiuse Ganaga, tedy dalšího fotbalově kvalitního vyslance "černého" kontinentu - 1:1.

Obrat mohl být dokonán po příležitosti Mosese Simona. Diaw stačil včas zakročit. A v nastaveném čase Mateusz Wieteska hlavičkoval vedle.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Stade Reims 0:0

30.10.2022 15:00

Góly: -

Oba kluby zatím nemůžou být s průběhem sezony spokojení, ačkoli na severu Francie mají jistě radost z té skutečnosti, že prodloužili sérii neporazitelnosti na pět duelů. Díky tomu mají nad sestupovým pásmem, ve kterém se Brest stále nachází, tříbodový náskok.

Ve 12. minutě se v soupeřově vápně sice chopil balonu Islam Slimani, jenže jeho branka nemohla být uznána pro ofsajd. Po deseti minutách to byl znovu alžírský fotbalista, kdo si naběhnul mezi obránce na dobrý centr, avšak z pětimetrové vzdálenosti cílil pouze nad. Na opačném pólu se osmělil Folarin Balogun, nicméně trefil akorát protihráče.

Také při další akci Les Pirates nechyběl Islam Slimani. Jednoduše pobídnul nabíhajícího Noaha Fadigu, jehož dobrou ránu Yehvann Diouf vytěsnil na rohový kop, který hostující defenziva s přehledem ubránila. Po půlhodině hry to Balogun trefil po zemi na protilehlou (pravou) tyč a ke škodě Les Rouges et Blancs ji o nějaký metr minul.

Jednadvacetiletý útočník, který v Remeši hostuje z Arsenalu, pak při odkopu skočil Joaquínu Blázquezovi pod nohu, doufaje ve šťastný odraz do brány, který se ovšem nekonal. Svěřenci Bruna Grougiho v samotném závěru úvodního dějství sehráli zajímavou akci, kterou přetavil v branku hlavičkující Romain Del Castillo. Bohužel si nepohlídal ofsajdovou hranu, takže stav zůstal bezbrankový.

Ve druhém dějství se připomněl Del Castillo. Daleko větší příležitost si ale na konto připsal Mitchell van Bergen, jehož "levým betonem" vychytal Argentinec Blázsquez. Následně centroval Honorat na hlavu Jérémyho Le Douarona. Diouf se stihnul přemístit skutečně v poslední možný okamžik. V poslední minutě řádné hrací doby utekl defenzivě Balogun. Bohužel pro Remeš zamířil pouze do boční sítě.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Montpellier HSC 3:0

30.10.2022 15:00

Góly: 15. Martin Terrier, 23. Arnaud Kalimuendo, 85. Amine Gouiri

V Bretani se evidentně rozpomněli na loňskou formu, která přinesla čtvrtou příčku a druhý nejlepší útok v Ligue 1. Po třinácti kolech aktuálního ročníku je na tom ještě o jednu pozici lépe. Naopak MHSC zůstává po páté porážce v řadě nebezpečně blízko sestupové zóně.

V Roazhon Parku se na úvodní zásah čekalo jenom čtvrt hodiny. Tehdy rozehrával standardní situaci Lovro Majer a hlavička Martina Terriera z malého vápna propadla Kamarovi mezi nohama - 1:0. Les Rouges et Noirs byli hodně při chuti, což soupeř poznal už za dalších šest minutek, kdy se dosavadní náskok zdvojnásobil.

Po chybě ve středu pole přišel na pořad odpoledne rychlý protiútok, při kterém si Arnaud Kalimuendo narazil s Benjaminem Bourigeaudem a jeho následná přízemní střela z první doputovala z šestnácti metrů až na místo určení - 2:0. Tým Bruna Génésia byl nadále aktivní a Bingourou Kamara si po sedmadvaceti minutách hodně oddychnul, že za ním zvonila pouze branková konstrukce.

Po změně stran chtěl Téji Savanier s nepříznivým stavem něco udělat, nicméně jeho pokus byl tečován na rohový kop. Následně se připomněl Bourigeaud a mnoho nechybělo, ani byl rozdíl mezi oběma celky třígólový. Po hodině hry musel do akce i Steve Mandanda. Střelu Faitouta Maouassy nezkrotil podle představ a mohl být rád, že se Wahbi Khazri k dorážce nedostal včas.

Tuniský reprezentant se pak ocitnul ve výborné šanci, jenže si nevšimnul, že Mandanda svým rychlým vyběhnutím značně zmenšil střelecký úhel. Další minuty patřily Terrierovi, jehož tečovaný centr nejprve těsně minul zcela neobsazeného Bourigeauda. Poté sice svým nátlakem přinutil Enza Tchata dát si "vlastňáka", avšak protože to přehnal s důrazem, bylo nutné na třetí branku čekat až do 85. minuty. Právě Terrier posunul na levou stranu, kde číhal Amine Gouiri, jehož přízemní zakončení pravačkou skončilo v síti - 3:0.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - AC Ajaccio 1:0

30.10.2022 13:00

Góly: 8. Hamza Sakhi

Svěřenci Christopha Pélissiera se do vedení dostali brzy zásluhou Hamzy Sakhiho, ale nedlouho po začátku druhého poločasu šli do deseti. Naštěstí pro ně došlo na vyloučení i v kádru korsického protivníka, takže se při stejném poměru sil podařilo nejtěsnější možný náskok uhájit. AJA proto poskočilo nad sestupové pásmo, kdežto L’ours v něm nadále setrvávají.

Sakhi to poprvé zkusil už v 6. minutě, ale na přesný zásah si musel dalších 180 sekund počkat. Mathias Autret na základě secvičeného signálu přihrál od rohového praporku mimo velké vápno. Ve vzdálenosti nějakých osmnácti metrů od brány si Hamza Sakhi balon připravil, aby jej následně parádně poslal do levé šibenice - 1:0.

Autor branky byl při chuti a po další zatoužil v závěru úvodní dvacetiminutovky, jenže Benjamin Leroy byl striktně proti a navýšení náskoku soupeře nedopustil. Při následném rohu se pověsil do vzduchu M’Baye Niang. Jeho hlavička byla bohužel pro domácí nepřesná. Hostující gólman se nadále nenudil, jelikož už za šest minutek musel po rychlém brejku lapit pokus Nuna Da Costy.

Za deset minut centroval Mohamed Youssouf a Jubal Júnior si hodně hlasitě oddychnul, protože při jeho zákroku nechybělo mnoho, aby si vsítil vlastní gól. Ve 39. minutě viděl Stade Abbe-Deschamps další roh, po kterém hlavičkoval Da Costa zhruba půl metru nad bránu. Ani po změně stran se nehrál žádný nudný fotbal.

První, kdo mohl pálit Leroyovým směrem, byl Mathias Autret, jenže nedal. V 56. minutě pozdě skluzoval Niang, takže podkopnul Youssoufa. Sice se hned omlouval, ale červené kartě neuniknul. Ovšem za šest minut přišlápnul Cedric Avinel achilovku Nunovi Da Costovi a sudí Millot jej rovněž poslal do šatny.

V 88. minutě se prezentoval šikovným lobem střídající Gauthier Hein, protože si všimnul, že muž v rukavicích je až příliš daleko ze své svatyně. Ke škodě domácích příznivců trefil pouze břevno. V nastaveném čase mohl přidat pojistku jiný střídající hráč, totiž Gaëtan Charbonnier. Jeho nadějný obstřel se mezi tyče nevešel.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Olympique Marseille 2:2

29.10.2022 21:00

Góly: 76. Lebo Mothiba, 90+4. Kévin Gameiro - 8. Bamba Dieng, 35. Issa Kaboré

Marseille ve 13. kole Ligue 1 ztratila nadějně rozehraný zápas a se Štrasburkem pouze remizovala 2:2. Olympique si vybudoval dvoubrankový náskok již v první půli, jenže po změně stran přišel zkrat. Nejprve dokázal snížit Lebo Mothiba a následně v nastavení vyrovnal Kévin Gameiro. Hosté tak po třech ligových prohrách v řadě a nezvládnutém utkání ve Frankfurtu v rámci Ligy mistrů prožili další hořký večer.

Duel celků z opačných pólů tabulky čekal na diváky ve Štrasburku. Racing se nacházel pouze o skóre před sestupovým pásmem, přičemž v aktuálním ligovém ročníku vyhrál pouze jednou. Marseille naopak pomýšlela na čelo tabulky, které se ale Olympionikům v poslední době vzdálilo. Tři ligové prohry v řadě určitě trenéra Igora Tudora netěšily. K návratu do vítězných vod pak mohl pomoci například obrozený Alexis Sánchez, jenž se v lize trefil už čtyřikrát, ale tentokrát začínal pouze na lavičce.

Marseille šla do vedení poměrně rychle. Již v osmé minutě zařídil výhodu jihofrancouzskému týmu Bamba Dieng, který nadýchaným obloučkem elegantně překonal vyběhnuvšího brankáře Matze Selse. V dresu Olympique byl velmi aktivní Cengiz Ünder, který se svou pílí často dostával do dobrých pozic. Problém byl, že celému jeho týmu prakticky chyběla finální fáze. Nejblíž gólu byl mladý Turek po necelé půlhodině hry, kdy z hranice vápna nastřelil pravou tyč. Hosté se tak radovali až ve 35. minutě. Issa Kaboré se dobře zorientoval ve vápně a zužitkoval parádní přihrávku, kterou od spoluhráčů dostal.

Jihofrancouzský celek byl po návratu z kabin sice dále statisticky lepší, avšak rozdíl mezi oběma týmy se začal zmenšovat a utkání přecházelo do větší pasivity. Hra se značně kouskovala vinou častých střídání a případně i faulů. Štrasburk chvílemi vypadal, jako by mu očekávaná prohra s favoritem ani nevadila. Olympionici si jednoduše posouvali míč a minutky prostě plynuly. Tento plán se Marseille značně zkomplikoval čtvrthodinu před koncem, kdy se prosadil Mothiba, který úžasnou střelou po centru vymetl šibenici. Z gólového repertoáru to ale nebylo všechno, protože Gameiro dostal v závěru hned tři šance, z nichž tu poslední ve čtvrté minutě nastavení proměnil.

Štrasburk využil momentální nepohody svého soupeře a dokázal získat alespoň bod. Příští zápas čeká Racing 5. listopadu, kdy zavítá na půdu Ajaccia. Tým z Marseille přivítá o den později Lyon.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - ES Troyes 4:3

29.10.2022 17:00

Góly: 24. Carlos Soler, 55. Lionel Messi, 62. Neymar, 77. Kylian Mbappé (pen.) - 3. Mama Baldé, 52. Mama Baldé, 88. Ante Palaversa

Hvězdami nabité PSG si ve 13. kole Ligue 1 dlouho zahrávalo s nervy fanoušků, nakonec však na svém hřišti porazilo Troyes 4:3. Favorit v utkání hned dvakrát prohrával, přičemž v obou případech se o gól hostů postaral Mama Baldé. Ve druhé půli ale došlo k obratu skóre díky trefám obávaného ofenzivního tria, rozhodující zásah zaznamenal v 77. minutě z pokutového kopu Kylian Mbappé.

Do role favorita odpoledního zápasu bylo jednoznačně pasováno domácí PSG. Troyes ovšem nepředvádělo vůbec špatné výkony, díky kterým se nacházelo na slušném 11. místě tabulky. Na druhé straně ovšem zářil Mbappé a výbornou formu předváděl v posledních utkáních také Lionel Messi. Ten si mimo jiné v úterním zápase Ligy mistrů připsal dva góly a dvě asistence, a stal se tak nejstarším hráčem této soutěže, jemuž se to povedlo.

K velkému údivu zaplněného Parku princů to však byli hosté, kteří ve třetí minutě udeřili jako první. Rony Lopes posunul po rychlé akci míč na úroveň penalty, kde čekal volný Baldé, jenž ranou z první otevřel skóre. V 11. minutě vyměnil Lopes roli asistenta za tu střeleckou, když zkrotil skákající míč a pohotovým zakončením zaměstnal domácího brankáře. Následně se už rozjel domácí kolotoč, který ve 24. minutě po Neymarově přihrávce přetavil ve vyrovnávací gól šikovným obhozem kolem brankáře Carlos Soler. I v dalším průběhu úvodního dějství počítali šance především Pařížané. Pět minut před odchodem do kabin se prezentoval povedenou ranou z přímého kopu Neymar, Gauthier Gallon ale jeho pokus zneškodnil.

Krátce po změně stran zažili domácí nepříjemné déja vu. V 52. minutě se ve vápně opět výborně zorientoval Baldé a střelou z otočky vrátil svému týmu vedení. To ovšem příliš dlouho nevydrželo, o několik desítek sekund později totiž z velké dálky napřáhl Messi a jeho ránu zastavila až síť. Favorit utkání se ale nehodlal smířit se ziskem bodu. Když v 62. minutě vysunul Messi milimetrovou kolmicí zakončujícího Neymara, hráči v bílých dresech se poprvé v duelu ujali vedení. Veškerý odpor hostů přišel vniveč v 77. minutě, kdy nařízený pokutový kop proměnil Mbappé, čímž definitivně rozhodl o zisku tří bodů pro svůj celek. Dvě minuty před koncem základní hrací doby sice ještě za hosty snížil Ante Palaversa, domácí už si však svůj triumf utéct nenechali.

Pařížané tak potvrdili roli favorita a zaznamenali další tři body. Na vítězství se pokusí navázat 6. listopadu v ligovém utkání proti Lorientu, Troyes o dva dny dříve vyzve Auxerre.

Více informací k zápasu

RC Lens - Toulouse FC 3:0

28.10.2022 21:00

Góly: 60. Loïs Openda, 86. Loïs Openda, 90+2. Loïs Openda

Velký podíl na výsledku 3:0 měl Loïs Openda. Dvaadvacetiletý Belgičan přišel na hrací plochu až v 56. minutě, nicméně stihnul nasázet hattrick. Maximálně tím potěšil Seka Fofanu, který zahodil penaltu. Racingu bude po třinácti kolech patřit nejhůře třetí příčka. TFC setrvá ve středu tabulky.

Góly na Stade Bolaert-Delelis sice padaly až po změně stran, jenže to neznamená, že by se první půle obešla bez zajímavých příležitostí. První nastala po rychlém protiútoku domácích, který neskončil podle představ kvůli tomu, že zakončující Fofana neměl po Frankowského přihrávce optimálně srovnaný krok.

Krátce poté střílel Wesley Saïd a Maxime Dupé musel zasahovat. Na druhé straně se svou tečovanou střelou mírně zahrozil Zakaria Aboukhlal. Nedlouho před poločasovým odchodem do šaten pobídnul David Costa kolegu Przemyszlawa Frankowského, jenž zpoza vápna mířil nad břevno. Ve 48. minutě zajel Stijn Spierings netakticky pod nohy Costovi a kopala se penalta. Její exekuce se ujal Seko Fofana, jenže - jak už bylo naznačeno - na Dupého nevyzrál, což se před ním v aktuální ročníku "podařilo" už dvěma jiným fotbalistům. Příznivci a příznivkyně Lens se dočkali až v době, kdy se nachýlila hodina hry. Sotocův centr z pravé strany Openda koníčkem dopravil na místo určení - 1:0.

V 68. minutě mohli hosté srovnat, kdyby Moussa Diarra nehlavičkoval z malého čtverce vysoko nad. Čtvrt hodiny poté si výborně udělal prostor Alexis Claude-Maurice, jenže gólman jeho nepříliš povedený pokus v pohodě lapil. V 86. minutě si Loïs Openda počíhal na nepřesnou rozhehrávku, odstavil si Rouaulta a šaljtí pravé nohy zvýšil náskok svého týmu - 2:0.

Branco van den Boomen při snaze o korekci výsledku málem trefil tyčku. Jenže finální slovo měl opět rodák z Lutychu, který už nastoupil i za belgické reprezentační áčko. V nastaveném čase převzal míč od Claude-Maurice a křižnou střelou mezi Diarrovýma nohama nedal Dupému šanci - 3:0. Žlutá karta za svlečený dres při oslavě třetí branky jej pochopitelně vůbec nemrzela.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain13112036:835
2.RC Lens1393122:830
3.Stade Rennes1383228:1227
4.FC Lorient1383224:1827
5.Olympique Marseille1373322:1124
6.AS Monaco1373325:1824
7.Lille OSC1371525:2222
8.Olympique Lyon1362522:1620
9.Clermont Foot1353517:2018
10.OGC Nice1344513:1616
11.Toulouse FC1344519:2316
12.ES Troyes1334624:2813
13.Stade Reims1327414:2013
14.Montpellier HSC1340922:2712
15.FC Nantes1326515:2112
16.AJ Auxerre1333713:2512
17.Racing Strasbourg1317514:2110
18.Stade Brestois1324714:2610
19.AC Ajaccio132298:208
20.Angers SCO1322914:318

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (24)

Přidat komentář
Akinfeev

Openda Snad Lens skončí do 3. místa

Reagovat
Seydou Doumbia

Minule jsem ho tady chválil tak se konečně ukázal, škoda že jsem to krásně prospal

Reagovat
eder

... aneb kterak se Loïs Openda stal obětí pupenda

Reagovat
Mandanda_30

Ani to, že se López na konci proměnil ve 25ti letýho Mandandu nestačilo.... Tpč to byl zase shit ten druhej poločas A samozřejmě bývalej PSG senior verze to musel dát ten gól... Zlatej Sampaoli.... 4:0 nad 6. (nebo kolikátí byli) Strasbourgem... Tudor 15 novejch hráčů a prodělá to se Strasbourgem, kteří jsou letos adepti na sestup, by mě zajímalo kolik bodů jsme měli loni v tomhle období se Sampou?

Reagovat
Israha

Sampa loni po 13 kolech přesně stejný počet bodů . Ale nutno říct, že s improvizovaně skládanými sestavami, protože neměl na míru hráče pro svůj systém.

Reagovat
Mandanda_30

Takže jsme udělali skvělej posun

Reagovat
Israha

Celý říjen ta samá písnička. Individuální neschopnost v koncovce (Ünder sám nedá tři tutovky), kiks v defenzivě (Nuno neumí hrát ofsajdovou past a pustí tak do hry čtyři protihráče) a Tudorovo zoufalé střídání (bráníme výsledek proti tlačícímu soupeři a na brejky a udržení míče nahoře jsou tam Gerson, Payet a Harit....ok, no). Gameirův gól haluz, to se někdy stane, ale tohle byl zase zápas, kdy to zahaluzení vlastně vůbec nemělo hrát roli při rozdělování bodů, a nakonec z důvodu individuálních chyb hrálo. Teď nás v úterý ubetonuje Conte, Sporting porazí Frankfurt a jsme vesele tam, kde jsme byli někde za AVB, až na to, že ten na rozdíl od Tudora nedostal de facto reorganizovaný kádr dle osobních požadavků.

Reagovat
El Fáňos

poslal jsem to o minutu později, ale nejde nežnesouhlasit. Jediné v co trochu doufám, že si to Tudor uvědomí, pořád je to mladý trenér a systém a nasazení máme dobré, zápasy většinou dominujeme a jen neumíme být trochu víc zabijáci v útoku a pak si to pojistit kontrolou hry z vlastní poloviny. Jinak řečeno jsme dobří v splašeném stylu nahoru dolu, ale bohužel to je styl pro chodící ligy a ve Fr i LM je to na body spíš kontraproduktivní....

Reagovat
Israha

A navíc dost odešla podpora wingbacků. Nunovi došel dech, hraje na sílu a je neefektivní, a Clauss je poslední týdny vypojený ze hry, a víc ho vidím někde pálit šance na hrotu a nebo solit do desáté řady voleje z druhé vlny, místo aby centroval do vápna, kopal standardky a otevíral prostory svými náběhy do křídla.

Ono je to těžké...že Ünder netrefí z metru prázdnou kasu, že Nuno u fotbalu nepřemýšlí nebo že Rongier neumí kopnout do míče způsobem, který by byl alespoň minimálně konstruktivní, s tím moc trenér neudělá. Ale poslední dobou se silné stránky některých hráčů (centry Clausse, produktivita Guendouziho, důraz Suáreze) zvláštním způsobem nevyužívají, a opakovaně se snaží lámat neforma či nekvalita jiných hráčů jejich nadužíváním. A to prostě Tudorova chyba je.

Reagovat
El Fáňos

plus ještě Balerdi, který měl dobré tak 3 zápasy, jinak je balancuje mezi průměrnem a katastrofou, proč mu Tudor pořád tak věří moc nechápu

Reagovat
Israha

"a opakovaně se snaží lámat neforma či nekvalita jiných hráčů jejich nadužíváním. A to prostě Tudorova chyba je." - tím jsem Balerdiho mimo jiné myslel taky. Jak jsem psal, on už je meme, to je další Morel či Sakai z první sezony.

Reagovat
El Fáňos

zase nám docházejí síly.Balerdi svůj příšerný standard a Under hezká průnikovka k druhému golu, ale tím, že sám zase nedal 2x tutovky má zase podíl na ztrátě dvou bodů. Lopéze je mi skutečně líto, neuvěřitelný. Strasbourg si na druhou stranu to remízu zasloužil, protože ten konec byli výrazně lepší. S Lens, Frankfurtem a ted i Strasbourg tři hodně blbý ztráty, které jsme měli vyhrát. Teď budeme zase v Marseillský dece

Reagovat
Mandanda_30

Už v ní jsme

Reagovat
El Fáňos

ale to je fakt úplně typický pro OM, by mohl být výraz jak csaplárova past...

Reagovat
REPLIKATOR

Messi z takové dálky snad gól ještě nedal

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Mercury

Dal ji spoustu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Niang - přesně ten typ hráče, který bud sbírá goly a nebo karty...dnes se přiklonil na druhou stranu, bohužel Auxerre lepšího útočníka stejně nemá klíčová výhra, ještě něco uhrát s Troyes před pauzou

Reagovat
domingo

To byly strasny nervy Ale stejne je to furt hrozne nahnuty, z toho jednoduchyho losu pred MS jsme vytriskali hrozne malo, protoze ten tym nema obranu na to aby nejak prekvapive sbiral body proti favoritum... mit ted bodu jak Toulouse nebo Clermont, byl bych optimista, takhle furt nevim

Reagovat
Rothbard

Sima ani v L1 skoro nehraje, ještě bez gólu.

Reagovat
Langi

Lyon super…statisticky sice nic moc, ale i tak byli cely druhy polocas lepsi…jinak do pristiho zapasu snad Blanc zkusi Teteho misto prumerneho Dembeleho…on byl v te Boszove ere realne nejlepsi ze vsech a ted 3 zapasy sedi.

Reagovat
deadlife

Taky se docela podivuju nad tím, že Tete nedostal čuchnout ani minutu. Za Bosze nejproduktivnější hráč a teď je jaksi odstaven. Ale včera už to Blanc docela prostřídal, takže doufám, že příště dojde i na toho Teteho. Druhá půle nasazením supr, ale ta první byla zase psycho. Davidovo břevno, poté ještě opět neskutečný zákrok Lopese. Šťastná výhra včera, ale i takové se počítají a když člověk vidí, to nasazení a zájem o hru, hned se na to lépe kouká.

Reagovat
Langi

já to zas beru tak, že Blanc si chce udělat vlastní obrázek o těch hráčích...příště už Tete musí hrát...zároveň chce li praktikovat to 3-4-3 pak nikoho lepšího na kraj zálohy ani nemá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele