Můj kousek štěstí

Maminka mi přišla ve snu domluvit

Celý den mě pronásledovala holubice, a pak přišel ten sen. V něm se opět objevila a proměnila se v mou zesnulou matku. Chtěla mě varovat.

Nikdy jsem nevěřila na to, že by se mohla duše stěhovat, nevěřila jsem na převtělování do jiného člověka, natož, abych si myslela, že se můžeme stát v dalším životě zvířetem. Když jsem ale čekala druhé dítě, stala se mi podivná věc. Bylo to na podzim, kdy už se objevují první mrazíky.

Léto se zlomilo v nevlídný podzim nečekaně. Ze dne na den. Odvedla jsem dceru ráno do školky a pak spěchala do práce. Celou cestu kolem mě kroužila holubice. Když jsem se zastavila a hledala v kabelce klíče od auta, usadila se na kapotě a upřeně se na mě dívala. Z toho pohledu mě mrazilo.

Seděla na okně

Po celou pracovní dobu seděl ten pták na parapetu mého okna a díval se na mě. Když jsem procházela kolem, začal klovat do skla. „Ten holub snad klove morseovku!“ smála se kolegyně.

„Pořád tě sleduje, kdo ví, proč ses mu tak zalíbila.“ Pokrčila jsem rameny. Po práci mě holubice ale pronásledovala dál. Čekala na mě u auta. Tentokráte seděla na jeho střeše. „Běda ti, ptáku, jestli mi to auto zaneřádíš!“ okřikla jsem ji a odehnala.

Vzlítla, ale i tak kroužila kolem. Ten pták je fakt divný! Musela jsem si přiznat. Večer jsem to líčila manželovi a oba jsme se tomu zasmáli, že se do mě holub zamiloval. Jenže pak přišla noc a s ní ten sen…

Varovala mě

Zdálo se mi, že spím ve své posteli a otevřeným oknem přiletěla stejná holubice. Zatřepotala se u nohou postele a před očima se mi přeměnila v mou matku, která byla už tři roky po smrti.

„Alenko,“ povídá mi maminka, „Dávej na sebe pozor! Hrozně to venku klouže, nejezdi raději autem! Moc tě o to prosím!“ probudila jsem se a až do rána nemohla usnout. Ráno jsem nechala klíče od auta ležet na stole a vyrazila do práce pěšky. Jenže osud si mě našel i tak.

Na kluzké cestě jsem upadla a své druhé dítě potratila. Bylo to pro nás velké neštěstí, ale utěšuji se tím, že s autem by to bylo nejspíš mnohem horší. Kdoví, před čím mě matka ve snu ochránila. Za tři roky se nám narodilo druhé, zdravé, dítě a jsme šťastná rodina.

Alena (55), Slaný

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden