Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. října 2022 14:11
Čas čtení 1:34
Ilona Hobzová

Daniel Krejčík vydává knihu Nadělení. Píše v ní o tom, jak si s partnerem pořídili chátrající zámek

Daniel Krejčík vydává knihu Nadělení. Píše v ní o tom, jak si s partnerem pořídili chátrající zámek
Zdroj: Se svolením Michaely Škvrňákové
NEWS KNIHY KULTURNÍ AKCE ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Knihu Nadělení už mohou lidé koupit od 13. října, v listopadu k ní Krejčík pořádá autogramiádu v Praze nebo Brně.

Herec Daniel Krejčík napsal knihu Nadělení. Popisuje v ní, jak si s partnerem Matějem Stropnickým pořídili chátrající zámek Osečany, kterému se už několik let snaží vdechnout život. Jaké podoby má život nejen v záři reflektorů, když sny narazí na realitu? Jaké to je snít si sen o poklidném životě normální rodiny? To vše slibuje Krejčíkovo vyprávění, ke kterému pořádá i několik autogramiád nejen v Praze.

Pěna dní mezi zámeckými zdmi

„Vlastně je to příběh. Můj, náš, zámku, jednoho páru… Žádný memoáry, ale to, že jsem se narodil v pohřebce a pak mi ten život teda začal nějak naruby, to tam je… Doufám, že na spoustě místech je ten příběh humornej, napínavej, ale chtěl jsem, aby zůstal i upřímnej a autentickej,“ popsal Krejčík blíže svou knihu, kterou označil jako Pěnu dní mezi zámeckými zdmi.

V Nadělení popisuje, co následovalo potom, co jednoho dne svému partnerovi řekl, že by chtěl mít život jako z pohádky. „Umět si správně přát je totiž mnohem těžší, než si myslíte, zejména když si nejdřív pořídíte rovnou zámek. Chátrající zámek,“ dodal.

Krejčík doplnil knihu i vlastními ilustracemi, čímž si splnil svůj dětský sen. „Když jsem byl malej, chtěl jsem bejt strašně moc ilustrátorem. Pořád jsem kreslil. (...) Kreslil jsem klauny, víly, prince a princezny, co jsou spolu šťastní. Když jsem byl starší, tak upíry, což u pozůstalejch takovej úspěch nemělo, a ještě pozdějc už jsem byl dost velkej na to, abych za nima chodil a něco jim nosil. Styděl jsem se. A tak skončila moje kreslířská kariéra,“ vzpomínal. 

Doporučeno
Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? 3. května 2024 16:55

Knihu Nadělení mohou lidé koupit už od 13. října, v listopadu k ní Krejčík pořádá několik besed. Například 1. listopadu bude mít autogramiádu v Brně a ve středu 2.11. od 16:00 hodin ve Werichově vile knihu pokřtí Matěj Stropnický. Jestli tě zajímá víc informací, tak se koukni na hercovy sociální sítě.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Daniel Krejčík (@dan.krejcik)

Daniel Krejčík působí jako filmový, divadelní a dabingový herec. Na kontě má nominace na Cenu Thálie, Talent roku v Cenách divadelní kritiky nebo Cenu Františka Filipovského za dabing. Aktuálně působí v Divadle Na Fidlovačce, kde ho můžeš vidět v muzikálu Šakalí léta, ztvárňuje hlavní roli ve světové premiéře titulu Dánská dívka a též titulní roli v divadelní adaptaci oscarového filmu Absolvent. S Danielem si Refresher nedávno povídal v nové epizodě formátu Profese. Mimo jiné nám prozradil, jak vypadají divadelní zkoušky nebo kolik si herec dokáže vydělat.

Domů
Sdílet
Diskuse