‚Omdlela jsem, mám modřiny. Do těch, co spadli, se kopalo.‘ Sestry popisují nedělní noc ve Slušovicích

„Mě vytáhli mezi prvními. Vytáhl mě přítel za ruce, táhl mě břichem po schodišti,“ popisuje dvacetiletá Adéla události ve slušovickém klubu SUD. Před půlnocí ze soboty na neděli tam u vstupu do klubu vypukla tlačenice, při níž se zranilo osm lidí. Případ vyšetřují kriminalisté jako podezření z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Slušovice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na místě neštěstí zasahovaly také tři jednotky hasičů

Na místě neštěstí zasahovaly také tři jednotky hasičů | Zdroj: HZS Zlínského kraje

Party v klubu SUD se původně jmenovala Masakr párty. „Byli jsme v klubu, a když jsme z něj chtěli odejít, protože tam bylo opravdu nedýchatelno. Nějakým zázrakem jsme se dostali na střed schodiště. Tam to všechno začalo,“ popisuje 20 letá Adéla.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na diskotéce ve Slušovicích na Zlínsku se v noci na neděli 30. října 2022 zranilo 8 mladých lidí. Případ vyšetřují kriminalisté

„Lidé se začali hodně mačkat a dole už nás nechtěli pouštět ven. Vznikla panika, všichni začali strašně řvát, křičet.“

Sama ale měla štěstí, z klubu se dostala mezi prvními. Její osmnáctiletá sestra Natálie v té době ještě byla v davu uprostřed schodiště klubu, kde omdlela.

„Nemohla jsem dýchat a byla jsem v šoku z toho, co jsem viděla. Po těle mám modřiny. Když jste spadli na zem, tak do vás ostatní kopali, aby se dostali ven,“ vypráví Natálie a třese se jí hlas.

Natálie se snažila poté dovolat záchranářům, linka ale byla přetížená a pomoc už byla na cestě. „Zevnitř vynášeli těla, protože ti lidé nedýchali. Skládali je na beton,“ popisuje.

Restaurace a klub SUD ve Slušovicích na Zlínsku | Foto: Veronika Žeravová | Zdroj: Český rozhlas

V tlačenici se ve Slušovicích zranilo osm lidí, pět z nich odvezli lékaři do zlínské nemocnice. V pondělí 31. října zůstali hospitalizovaní tři mladí lidé. Jeden z nich je stále ve vážném stavu, druhý má středně těžká poranění, další zranění lehká. Podle mluvčí zlínské nemocnice Dany Lipovské lékaři dva zraněné propustili.

Případ vyšetřují kriminalisté jako podezření z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a hned v úvodu šetření začali prověřovat záznamy z kamer i videozáznamy účastníků. Viníkovi hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky.

V pondělí se redakci nepodařilo s vedením klubu spojit.

Veronika Žeravová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme