metro.cz

Počasí v Praze

17 °C / 20 °C

Středa 22. května 2024. Svátek má Emil

Progresus Prague Polo opět v Chuchli, tentokrát na trávě

  16:19
Praha 1. listopadu 2022 (PROTEXT) - Pražská Chuchle v neděli opět hostila koňské pólo, oblíbený sport hollywoodských celebrit, sportovců, byznysmenů, ale i rodin s dětmi a sportovních nadšenců. Po srpnovém Progresus Prague Beach Polo Masters se koně vrátili z písku tradičně na trávník. Atmosféra však byla neméně napínavá. Sport, který byl ještě nedávno u nás absolutní raritou, si postupně nachází cestu i k českému publiku. Exhibiční zápasy Progresus Prague Polo Exhibition, které se uskutečnily v rámci dostihového odpoledne v Chuchle Areně 23. října 2022, toho byly důkazem. Sportovní odpoledne v Chuchli také odhalilo plány na příští ročník koňského póla.

„Koňské pólo je nejen o výhře, ale hlavně o cti, tradici a disciplíně. Cíl našeho partnerství byl proto jediný. Dostat tento krásný a tradiční sport, který byl dosud u nás absolutní raritou, k českému publiku a ukázat mu, že to není jen sport pro vysokou společnost, ale může si ho s nadšením užít úplně každý. A to se nám, myslím, povedlo jak v létě na písku, tak i tento víkend na trávě v rámci Progresus Prague Polo Exhibition,“ říká Lukáš Zrůst, spoluzakladatel investiční skupiny Progresus.

Nedělní akci hodnotí pozitivně také Jan Průcha, viceprezident České asociace hráčů koňského póla a nejdůležitější osobnost tohoto sportu u nás. „Uskutečnění letošních turnajů v Chuchli je pro mě bez nadsázky splněným snem. Tato exhibice koňského póla přímo před hlavní tribunou pražského dostihového závodiště v Chuchli a před tisíci diváky se hrála historicky vůbec poprvé. Našim hostům v Ascot Lounge jsme představili druhý ročník mezinárodního turnaje Progresus Prague Beach Polo Masters 2023, který se bude konat 11. až 13. srpna 2023. Vůbec poprvé bude tento turnaj obohacen o výstavní festival Progresus Prague Polo Fest a svým konceptem se vymyká jakékoli jiné akci. Představuje spojení královské hry koňského póla, hudebního festivalu a výstavy pod širým nebem. Tak se jedinečně propojí sport, fair play, tematická hudba a stylová neformální prezentace firem, produktů či služeb související se všemi jezdeckými sporty a outdoor aktivitami obecně,“ říká k Progresus Prague Polo Exhibition organizátor turnaje, Jan Průcha.

Koňské pólo sahá svou historií až do období starověké Persie. Standardně se hraje na travnatém hřišti o velikosti 274 x 146 metrů, kde proti sobě nastupují dva čtyřčlenné týmy, které se snaží pomocí dlouhých pálek (mallet) vstřelit míček do branky soupeře. Takto velká hřiště u nás ale až na výjimky neexistují, proto se často hrává v arénách, které jsou menší, mají písčitý nebo sněhem zasypaný povrch a větší velikost míčku. A i když samotní hráči preferují hru na velkém hřišti, diváci si naopak v arénách užívají bližší kontakt s koňmi i hráči.

Fotografie z exhibice naleznete zde: https://www.dropbox.com/t/m3OJ9Y5qOqbsEYhn

Video z exhibice naleznete zde: https://youtu.be/2e9j4g_5Oz4

Film z letního turnaje Progresus Prague Beach Polo Masters 2022 naleznete zde: https://youtu.be/PbrIZxgClQU

O společnosti Progresus Invest Holding

Progresus Invest Holding založili Lukáš Zrůst a Lukáš Foral v roce 2021 s cílem rozvíjet potenciál firem a vytvářet projekty přínosné pro společnost i životní prostředí. Nejvýznamnější oblastí podnikání skupiny je realitní development. Skupina čerpá z know-how a zkušeností úspěšné společnosti RD Rýmařov, který je již 50 let největším českým výrobcem dřevostaveb a nyní před sebou má významné rozvojové plány a investice.

www.progresus.cz

O turnajích Prague Polo

Jedná se o zcela unikátní turnaje koňského póla v exkluzivním prostředí pražské Chuchle Areny, která poskytuje ty nejlepší podmínky v Česku pro hru, koně, hráče i diváky. Druhý ročník mezinárodního turnaje Progresus Prague Beach Polo Masters se koná 11. až 13. srpna 2023 a bude doprovázen naprosto ojedinělým třídenním výstavním festivalem Progresus Prague Polo Fest. Kromě vystoupení předních českých hudebních interpretů a skupin se návštěvníci mohou těšit na prezentaci přívěsů pro přepravu koní, mobilních stájí a jiného vybavení pro jezdecké sporty, karavanů, automobilů, elektromobility, lodí, letadel, bazénů a vířivek, venkovního nábytku a pergol, stínicích systémů, mobilních domů a dřevostaveb, outdoor vybavení a mnoho dalšího.

www.PraguePolo.cz

www.PraguePoloFest.cz

Kontakt:

Jan Průcha

Viceprezident

Česká asociace hráčů koňského póla, z.s.

jan.prucha@czechpolo.cz

www.linkedin.com/in/janprucha

www.PraguePolo.cz

www.PraguePoloFest.cz

www.TaxisPolo.cz

www.CzechPolo.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Hlavní zprávy

Stěny koupelny ze skla byly v minulosti zcela nemyslitelné, říká architektka Jiřičná

vydáno 22. května 2024  11:00

„Většinu života se člověk účastní nejrůznějších soutěží a většinu jich prohrává,“ říká velice upřímně světoznámá architektka, která do českého prostředí...  celý článek

Veduta z roku 1829 ukazuje čilý život na Jiřském náměstí na Pražském hradě

vydáno 22. května 2024  5:00

Projekt Miluju Prahu a deník Metro v pravidelném seriálu vybírají nejkrásnější pražské veduty. Znáte sochu plnou hříchů? A víte, kde stála původně?  celý článek

Centru sociálních služeb Tloskov je 65 let a oslaví to ve velkém stylu

vydáno 21. května 2024  16:22

Tuto sobotu 25. května se za branami domova pro lidi se zdravotním postižením bude konat hudební festival, který si tu vyzkoušeli už před pěti lety. U...  celý článek

Co ještě nevíte o minigolfu. Ze skotských greenů až do švýcarských zahrad

vydáno 21. května 2024  11:24

Finančně náročný sport se k široké veřejnosti dostal ve třicátých letech 20. století. Najednou byl dostupný i pro ty, kteří nepatřili k „high society“.  celý článek