Vedení Pirátů Chomutov reaguje na špatné výkony: V týmu končí čtyři hráči, další mají výstrahu
Foto: Piráti Chomutov
Chomutov

Chomutov - V domácím prostředí mají Piráti zatím stoprocentní bilanci, venku však výkony a v návaznosti na to i výsledky pokulhávají. Z posledních šesti výjezdů mimo ROCKNET ARÉNU vyhráli svěřenci Kamila Koláčka s Petrem Martínkem jediný, když rozstříleli třinácti góly Řisuty. Po porážce v Písku přichází reakce vedení, které ukončuje spolupráci s obránci Ferbasem, Charouskem a Pavlátem a útočníkem Rindošem.

„Domnívám se, že naše trpělivost byla hodně dlouhá, ale teď už je potřeba konat, protože výkony týmu nemají vzestupnou tendenci a postrádají základní atributy jako odpovídající nasazení,“ vysvětluje Jiří Sochor. „Doma je to výsledkově v pořádku, přestože ani před našimi skvělými fanoušky nejsou výkony optimální,“ naráží na fakt, že hlavním problémem jsou venkovní duely.

Pro tuto chvíli mužstvo opouští čtveřice hráčů, další však mohou v nejbližších dnech následovat. „K dnešnímu dni ukončujeme spolupráci s Dominikem Ferbasem, Kamilem Charouskem, Lukášem Pavlátem a Josefem Rindošem,“ přibližuje manažer A-týmu. „S dalšími hráči z řad těch zkušenějších budeme mít důrazné pohovory, po kterých zaberou, nebo se s nimi také rozloučíme,“ doplňuje, aniž by v tuto chvíli jmenoval.

Vzhledem k šířce kádru už se rozběhla rovněž jednání o doplnění stávajícího mužstva. „V tuto chvíli není nic hotového, ale jednáme o příchodu minimálně dvou obránců s tím, že Jakub Matai zůstává do konce sezóny,“ prozrazuje Jiří Sochor.

Nejvíce bodů z loučící se čtveřice zapsal ten nejzkušenější. Šestatřicetiletý zadák Kamil Charousek vynechal dva ze třinácti duelů a pomohl připravit osm přesných zásahů, aniž by skóroval. Jednadvacetiletý Dominik Ferbas zasáhl do tří utkání základní části druhé ligy a zapsal asistenci. O rok mladší Lukáš Pavlát naskočil do deseti duelů, v nichž se do statistik zapsal pouze třemi tresty. Pětadvacetiletý Josef Rindoš se začátkem října vrátil po zranění, ovšem v šesti startech neskóroval, ani gól nepřipravil.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru