- Reklama -

Graham McTavish naznačil, co čeká sera Westerlinga v 2. řadě Rodu draka

Graham McTavish, představitel velitele královské hlídky sera Harrolda Westerlinga, prozradil, že 2. řada Rodu draka nabídne více ake ve stylu Hry o trůny.

- Reklama -

V první řadě seriálu Rod draka hraje Graham McTavish sera Harrolda Westerlinga, lorda velitele Královské gardy. Herec známý ze seriálů Cizinka nebo Zaklínač učinil jako ser Harrold na konci sezóny několik odvážných rozhodnutí. Zachoval si při nich svou čest a zůstal neochvějně věrný králi Viserysovi a princezně Rhaenyře.

Harrold totiž nebyl spokojený s tím, jak po Viserysově smrti probíhala jednání o nástupnictví. A střetl se kvůli tomu se serem Cristonem Colem (hraje ho Fabien Frankel), strážcem královny Alicent s výraznou osobní záští vůči princezně Rhaenyře. Co ho čeká dál?

Přijde proměna Harrolda Westerlinga?

„Harrold Cristona skutečně obdivoval, protože představuje typ rytíře, kterého by Královská garda měla mít. Někoho, kdo vše skutečně zažil v boji,“ řekl McTavish pro Inverse.com. „Aniž bych chtěl prozrazovat příliš mnoho, myslím, že pomalu dochází k revizi tohoto rozhodnutí.“

V rozhovoru pro Metro.co.uk Graham pak ještě více poodhalil, co by mohlo přijít v připravované druhé sérii. „Myslím, že to směřuje k občanské válce. Občanská válka je taková ta skvělá věc, kterou si země dopřávají, když nemají s kým bojovat. A zdá se, že rády bojují mezi sebou, jen aby se udržely, a tady to není jiné,“ myslí si herec. „Měli dlouho mír a najednou doslova ničí království zevnitř, a to je na tom to zajímavé, takže bych toho očekával víc. Víc rozdělení, víc přebírání stran.“

- Reklama -

Větší podobnost se světem Hry o trůny

Díky neodvratné občanské válce dojde podle McTavishe na mnohem víc akce, než nabídla úvodní série. „Myslím, že se to rozjede, co se týče akce. A myslím, že se to přesune z pouhých lokací, ve kterých jsme byli doposud,“ uvedl seriálový ser Harrold. „První sezóna byla taková domáčtější, zatímco tahle bude mnohem roztříštěnější a možná se posune trochu víc do světa, který lidé znají ze Hry o trůny, kde existovalo více dějových linií najednou.“

Jak dlouho u toho bude představitel sera Westerlinga, je otázkou. McTavishova role v Rodu draka je prakticky celá vymyšlená scénáristy. Postava sera Harrolda Westerlinga se v knihách George R. R. Martina zmiňuje jen sporadicky a poměrně brzy zemře. Proto bylo na scenáristech seriálu HBO, aby vytvořili přesvědčivější verzi, která by vydržela delší dobu. Ze stejného důvodu je opravdu těžké odhadnout, co přesně čeká sera Harrolda Westerlinga v druhé řadě seriálu.

- Reklama -

Něco k tématu

Nejnovější články

Poskrvněná pověst Vince Vaugna: Při kolegově sporu se postavil na stranu rasismu

Na počátku 21. století patřil Vince Vaughn mezi nejobsazovanější hollywoodské herce, pak ale jeho kariéru nabrala nečekaný směr a rolí mu ubývalo. Jedním z důvodů, proč to tak je, může být i spor jeho černošského kolegy kvůli filmu Trable v ráji, při kterém se Vaughn nezachoval zrovna nejlépe.

Kevin Costner si filmem Vodní svět málem úplně zničil kariéru

Kevin Costner patří už léta mezi uznávané herce, ale v devadesátých letech se neúspěšným filmem téměř připravil o slušně rozjetou kariéru.

Nejapný žert v Bradavicích: Alan Rickman legendárně ztrapnil Daniela Radcliffa

Když Daniel Radcliffe propagoval svůj film "Rohy", obrátil se na skrz Reddit na fanoušky a odpověděl jim na řadu otázek . Jak se dalo čekat, nejvíc jich směřovalo na jeho účinkování ve filmech Harry Potter. Radcliffe přiznal, že se při natáčení stal obětí "pranku" od Alana Rickmana.

Ve Flashdance za Jennifer Bealsovou zaskakoval v tanci i šestnáctiletý kluk

V roce 1983 se objevila Jennifer Bealsová v kultovním snímku "Flashdance" a z neznámé studentky z Yale se stala přes noc mezinárodním sexuálním symbolem. V roli Alex Owensové, mladé ženy z Pittsburghu, která svařuje ve dne a v noci tančí, se proslavila svými pohyby. Její taneční scény přitom vznikaly s podstatnou pomocí několika skrytých talentů.

Nejobsazovanější v Hollywoodu: Eric Roberts má na kontě více než 700 rolí

Eric Roberts je nejvíce obsazovaným hercem Hollywoodu. Kromě své slavnější sestry v tomhle trumfl i ostatní velká jména filmového průmyslu.

Ralph Macchio byl na začátku Cobra Kai o pět let starší než mistr Miyagi v původním Karate Kidovi

Výtečný umělec, Noriyuki "Pat" Morita nejvíce proslul svou ikonickou postavu mistra Miyagiho, moudrého a laskavého senseie v kinematografickém skvostu z roku 1984 - snímku Karate Kid.
- Reklama -

Oblíbené články

- Reklama -