TOPlist

Tvůrci skvělé logické hříčky Hitman Go zavírají krám, a to jen několik měsíců po změně majitele

hitman

Hráčům na mobilních telefonech přinášeli po mnoho let radost skvělými logickými hříčkami Hitman Go či Lara Croft Go nebo interaktivní střelnicí Hitman: Sniper. Další titul však tvůrčí kolektiv říkající si Onoma do svého portfolia nepřidá. Pokud vám tento název nezní příliš povědomě, není divu – ještě před několika měsíci totiž šlo o Square Enix Montreal. Krátce po změně majitele, kterým se stal švédský Embracer, se však přejmenovalo a spustilo nové webové stránky. O to je překvapivější informace o uzavření, kterou přinesl novinář Jason Schreier ze zpravodajské agentury Bloomberg.

Nezájem o mobilní hry

Zprávu vzápětí potvrdila přímo skupina Embracer, podle níž se propouštění dotkne přibližně dvou stovek zaměstnanců. Švédové získali kanadské tvůrce v balíku s vývojářskými tými Crystal Dynamics (Tomb Raider) a Eidos Montreal (Deus Ex, Guardians of the Galaxy), se kterými má dle svých vlastních slov velké plány. Do nich však mobilní hry nespadají, což potvrzuje i Schreier, podle jehož informací se chce nový majitel soustředit spíše na konzole a PC.



the last of us tease ka 1920 0 1



Nepřehlédněte

Seriálu The Last of Us se dočkáme začátkem příštího roku

Část propuštěných zaměstnanců se údajně přesune do sousedního Eidosu, který však podle Schreiera nedávno zrušil dosud neoznámenou hru inspirovanou populárním seriálem Stranger Things. O práci ale nouzi mít nebudou. Ve studiu totiž nadále vzniká zbrusu nová značka, fanoušky vytoužené pokračování Deus Ex a ve spolupráci s Xboxem také očekávaný reboot RPG Fable.

Autor článku Marek Bartík
Marek Bartík
Redaktor serveru SMARTmania.cz a brněnský student. Vedle toho velký fanoušek videoher, jehož nepřestává udivovat jejich překotný vývoj. Svět kolem nás plyne takovou rychlostí, že se za ním mnohdy nestačíme otáčet, čímž se pro nás stává nepostižitelným.

Kapitoly článku