Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Nohejbalisté plní dál úlohu favoritů, všechny týmy jsou na MS v bojích o medaile

Čeští reprezentanti dál plní povinnost z hlediska ambicí na domácím mistrovství světa v nohejbalu. Ondřej Vít v singlu zvládl úkol postoupit do semifinále, když své zápasy vyhrál dvakrát 2:0 na sety. Duo Pavel Kop a Jiří Kalous pak na cestě do semifinále nezaváhalo s Korejci a Maďary, trojice bez problémů přehrály Ukrajinu i Francouze. Přímý přenos nedělních medailových bojů sledujte od 12:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Vít zvládl utkání s francouzským (11:6, 11:6) a americkým soupeřem (11:2, 11:1). Do čtvrtfinálové skupiny vstoupila úspěšně dvojice Pavel Kop a Jiří Kalous jasným vítězstvím nad nohejbalisty Jižní Koreje 11:2 a 11:8.

Ve druhém střetnutí se Češi ve skupině proti Maďarům sice v první sadě zapotili (11:8), ale ve druhém setu se potvrdilo, kdo je v zápase favorit (11:3).

"Je tady skvělá atmosféra, je to úplně něco jiného, na co jsme zvyklí. Takže ze začátku byla možná trochu nervozita, ale potom to šlo už jako po másle. Nejdůležitejší bude se dobře zkoncentrovat na semifinále. Jen si to srovnat v mysli, a když podáme náš standardní výkon, tak bychom měli vyhrát," prohlásil zkušenější z české dvojice Kop.

Trojice Vanke - Kolenský - Rosenberk a střídající Vít s Pospíšilem zahájili čtvrtfinálovou skupinu hladkou výhrou 2:0 na sety s Ukrajinci po setech 11:1 a 11:6. V souboji o první místo ve skupině podobně bez problémů přehráli Francii.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články