ne 6.11.2022
JUN

Juniorka nováčka nešetřila

Béčko Baníku v neděli potvrdilo roli favorita a na domácím pažitu zdolala Frýdlant nad Ostravicí 5:0. Hattrickem se proti nováčkovi blýskl Timofej Barkov. Baník prodloužil sérii neporazitelnosti na devět utkání a na vedoucí Kroměříž už ztrácí jen čtyři body.

Vyrovnaný fotbal se na Bazalech hrál jen v úvodní desetiminutovce. Pak Baníku vyšla krásná akce z pravé strany, Jaroň míč v šestnáctce zasekl pod sebe a Zálešák z malého vápna zavěsil do odkryté branky.

Od první branky už byl zápas jasnou záležitostí domácích. Ve 22. minutě Sotorník u rohového praporku snadno obelstil protihráče, vpadl do vápna a jeho přihrávku k bližší tyči pravačkou přesměroval do branky Temel.

Ještě před poločasem Baník soupeře dorazil třetím gólem. Domácí krásně přečíslili hostující obranu Holaňovým dlouhým pasem, Drozd postrčil balon kolem brankáře Prepsla a zblízka ho do prázdné branky doťukl Barkov.

Navzdory trvalé převaze se pak Baník gólově na čtyřicet minut odmlčel a znovu se rozstřílel až v závěru. Barkov dostal v 84. minutě od Drozda míč do uličky a přehodil Prepsla. V úplném závěru dokončil i hattrick, když po další pohledné kombinaci a přihrávce z levého křídla zblízka dopravil míč popáté do frýdlantské branky.

Ohlasy k utkání

Milan Chalupa: “Zápas jsme měli od začátku pod kontrolou. Povedlo se nám skórovat po krásných akcích hned zkraje utkání, vzadu jsme soupeře k ničemu nepouštěli a nebýt lehkomyslnosti ve finální fázi, mohli jsme vyhrát i vyšším rozdílem. Celkově jsme s výkonem spokojeni.”

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Radovan Murin90000

Informace o utkání

6.
neděle
listopadu
Baník B VS Frýdlant
MSFL

Statistiky

Poločas: 3:0
Branky: 44., 84., 90.+1 Barkov, 11. Zálešák, 22. Temel. Rozhodčí: Dedek – Lukašík, Zapletal.
Diváci: 326

Sestavy

Baník B

Murin - Zálešák, Říha, Temel (46. Stoklásek), Fulnek (62. Michlík) - M. Jaroň, Holaň, Krupička (74. Obuch), Sotorník (62. Chukwudi) - Barkov, Drozd.

Frýdlant

Prepsl – Svatonský (89. Šustai), Staněk, Švrček, Indra (82. Papík) – Hajnoš (37. Kučera), Šafner (89. D. Somr), Jiříček, Škorik, Hladík – Velička.
35
Jakub
Markovič
28
Filip
Kubala
29
Ladislav
Takács
30
Jiří
Letáček
0
Paixao da Silva
Ewerton
17
Michal
Frydrych
77
Gigli
Ndefe
24
Jan
Juroška
13
Samuel
Grygar
10
Matěj
Šín
15
Patrick
Kpozo
26
Filip
Blažek
20
Abdullahi
Tanko
21
Jiří
Klíma
9
David
Buchta
5
Jiří
Boula
11
Eldar
Šehić
19
David
Lischka
4
Robert
Mišković
7
Karel
Pojezný
12
Tomáš
Rigo