Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Žádné zlato a konec české dominance. Trojice byla na MS v nohejbalu krátká na Slováky a má stříbro

Nohejbalová trojice na domácí půdě v Praze nestačila ve finále mistrovství světa na Slovensko a po setech 12:10, 5:11 a 8:11 bere jen stříbrné medaile. Ondřej Vít napravil porážku ze semifinále s Maďarem Adamem Fodorem a v bronzovém zápase proti Rumunovi Hatieganovi zvítězil 11:7 a 11:5. Dvojice Pavel Kop a Jiří Kalous pak po nezdaru se Slováky v semifinále 1:2 na sety jasně přehrála Maďary 11:5 a 11:4.

V semifinále přehrála trojice Maďary jasně 11:1 a 11:5. Ve finále tahali Češi proti Slovákům od začátku za kratší konec, srovnat na 10:10 se nakonec podařilo kapitánovi Janu Vankemu, který zajistil i první setbol. Po velkém obratu získala česká trojice první set poměrem 12:10.

Do vysokého vedení 9:4 se soupeř ale dostal i ve druhém dějství a po autu Jakuba Pospíšila srovnal zápas setem za 11:5. Ve třetí sadě ničil Čechy z útoku Silven Gálus, který Slovákům vypracoval pět mečbolů. Tři ještě Češi odvrátili, pak ale opět Galus ukončil tuzemskou nadvládu nad světovým nohejbalem.

"Kluci ze Slovenska to měli výborně připravený a nahrávali Silvenu Gálusovi skvěle. Rozhodla to podle mě lepší příprava a lepší mezihra, což vždycky zdobilo nás," zhodnotil zápas Vanke, který odehrál poslední zápas kariéry.

Vít napravil semifinále bronzem proti Hatieganovi

Žatecký nohejbalista po vítězství v duelu o bronz potvrdil konec reprezentační kariéry. "Pořád je to zklamání. Být třetí na světě je krásný, ale chtěl jsem to vyhrát potřetí za sebou. Chci všem strašně poděkovat, i když jsem to nevyhrál, tak mě skvěle podporovali," hlesl Vít.

Útočil na třetí světový titul v řadě, ovšem jeho tréninkový sparing Fodor mu v semifinále tuto myšlenku zatrhl. "Měl perfektní příjem tělem, takže mi vrátil skoro každý balon. Bohužel jsem hrál výrazně hůř než on. Zkazil jsem hodně příjmů a míče, které jsem si myslel, že budou jasný bod, tak hodněkrát lízly pásku, což mu pomohlo. To mě hodně srazilo," prohlásil Vít.

Debl splnil povinnost v duelu o bronz

Kop a Kalous se chtěli vítězně rozloučit s diváky, což se jim povedlo. Maďary nepustili do hry a vybojovali si bronzový kov. Satisfakce je to především pro zkušeného Kopa, který předchozí dva šampionáty nikdy nedohrál i kvůli zranění. "Jsem rád, že jsem pro svého syna tu medaili vybojoval," řekl Kop.

Předchozí semifinále se Slováky začala česká dvojice výborně, první sadu ovládla 11:6 a hrála balony často na Ladislava Stupáka. Poté ovšem soupeři zabrali a v následujících dvou setech uspěli.

"Je to obrovské zklamání. Bylo to nahoru dolů. V prvním setu nám vyšlo všechno, Jirkovi se dařil servis. Druhý set se začal trochu tahat a bohužel nám Slováci v koncovce odskočili. Ve třetí sadě jsme už tahali za kratší konec," přidal náhradník Lukáš Rosenberk svůj pohled ze střídačky.

Slovenský pár táhl v semifinále především zkušený Ján Brutovský, jenž hrál poslední reprezentační turnaj. Zlatou tečku ve finále ale překvapivě nepřidal. Francouzi totiž favority zaskočili a uzmuli první zlato ve dvojicích v historii po setech 11:7 a 12:10.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články