Můj kousek štěstí

Přišla za mnou princezna Dido a poradila mi?

Když můj manžel zemřel, nenapadlo mě, že by mě chtěl můj vlastní bratr oškubat. Přišlo ale varování...

Ve svém manželství jsem byla šťastná. S manželem jsme se měli rádi, vychovali jsme dvě děti a žili jsme si poklidný život.

Výlet do Kartága

Manžel měl s mým bratrem společnou firmu, krátce po revoluci se pustili do podnikání. Já jsem ho od toho odrazovala, protože bratrovi jsem nedůvěřovala. Znala jsem ho od dětství, jak mohl, každého obelstil, lhal a taky podváděl.

Já bych s ním do podnikání nešla nikdy. Manžel byl ale dobrák a riskl to. Na švagra si dával pozor a všechno po něm kontroloval. Když muž zemřel, byla jsem z toho špatná a vyrazila s nejmladší dcerou do Tuniska, abych přišla na jiné myšlenky.

Protože nejsem typ člověka, který se povaluje po pláži, hned druhý den jsme vyrazily na výlet do Kartága. Bylo to zajímavé místo, zaujal mě hlavně příběh o princezně Dido, která město založila.

Zvláštní sen

Prošly jsme si město, nakoupily a já si tam, ani nevím proč, vybrala zajímavý obrázek. Byly na něm zvláštní ornamenty, na které jsem se musela fascinovaná dívat i večer, když jsme se vrátily na hotel – až jsem usnula.

A pak se mi zdál sen. Stála jsem uprostřed krásné zahrady a kolem byly mramorové sloupy. Pěšinkou z oblázků ke mně kráčela princezna v doprovodu dalších dívek.

Nový začátek

Když přišla až ke mně, podívala se mi do očí a řekla: „Vezmi poklad svého muže a začni nový život! Nebo ti tvůj bratr nenechá nic.“Její slova mi zněla v uších ještě dlouho poté, co jsem se vzbudila. Musela jsem si zapnout počítač a něco si o princezně Dido přečíst.

A bylo to hodně zajímavé – bratr ji chtěl připravit nejen o moc, ale i o majetek. Chytrá Dido ale včas vybrala celou královskou pokladnu a utekla. Nad Tuniským zálivem si pak založila svůj palác. Vnímala jsem to jako varování vesmíru.

Když jsem přijela domů, v bance jsem hned vybrala celé naše konto, ke kterému měl přístup i bratr. Zřídila jsem si účet nový, vlastní, a začala podnikat. Vzhledem k tomu, jak můj bratr zuřil a chtěl se do mého podniku vetřít, mám dojem, že měl skutečně na manželovy peníze políčeno a já mu díky Dido vypálila rybník.

Radka (51), Zlínsko

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden