Pohádkové Vánoce a betlémy

Pohádkové Vánoce a betlémy

Adresa:

Brno, Veletržní 19

Termín: 26.11.2022 8.1.2023

26lis - 8led celý den

Žánr: výstavyvánoce pohádkové pro děti rodina Brno


Ve spolupráci s ilustrátorkou dětských knih Veronikou Balcarovou připravujeme v Letohrádku Mitrovských na Starém Brně vánoční výstavu, tentokrát s pohádkovou tematikou.

Příběhy a pohádky neodmyslitelně patří k vánočnímu období a proto jsme se rozhodli je tentokrát využít jako nosné téma celé expozice. Výstava připomene nejznámější české pohádky a ilustrační činnost Veroniky Balcarové, jejíž tvorba má, díky oblíbeným dětským knížkám, celorepublikový dosah. Kromě obrázků k pohádkám, písničkám a říkadlům budou vystaveny také velkoformátové prostorové kulisy s postavami ze známých pohádek O červené Karkulce, O perníkové chaloupce, O veliké řepě, O dvanácti měsíčkách nebo O Budulínkovi, ke kterým budou připraveny úkoly (pracovní list). V obdobném stylu představíme také autorčin betlém a postavy čerta, Mikuláše a anděla.

Nebudou chybět nazdobené stromečky, jak jinak, než s pohádkovou tematikou – např. Tři oříšky pro Popelku, Princezna se zlatou hvězdou na čele, Dařbuján a Pandrhola, Arabela, Anděl Páně, S čerty nejsou žerty, Jezerní královna, Jak se budí princezny a nebude chybět ani nejnovější česká pohádka Princ mamánek.

VÍCE INFORMACÍ ZDE

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Pohádkové Vánoce a...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (17.3 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (21.9 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (22.8 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...