InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Cesta na dovolenou aneb Jak se vyhnout dezinformacím

    pondělí 20.5 13:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Lidická 1, České Budějovice

  • Lék Dr. Stejskala

    pondělí 20.5 15:00 - Jihočeské divadlo Dr. Stejskala 424/19, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Firma ACOND položila základní kámen nového závodu v Milevsku

   Autor: JcTED.cz - TV

    Autor: JcTED.cz - TV

MILEVSKO – V milevském Průmyslovém parku už se rozjela stavební činnost. Jako první zahájil budování nového areálu výrobce tepelných čerpadel, společnost ACOND. Vyrábět tu chce už příští rok na jaře.


„Po dvaceti letech se podařilo uzavřít kapitolu milevské průmyslové zóny. Městu se podařilo vybudovat Průmyslový park a pozemky v něm prodat třem firmám, které tu postaví své areály. Jako první začíná stavět firma ACOND, za to jsem velmi vděčný," uvedl dnes před slavnostním poklepáním na základní kámen starosta Milevska Ivan Radosta. „Věřím, že tu vznikne krásný areál," dodal starosta. Navíc jde o úspěšnou firmu s kořeny v Milevsku, vybudovali ji otec a synové Hanusovi. Na vybudování průmyslové zóny městu významně přispěl stát dotací ministerstva průmyslu a obchodu. 

Předseda představenstva akciové společnosti ACOND Jiří Hanus zmínil, že Milevsko má demografický problém. Patří mezi města s nejstarším obyvatelstvem v republice. Jiří Hanus věří, že po dokončení nového závodu a vytvoření nových pracovních míst se Milevsko omladí. A hovořil také o ambiciózním snu. Podle šéfa Acondu je znakem vyspělých zemí, že tamní obyvatelé dávají přednost svým domácím výrobkům, zatímco kupříkladu v balkánských zemí lidé preferují značky z dovozu. „My bychom rádi byli v našem oboru pro české zákazníky národními šampiony," řekl Jiří Hanus.

Místopředseda představenstva firmy ACOND Oto Hanus zmínil, že společnost požádala téměř desítku stavebních firem o podání nabídky na vybudování areálu v Milevsku. „Šlo nám o zkušenosti, kvalitu, ale také o rychlost a právě tu nám polovina z oslovených stavebních firem nebyla schopna garantovat," uvedl Oto Hanus. Komu nechyběla odvaha postavit nový závod do května příštího roku, kdy chce ACOND zahájit zkušební provoz, to byla písecká společnost CASTA. Její předseda představenstva Pavel Mácha je milevský rodák. „Jako patriota mě těší, že jsme dostali důvěru," řekl.

Ačkoliv se dnes konalo slavnostní poklepání na základní kámen, firma na staveništi pracuje naplno už dva týdny. V úterý má vztyčovat první sloup výrobní haly. „Aby se termín stihl, předpokládáme, že tu bude pracovat až kolem 150 lidí, zřejmě i ve směnném provozu," dodal Pavel Mácha. Za firmu CASTA se dnešní slavnosti zúčastnil také obchodní ředitel Michal Votruba a nechyběli ani projektanti nového závodu – oba jednatelé jihlavského Ateliéru AJV Jiří Vohralík a Karel Voldán.

Ve videorozhovoru s předsedou představenstva akciové společnosti ACOND zaznívá, kolik plánuje firma v milevském závodě zaměstnávat lidí a další informace. V Milevských novinách pak starosta Ivan Radosta prozradí, zda se i město připravuje na případný příliv nových obyvatel.

Diskuse k článku - 11 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Z hurek 

    Reagovat

     

    Zdá se mi,že novy areál je poměrně blízko bytové zástavby. Má město vypracování nějakou zvukovou studií co se týče hluku a vlivu na životní prostředí?

    Vloženo 8.11.2022 02:16:20

    • Reakce 

      Reagovat

       

      Lze předpokládat, že nový provoz Acondu bude hlučet podstatně méně než Pro-doma, SUSka, Trkovský či Swiss metal. Lze zjistit ve stávající provozovně u ZVVZ. Také v místě po KIKu není slyšet žádný hluk.

      Vloženo 8.11.2022 11:34:30

      • Anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        No v ZVVZ hlučí docela dost ta jejich ještěrka, kamiony se zbožím a ožrala z Bernu.

        Vloženo 10.11.2022 05:10:17

  • IR 

    Reagovat

     

    Nacpe se všude

    Vloženo 7.11.2022 20:45:46

  • J. 

    Reagovat

     

    I kdyby byla práce jen pro ženy, je potřeba nabídnout hlavně zkrácené nebo poloviční úvazky, aby se do práce mohly vracet i maminky malých dětí.

    Vloženo 7.11.2022 19:38:52

    • Tábor super město 

      Reagovat

       

      Prvne, at se firme dari. Druhotne, souhlasim, ze prace v dnesni dobe by mela byt flecibilnejsi a pro lidi s detma nebo i jinyma kazdodennima zavazkama dostupnejsi...

      Vloženo 9.11.2022 21:26:26

  • Xy 

    Reagovat

     

    Tam je práce jen pro ženy

    Vloženo 7.11.2022 19:07:19

  • Jana 

    Reagovat

     

    Tak snad tam bude práce i pro ženy. Sehnat tady práci je neskutečně těžké . Kamarádka dojíždí do Bechyně na půl úvazku nic jiného nesehnala je tedy ráda že práci má i když dost projede a zbytek nechá za elektřinu ale za práci je ráda i když marně hledá v okolí na plný úvazek.

    Vloženo 7.11.2022 17:38:17

    • Hanz 

      Reagovat

       

      Tak ať jde do JZD dojit, práci bude mít hned a kdekoliv.

      Vloženo 8.11.2022 05:54:00

      • Tábor super město 

        Reagovat

         

        Je fakt, ze nektere podniky shaneji. JZD obecne ano. Zemedelstvi obecne ano. Ale musite byt flexibilni a pracovat brzy rano i o vikendech

        Vloženo 9.11.2022 21:28:21

        • Hanz 

          Reagovat

           

          V zemědělství je práce dost pro každého. Pokud někdo dnes tvrdí, že nemůže sehnat práci, tak se mu prostě jen nechce dělat.

          Vloženo 10.11.2022 10:29:00

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace