8. 11. 2022

Novinka pod lupou: The Bastard Son & The Devil Himself (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Bastard Son & The Devil Himself (Parchant s ďáblem v těle)
Žánr dobrodružný, drama, fantasy
Stanice Netflix (Velká Británie)
Premiéra 28. 10. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 49 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Šestnáctiletý Nathan je nemanželským synem nejobávanějšího čaroděje na světě. Celý život je sledován, zda se neobjeví známky toho, že by se mohl vydat stejnou destruktivní cestou jako jeho otec. Ale jak se napětí stupňuje, staré hranice mezi „dobrým“ a „zlým“ se třepí a Nathan zjistí, jakým člověkem skutečně je. Jedná se o úzkostnou jízdu na horské dráze puberty. Seriál vychází z knižní trilogie Half Bad, kterou napsala Sally Greenová.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tohle je tak typicky britský seriál… ta Británie z něj úplně čiší. Na tom není nic špatného, jen mě to hned udeřilo do očí, když jsem si první díl pustila.

Sledování bylo docela fajn. Rozhodně ale nejde o seriál, který by mi na delší dobu utkvěl v paměti. U prvního dílu jsem se bavila relativně dobře, samozřejmě tu pro mě byla zábavnější i méně zábavná místa. Ale nevím, jestli jsem dostatečně přesvědčená, že bych měla dát šanci i dalším dílům.

Hlavní hrdina je takový vyjukaný, casting mi moc nesedl. Zlodušská sestra překvapila, většinou sourozenci, kteří si projdou podobným traumatem, drží pospolu. Nadpřirozený prvek je tady hodně výrazný, což je určitě plus. Seriál si až tolik nehraje na vizuální efekty, vystačí si s kontaktními čočkami a pár náhodnými cákanci kečupu na stole. Ale dobře se mu daří nastínit celý příběh a problémy, které na mladého hrdinu čekají.

Čím déle o tom přemýšlím, tím víc jsem přesvědčená, že další díly už vidět nepotřebuju. Přece jen ten zážitek ze sledování nebyl natolik silný.

  • pohodové sledování
  • nepotřebuje drahé vizuální efekty k odvyprávění fantasy příběhu
  • neutkví v paměti
  • představitel hlavního hrdiny
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Ho ho! O tomhle tom seriálu jsem neměla ani páru, dokud na mě nevyskočil na Netflixu a já si řekla, že by to mohl být můj šálek čaje. A zatím je to pravda. Fantasy já mám ráda a téma čarodějů mě velice zajímá. Jen je mi toho hocha strašně moc líto :( Nikdo si rodiče nevybírá a on za to musí platit. Jediné pozitivum je, že okolní svět o čarodějích nic neví, a tak může mít aspoň lidské kamarády. I tak ale žije ve strachu, neboť jej jeho vlastní lidi pořád kontrolují, obávají se ho a mládež jej šikanuje. Rozhodně nemá jednoduchý život.

Nathan je synem Krvavého čaroděje, jenž se „proslavil“ tím, že zabil několik vlastních a přivlastnil si jejich schopnosti. Nathan proto do svých šestnácti let žije v ústranní s babičkou a se sestrou. Každý měsíc jej jezdí kontrolovat, zda se u něj neprojevují otcovy schopnosti. Nathan všechno zatím bere na lehkou váhu, když se ale ve škole objeví nová studentka, jejíž bratr mu začne ze života dělat ještě větší peklo než jeho vlastní sestra, začne si uvědomovat, jak vážná situace je.

Z pilotu zatím cítím lítost k hlavnímu hrdinovi. Chudák se musí prát sám se sebou, musí snášet nenávist sestry a ostatních čarodějů a život se mu zkomplikuje deset měsíců před narozeninami. Je zde ukázáno, jak nelehký život musí vést. Já osobně bych se zbláznila, kdybych celý život musela snášet to co on. Nebo bych se vzbouřila a udělala ze sebe toho padoucha, za kterého mě mají. Jediný člověk, který Nathana má rád, je jeho babička. Abych pravdu řekla, tak se divím, že Nathan nebouchl už dřív. Já bych to teda udělala, kdybych měla podporu jen v jednom člověku a musela snášet to co on. Tajně doufám, že jim všem pak dá všechno sežrat, ale v tom dobrým. Nechci, aby se z něj stal padouch, za kterého ho mají, ale aby ty schopnosti po otci zdědil a využíval je k dobru. Mno, jsem sama zvědavá, jakým směrem se bude seriál dál vyvíjet. Podle plakátu by chlapec také mohl mít alter ego – hodný a zlý Nathan také nezní špatně ;) :)

  • hodní a zlí čarodějové
  • poutavý děj
  • nadchne k pokračování
  • výdrž a vůle hlavního hrdiny
  • šikana ze strany dospělých i mladých
  • Jessica, Soul
80 %
Mé hodnocení
Luisa

Jakoby si tvůrci vzali jako nosnou myšlenku ke zpracování postavu Harryho Pottera a převedli ji do tohoto seriálu. Jen se tu až tolik nečaruje, spíše se rozebírají charakterové vlastnosti lidí ať už v teenagerů, či dospělých kolem nich. I tady je sekce bílých (hodných) a černých (zlých) čarodějů, ale hranice mezi nimi je někdy nejasná a opakující se testy, zda jseš ten „hodný, nebo už zlý“ připomíná mnohé pokusy segregovat lidi. K tomu se přidává zášť ve školních lavicích a na průšvih je zaděláno, Ne pochopit ,ale ublížit bez bližšího poznání je totiž snadnější. Dějově a režijně jde o slušný TV standard, herecky mně tu nikdo moc nenadchnul, ale asi se na seriál dodívám.

  • Myšlenka seriálu
  • Režijní a dějový standard
  • Herecky spíše průměrné
60 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
SapphireVamp

SapphireVamp

Knížky jsem četl a je to taková neustálá bitva o přežití, takže happy end rozhodně nečekejte. Seriál se...
před 78 týdny
Další články k tématu