metro.cz

Počasí v Praze

13 °C / 13 °C

Úterý 7. května 2024. Svátek má Stanislav

Dokonalé víno existuje

  15:01
Praha 8. listopadu 2022 (PROTEXT) - Na český trh se díky společnosti Umění vína dostávají vína z rakouského vinařství Ernst Triebaumer, která dosáhla hned dvakrát na pomyslný vrchol dvou nejrespektovanějších vinařských hodnocení. Ruster Ausbruch 2014 získal 100 bodů Roberta Parkera, Frankovka Ried Mariental 2018 pak 100 Falstaff bodů. Senzace ve vinařském světě, protože všichni milovníci vína ví, že již hodnoty nad 90 bodů ukazují na dokonalá vína. 100 bodů, tedy naprosté maximum, je velkou vzácností, protože označit víno jako naprosto špičkové a excelentní znamená prolomit pomyslnou bariéru, která přesvědčí i ty nejpřísnější porotce těchto dvou renomovaných hodnocení, že dokonalosti bylo dosaženo.

Na Umění vína naleznete širokou nabídku vín tohoto vinařství, kterému se daří skloubit produkce komerčně superúspěšných špičkových vín a filozofie pomalého života obsahující nejen naprosto přírodní přístup k vinicím a vínům, ale i k životu jako celku.

Vinařství je proslulé osobitým přístupem nejen k pěstování vinic a produkci vín, ale i ke svému bezprostřednímu okolí a životnímu prostředí obecně. Biodynamická certifikace Demeter je pro Triebaumerovi jen základ a nutné minimum čisté produkce naprosto autentických a přirozených vín s jasným a nezkresleným terroir charakterem.

Tento přístup však ani zdaleka nebrání produkci naprosto exkluzivních, rafinovaných a bez jakékoliv nadsázky velkých červených vín. Robert Parker vinařství Ernst Triebaumer zařadil jako jediné rakouské mezi 24 vinařství z celého světa, kterým udělil speciální zelenou známku Green emblem jako vinařství s produkcí špičkových vín, a zároveň s nadstandardním a inspirativním přístupem k životnímu prostředí a budoucnosti na naší planetě.

Samostatnou a jedinečnou kapitolu v nabídce vinařství tvoří Ruster Ausbruch. Tato přírodně sladká vína s chráněnou certifikací původu (Ruster Ausbruch DAC) jsou vnímána jako nejtradičnější rakouská vína se staletou historií. Triebaumerovi považují výrobu tohoto vína za privilegium, jeho věhlas a kvalita umožnila rozvoj regionu, a tak i oni chtějí přispět svým dílem v současnosti. Několikrát zmiňovaný Robert Parker označil jejich Ausbruch za nejlepší přírodně sladké víno planety.

Triebaumerovi v některých letech uvolňují do prodeje i vína archivních ročníků a letos v prosinci budete mít možnost díky Umění vína ochutnat Frankovku Ried Mariental 2012 a další dvě vína z tohoto ročníku. Pro opravdové znalce jsou vína k dispozici i v magnum (1,5l) láhvích.

S víny od Ernsta Triebaumera máte možnost zpomalit a naplnit tak myšlenku hnutí Slow Food, které založil Carlo Petrini v Itálii již v roce 1986 jako protiklad fast foodu, s cílem naučit se vážit si kultury stolu a chránit a vychutnávat místní produkty.

Kontakt:

Vojtěch Kaštánek

vojtech@umenivina.cz

www.umenivina.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Hlavní zprávy

„Naším úkolem není děti nadchnout, my musíme dělat vše proto, aby jim to nadšení vydrželo“

vydáno 7. května 2024  5:58

Sportovní ambice nezapírají. Jejich cílem ale není primárně vychovávat hvězdy. Kaufland škola hokejových talentů chce vytvořit bezpečné prostředí pro...  celý článek

Už nejsou jenom pro turisty. Koloběžky si oblíbili i místní, tvrdí jejich provozovatel

vydáno 6. května 2024  9:49

Dovolit? Nedovolit? Omezit? Rozšířit? Provoz se zlepšil, ale problémem může být kapacita, zní z Prahy 2. Přístup radnic ke sdílené dopravě v Praze i jinde...  celý článek

Tým volejbalistek z Jihlavy patří mezi TOP 10 v ČR

vydáno 7. května 2024  9:47

O tomto víkendu se přerovské palubovky staly dějištěm finálového turnaje Mistrovství České republiky ve volejbale v kategorii U16, tedy dívek do šestnácti...  celý článek

Vtipálek lezl po zdi plzeňské radnice pro vlajku, dopadl tvrdě na zem

vydáno 7. května 2024  9:42

Jistou míru kuráže a zároveň drzosti předvedl o víkendu šestatřicetiletý muž, který se rozhodl vylézt na zeď plzeňské radnice a ukrást z ní vlajku....  celý článek