Ondřej Smeykal oslaví slunovrat hrou na didgeridoo a gongy

Patnácté předslunovratové setkání s didgeridoo a gongy Ondřeje Smeykala se koná ve středu 30. listopadu 2022 v Novoměstské radnici v Praze. Hostem bude zpěvák skupiny Tata Bojs Milan Cais a americký hráč na mbiru Michael Delia. Skladatel a performer Smeykal se věnuje objevování lidového australského nástroje didgeridoo více než třicet let.

Hudebník před koncertem řekl: „Život se odehrává v cyklech. Alespoň já jej tak prožívám. Každý cyklus rád uzavírám a vítám nový. S koncem roku je to obdobné, ať už jej vnímáte astronomicky nebo kalendářně nebo nábožensky. S nastupující tmou rád zažíhám společně s přáteli na koncertech 'vnitřní světlo'."

Ondřej Smeykal má na svém kontě stovky koncertů v České republice a na několika kontinentech. Nahrál a vydal více než desítku osobních CD. Více www.smeykal.com.

Novoměstská radnice v Praze 30. listopadu 2022 ve 20 hodin.

Předprodej vstupenek: 450,- Kč, prodejna U Džoudyho a na lenkahellerova@seznam.cz. Na místě 550,- Kč.

Kontakt:

ing. Jiří Heller

jiri@heller.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-hudba-Smeykal-Heller.cz

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Kultura

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.