Zemřel Kevin Conroy, dlouholetý představitel Batmana

Zemřel Kevin Conroy, dlouholetý představitel Batmana | Fandíme filmu
The CW / Warner Bros.
Dlouholetý hlas Batmana, s nímž vyrůstaly celé generace fanoušků filmů, seriálů i videoher, umlkl navždy.

Včera, 11. listopadu, zemřel ve věku 66 let herec Kevin Conroy. Trpěl rakovinou, která se po poměrně krátké době zhoršila a měla fatální důsledky.

Kevin se narodil v roce 1955 ve státě New York. V roce 1973 se mu podařilo získat stipendium na herecké katedře prestižní umělecké university Juilliard. Během studií bydlel na pokoji s Robinem Williamsem a ve skupině s ním byl například také Kelsey Grammer. Po absolvování v roce 1978 nějaký čas objížděl zemi se zájezdními divadelními představeními. V 80. letech hrál v divadle střídavě v New Yorku a Los Angeles, kam se poprvé odstěhoval v roce 1980 a měl pravidelnou vedlejší roli v soap opeře Another World. Poprvé před kamerou nicméně stanul už roku 1978, kdy měl vedlejší roličku v televizním filmu How to Pick Up Girls!

Dlouhou dobu Kevin vystupoval pouze v televizních filmech či seriálech nevalné kvality, popřípadě ve vedlejších roličkách úspěšnějších sérií, jako jsou Na zdraví nebo Matlock. Občas si dokonce přivydělával mimo hereckou profesi. Všechno se změnilo v roce 1992, kdy Conroy dostal hlavní hlasovou roli v animovaném seriálu Batman. Ten běžel do roku 1995, to byl však pro Kevinovu superhrdinskou dráhu pouze začátek.

Temného rytíře namluvil ve zhruba patnáctce celovečereních animovaných filmů a v celé řadě animovaných seriálů, ať už patřil Bruce Wayne mezi hlavní postavy nebo se objevil pouze jako host. Promluvil téměř ve čtyřech stovkách seriálových epizod. Krom animace propůjčil Conroy hlas Batmanovi také v asi dvacítce videoher, včetně série Arkham, popřípadě Injustice. Dohromady byl součástí asi šedesátky různých batmanovských projektů. Naposledy zazní zřejmě příští rok v seriálu Batman: Caped Crusader. Conroy Batmanovi propůjčoval hlas více než 30 let, což je rekord, který asi jen tak někdo nepřekoná.

V hrané podobě si Bruce Waynea zahrál v roce 2019 v seriálu Batwoman, z něhož pochází i titulní fotografie. Budiž mu země lehká a čest jeho památce.

Foto: Kevin Conroy v seriálu Batwoman

Zdroj: Warner Bros.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest