Do Domova seniorů na Dómském pahorku přiletěli papoušci

0
121

Litoměřice – Domov pro seniory na Dómském pahorku v Litoměřicích navštívil v pondělí 7. listopadu pan Radek Jareš se svým kolegou – chovatelem papoušků. Chovatel má doma aktuálně 70 opeřenců. Litoměřickým seniorům představil třináct z nich.

„Dozvěděli jsme se o nich spoustu zajímavostí papoušci nám také předvedli, jak jsou chytří a šikovní. Nejvíce se všem líbil Ara arakanga. Je červeně, modře a žlutě zbarvený, žije ve střední a jižní Americe ve vlhkých stálezelených lesích. Váží asi 1 kg a měří okolo 90 cm. Živí se hlavně ovocem a ořechy. Někteří klienti si nechali papouška posadit na rameno, nebo na předloktí,“ uvedla Iveta Šerberová, pověřená vedoucí Domova na Dómském pahorku.

Z papoušků byli senioři nadšení. Na besedu dorazilo 70 klientů domova. Někteří se neváhali s cizokrajnými ptáky vyfotit na památku.

- Naši partneři -
Předchozí článekV Úštěku dnes slavnostně zahájí výstavu Dana Richtera
Další článekFotbal SK Štětí – FK Olympie Březová 5:0 (12.11.2022)
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno