Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Ekvádorci neberou na šampionát Castilla, rozhodnutí CAS navzdory

V konečné nominaci fotbalistů Ekvádoru na mistrovství světa schází obránce Byron Castillo, ačkoli Sportovní arbitrážní soud (CAS) minulý týden zamítl protesty týkající se jeho neoprávněné reprezentace. Argentinský trenér Ekvádorců Gustavo Alfaro, který nominaci oznámil jako poslední z 32 koučů, jej nakonec nepovolal. Mezi 26 hráčů se naopak vešel útočník Kevin Rodríguez, jenž působí ve druhé ekvádorské lize.

O Castillovi, který v kvalifikaci odehrál osm zápasů, představitelé Chile tvrdí, že se narodil v Kolumbii a Ekvádor reprezentoval neoprávněně. FIFA protesty Chile zamítla, její rozhodnutí potvrdil i CAS.

Za použití dokumentu obsahujícího falešné informace nicméně budou Ekvádoru na začátku příštího kvalifikačního cyklu MS odečteny tři body, navíc zaplatí pokutu 100 000 švýcarských franků.

Ekvádor se ve skupině A utká s domácím Katarem, s nímž v neděli odehraje zahajovací zápas celého turnaje, Senegalem a Nizozemskem.

Konečná nominace Ekvádoru na MS:

Brankáři: Moisés Ramírez (Independiente), Alexander Domínguez (LDU Quito), Hernán Galíndez (Aucas).

Obránci: Piero Hincapié (Leverkusen/Něm.), Robert Arboleda (Sao Paulo/Braz.), Pervis Estupiňán (Brighton/Angl.), Angelo Preciado (Genk/Belg.), Jackson Porozo (Troyes/Fr.), Xavier Arreaga (Seattle/USA), Félix Torres (Santos Laguna/Mex.), William Pacho (Royal Antverpy/Belg.), Diego Palacios.

Záložníci: José Cifuentes, Jhegson Méndez (všichni FC Los Angeles/USA), Carlos Gruezo (Augsburg/Něm.), Moisés Caicedo, Jeremy Sarmiento (oba Brighton/Angl.), Alan Franco (Talleres/Arg.), Ángel Mena (León/Mex.), Ayrton Preciado (Santos Laguna/Mex.), Gonzalo Plata (Valladolid/Šp.), Romario Ibarra (Pachuca/Mex.).

Útočníci: Djorkaeff Reasco (Newell’s Old Boys/Arg.), Énner Valencia (Fenerbahce/Tur.), Kevin Rodríguez (Imbabura), Michael Estrada (Cruz Azul/Mex.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články