TOPlist

Inovativní skládačka Surface Duo 2 do Česka nedorazí. Microsoft odtajnil důvody

microsoft surface duo 2

Společnost Microsoft uvedla na český trh svou zbrusu novou řadu počítačů Surface. Jde hlavně o univerzální tablet Surface Pro 9, čistokrevný notebook Surface Laptop 5 v 13,5″ i 15″ verzi a nakonec 28″ desktop typu vše v jednom jménem Surface Studio 2+. Všechny novinky již mají oficiální české ceny a konkrétně jsme se jim věnovali v samostatných článcích. Lokální zastoupení softwarového obra však zmínilo také zajímavé informace o svém skládacím smartphonu.

Premiéra Surface Duo 2 na českém trhu není v plánu, potvrdil redakci Tomáš Koška, manažer Microsoftu zodpovědný za produkty Surface. Zároveň objasnil několik důvodů, proč budou čeští zákazníci o tento originální přístroj ochuzeni (tedy pokud nezvolí dovoz). V první řadě prý hraje roli složitost celého uvedení na trh, hlavně pak spolupráce s jednotlivými operátory. Microsoft prý v Česku nevidí potenciál se do něčeho podobného pouštět.



Surface Duo recenze 1



Nepřehlédněte

Recenze Microsoft Surface Duo: dvojnásobná produktivita, pětinásobné starosti

To samé platí i o dalších východoevropských trzích. Microsoft se Surfacem Duo 2 cílí na Německo, Francii či Velkou Británii, kde odpovídá především na firemní poptávku (B2B). Ta podle americké společnosti v Česku zatím není tak vysoká.

Surface Duo 2 byl představen již před více jak rokem. O tom, zdali se chystá nástupce a jestli třeba ten bude konečně k dispozici i na tuzemském trhu, Koška odmítl hovořit. Není to však pravděpodobné – i předchůdce stihl stejný osud.

Autor článku Jakub Fišer
Jakub Fišer
Novinář, fanoušek moderních technologií, letních měsíců a asijského jídla. Mám rád filmy od Lynche, obrazy od Pollocka, french house a fotbalový klub Arsenal. Ve volném čase hraju na PlayStationu a chodím běhat.

Kapitoly článku