Příčina smrti legendy Anthonyho Johnsona odhalena

Přidat na Seznam.cz

V neděli 13.11.2022 zemřel ve věku 38 let bývalý dvojnásobný vyzyvatel UFC Anthony Johnson. Když se objevila zpráva o Johnsonově úmrtí, nebylo k dispozici mnoho podrobností. Vědělo se, že Johnson má zdravotní problémy, ale vážnost jeho situace se vyjasnila až poté, co jeho manažer Ali Abdelaziz minulý měsíc požádal svět MMA, aby se za zápasníka modlil.

„Chci, aby se za něj všichni modlili. Modlete se za Anthonyho. Není na tom dobře,“ řekl o Johnsonově zdravotním stavu.

Bývalý bojovník zemřel na selhání orgánů v důsledku non-Hodgkinova lymfomu a hemofagocytární lymfohistiocytózy, informuje web MMA Weekly.

Lymfom vzniká, když se buňky lymfatických uzlin nebo lymfocyty začnou nekontrolovaně množit a vytvářet rakovinné buňky, které mají abnormální schopnost napadat další tkáně v celém těle Hemofagocytární lymfohistiocytóza (HLH) je závažný systémový zánětlivý syndrom, který může být smrtelný.

Johnson byl známý svou knockoutovací silou. Z jeho 23 vítězství v kariéře jich 17 přišlo knockoutem. Při svém debutu v oktagonu v roce 2007 si zápasník s přezdívkou „Rumble“ připsal 13sekundový finiš. V UFC soutěžil v polotěžké, střední a lehké váze. Johnson naposledy bojoval v květnu 2021 za organizaci Bellator MMA. Porazil José Augusta Azeveda knockoutem ve druhém kole.

Zdroj: redakce, MMA Weekly