17. 11. 2022

S lupou do historie: Melrose Place

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Melrose Place (Melrose Place (2009)) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Melrose Place (Melrose Place (2009))
Žánr Drama, Teen
Stanice The CW
Vysílání 2009–2010
Počet sérií 2
Premiéra 8. září 2009
Délka pilotu 42 minut
Prům. hodnocení 48 % (od 188 uživatelů)

O čem to je?

Lži, podvádění, krádeže, svádění, zrada, vražda… je to jen další den v Melrose Place. Nová generace mladých profesionálů žijících v nechvalně známém bytovém komplexu v Melrose Place, kteří se snaží řešit své osobní cíle, úsilí a touhy, a to jak mezi sebou tak i vůči ostatním.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: viděno něco málo
Hodnocení celého seriálu: –

Naposledy jsem pilot viděl (omylem) přibližně před půl rokem a stejně jako tehdy i dnes se mi nejvíc líbila úvodní a závěrečná scéna. Čím jsem starší, tím větší jsem citlivka, takže žádost o ruky mě vážně dostala, i když jsem věděl, že tam je. No a závěrečná scéna, ta je skvělou kombinací hudby, napětí a otázek, které vás během piloty mohly napadnou, a taky těch, které mají vyvstat až teď před zčernáním obrazovky.

Rok 2009, to byla The CW ještě o něčem jiném a tady je to hodně poznat. Žádné scénáře, kdy se někdo sjel křídou. Bude se sice opakovat, ale nové Melrose Place si stejně jako původní seriál hraje na něco dospělejšího. Problémy se posunují do „závažnějších“ rovin, ale člověk cítí, že to prostě není klasické drama cílící na starší diváky. Takže sice to nejsou uječené puberťačky řešící roztleskávačky a test z biologie, ale cílovka je tu jasná.

Docela se mi líbí recyklace postav, jen si říkám, kolik lidí to ocení, respektive kolik lidí sledovalo oba seriály, aby to vůbec pochopili a mohli ocenit. Osobně se ale na další zapojení zesnulé těším.

Pilot to hraje na linku záhady a dramatu. Je to sice podané tím klasickým způsobem, stala se vražda, všichni jsou z obliga, ledaže by ne. Díl tak postupně odkrývá tajemství a hříchy všech, aby divák neustále pochyboval. A vlastně je to dobře, nějaká inovativní průkopnická cesta by tomu neslušela. Takto to sice nepřekvapí, ale ani neurazí. Jako ostatně celý pilot.

  • úvodní a závěrečná scéna
  • fajn záhada
  • klasické pojetí
  • snaha říct až moc věcí
  • snaží se působit dospěle
60 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu