Nové vedení města připravuje vyhlášku o znovuzavedení poplatku za odpad. Ústecké fórum občanů to tvrdě kritizuje
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ústecké fórum občanů informuje, že nové vedení města v koalici ANO, SPD a dvou přeběhlíků (Nechybová, Tošovský) připravuje vyhlášku o znovuzavedení poplatku za komunální odpad v částce 720 korun za rok, a to již od 1. 1. 2023.

"Jako zastupitelům nám takto zásadní dokument poslali jenom týden před zasedáním zastupitelstva! Jak jistě víte, tak právě naše hnutí UFO tento poplatek z mnoha důvodů zrušilo. Dokonce to za nás tehdy předkládala nynější náměstkyně Nechybová," uvádí v tiskové zprávě Ústecké fórum občanů.

„Nejen ona asi už zapomněla, jaká byla historie. Vždyť poplatek zrušila ODS, protože navýšila daň z nemovitostí, následně jej ale znovu zavedla. Výběr poplatků byl ale neekonomický. Chroničtí neplatiči ho stejně neuhradili, což činilo skoro třtinu výběru a aparát na vymáhání stál ročně 8 milionů korun. My to brali jako podvod na občany města, a proto jsme poplatek zrušili. Pro zrušení tak nakonec hlasovali i zástupci ODS, protože si uvědomili, že to nebylo férové,“ uvádí předseda hnutí UFO Jiří Madar.

"Občané v současné době mají obrovské náklady na provoz domácností, především kvůli energetické krizi a inflaci. Naše hnutí tedy v žádném případě zavedení poplatku nepodpoří! Je mnoho jiných možností, jak získat finance do rozpočtu města, „bez zatížení kapes našich občanů“. Hnutí Ústecké fórum občanů – UFO Ústí možnosti zná a bude je předkládat! Zavedení poplatku by stejně zase jen odnesli slušní lidé a neplatiči se jen smáli!," stojí v tiskové zprávě.

„Jsme tedy moc zvědaví na jednání v pondělí 21. 11. 2022, hlavně na hlasování SPD Ústí nad Labem! Vždyť v programu pod bodem č. 7 slibovali, že zachovají ve městě bezplatný svoz komunálního odpadu! Že by podvod na voliče? Proti občanům města by šla i náměstkyně Věra Nechybová, která materiál o zrušení předkládala. Takže, pokud dobře počítáme, a pokud dotyční členové nového vedení města dodrží své názory a volební programy, tak tento materiál nemůže projít,“ doplňuje zastupitel za UFO Petr Křivan.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru