Hlavní obsah

Vztyčený prostředníček Pastrňákovi. Český útočník vtipně zareagoval a pak se bavil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už sedmou výhru v řadě zapsali hokejisté Bostonu a ve všech zápasech této série dokázal bodovat český hokejový útočník Bruins David Pastrňák. Naposledy šestadvacetiletý havířovský rodák pomohl v pondělí gólem k triumfu 5:3 na ledě Tampy Bay a svůj dvanáctý zásah v probíhajícím ročníku NHL si pořádně užil.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Hokejisté David Pastrňák (vlevo) a Patrice Bergeron slaví gól v utkání NHL proti Tampě Bay.

Článek

Běžela 44. minuta duelu, když Pastrňák v přesilovce zužitkoval přesný pas DeBruska a střelou do odkryté branky Vasilevského zvýšil už na 5:1 pro Medvědy.

Pastrňák po své trefě pokračoval v pohybu k zadnímu mantinelu a přes plexisklo si nemohl nevšimnout reakce jednoho z fanoušků domácích, který českému křídelníkovi ukázal zdvižený prostředníček.

Pastrňákova reakce? Z příznivce Tampy nespustil oči, což dotyčný nevydržel. Nejprve prostředníček schoval, aby pak i uhnul pohledem.

„Viděli jste to? Bylo to docela vtipné. Dalo by se říct, že se kvůli tomu cítil špatně, když (prst) docela rychle stáhnul zpátky dolů," cituje novinář Joe Haggerty z Boston Hockey News pozápasovou reakci vysmátého Pastrňáka.

Ten tak zaznamenal už 29. kanadský bod v 19. zápase sezony a v kanadském bodování celé soutěže mu patří pátá příčka s dvoubodovou ztrátou na druhého Leona Draisaitla z Edmontonu. Proti Tampě se do statistik zapsali i další Češi; David Krejčí gólem a asistencí, Pavel Zacha jednou finální nahrávkou.

Hlavní hvězdou utkání však byl Patrice Bergeron. Sedmatřicetiletý kanadský centr první formace asistoval u třetí trefy Bruins, čímž ve svém 1235. utkání v NHL dosáhl jubilejního tisícího bodu.

"Je to pro mě speciální okamžik, nestává se to každý den. Jde o další milník v mé kariéře, netušil jsem, čeho všeho dosáhnu. Jsem rád, že se mi tu hranici povedlo překonat právě s touto partou," řekl kapitán Bergeron, jenž s Bostonem spojil celou svou kariéru v NHL.

Před ním na tisícibodovou metu dosáhli v dresu Bruins jen tři hráči - Ray Bourque (1506), Johnny Bucyk (1339) a Phil Esposito (1012).

„Kdyby byl větší sobec, mohl dávno mít 1200 nebo 1300 bodů. On je ale naprosto oddaný týmu, nesnaží se honit osobní úspěchy. Vždycky myslí na kolektiv, v tom je úžasný," vyzdvihl člena Triple Gold Clubu sdružujícího vítěze MS, ZOH a Stanley Cupu trenér Bostonu Jim Montgomery.

Související témata:
Prostředníček