Pohyb v kádru Pirátů: David Černý bude do konce sezóny hostovat v Děčíně. Na střídavé starty přichází Adam Horák
Foto: Piráti Chomutov
Chomutov

Chomutov - V reakci na marodku mezi brankáři dochází k pohybu v kádru Pirátů, jimž může nově v rámci střídavých startů z prvoligového Sokolova pomoci Adam Horák. Naopak chomutovský dres v této sezóně už neoblékne útočník David Černý, jenž bude do konce ročníku k dispozici Děčínu formou hostování.

„David za námi přišel, že by potřeboval změnit prostředí a my jsme mu vyhověli,“ přibližuje sportovní manažer Petr Jíra. „Sice se nám po zranění Richarda Běhuly uzdravil Míra Hanuljak, ale nemůžeme mít pro juniorku a áčko jen tři brankáře, proto jsme tenhle post potřebovali doplnit a forma střídavých startů nám vycházela nejlépe,“ objasňuje jedním dechem dohodu s účastníkem Chance ligy s tím, že Adam Horák byl měl být trenérům k dispozici už pro sobotní šlágr s Letňany.

Devatenáctiletý David Černý trénoval v létě převážně s A-týmem, za který odehrál také pět přípravných duelů a dvakrát naskočil rovněž v dosavadním průběhu základní části druhé ligy. Jeho bilance v mistrovských zápasech áčka však zůstává čtyři góly a dvě asistence, což jsou čísla ze šesti utkání v předešlém ročníku. Odchovanec západočeského hokeje naskočil také do jedenácti střetnutí ligy juniorů, v níž dvakrát skóroval a přidal jedenáct přihrávek.

Adam Horák oslavil v pondělí 21. listopadu jednadvacáté narozeniny a hokejově vyrostl v rodných Karlových Varech, kde doposud zapsal dva extraligové starty, v nichž nastřádal 86 odchytaných minut. Mezi tuzemskou elitou debutoval 20. prosince 2019 v Pardubicích, kde ve 35. minutě vystřídal Filipa Novotného poté, co domácí otočili z 0:3 na 4:3. Energie nakonec v krajské metropoli na soutoku Labe s Chrudimkou vyhrála v prodloužení.

O patro níže v Chance lize stál mezi třemi tyčemi již zmíněného Sokolova a kadaňských Trhačů celkem v deseti duelech. Piráti budou po Chebu další druholigovou štací mladého gólmana, který může v chomutovském dresu debutovat v souboji s vedoucími Letňany v ROCKNET ARÉNĚ, kde 12. října do poslední chvíle držel naděje chebského Stadionu na bodový zisk, neboť Západočeši padli s Piráty 1:2.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru