Vstupné zdarma a stovky lidí. Ve velkolepých prostorách klášterního kostela v Oseku se konal adventní koncert
Adventní koncert Ústeckého kraje. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Osek - V předvečer první adventní neděle se tradičně konal slavnostní adventní koncert. Letos padla volba na nově zrekonstruovanou baziliku Nanebevzetí Panny Marie v klášterním kostele v Oseku. Vstupné bylo zdarma, přišly stovky lidí.

"Poosmé pořádá Ústecký kraj ve spolupráci s teplickým spolkem Trautzlova umělecká společnost Adventní koncert Ústeckého kraje. V Oseku se odehraje již podruhé, avšak poprvé v nově zrekonstruovaných prostorách klášterního kostela,“ uvedl hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller.

„Velkolepý duchovní odkaz tohoto místa je možné pocítit nejen při pohledu na skvostnou výzdobu kostela, ale také při myšlence na mnohé výtečné hudebníky a skladatele, kteří v minulosti působili na jeho kůru,“ nastínil Petr Šíla, předseda Trautzlovy umělecké společnosti. 
 
Pod taktovkou oseckého rodáka Jana Zástěry vystoupil orchestr Hudby Hradní stráže a Policie ČR, sbory Collegium hortense a Pražští pěvci. Sopránového sóla se ujaly Miroslava Časarová a Veronika Pavlisová. Celé těleso čítalo osmdesát hudebníků.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru