Filip Bandžak a Jaroslav Svěcený vystoupí na společném koncertu v kostele U Salvátora

Filip Bandžak na svůj první „malý úspěch na velké scéně“ dosáhl již ve svých 11 letech na scéně pražského Národního divadla v roli Pážete v opeře G. Verdiho Rigoletto, debutoval ve Státní Opeře v Praze v roli malíře Marcella v opeře La Bohème G. Pucciniho. 

Vynikající český barytonista je laureátem mnoha prestižních světových soutěží, vystupuje na operních a koncertních scénách Evropy, Asie a Ameriky. Je držitelem řady ocenění, včetně nejvyššího ocenění Evropské unie umění v oblasti operního zpěvu – Zlatá Europea.

„V kostele sv. Salvátora vystupuji již poněkolikáté v rámci koncertní řady Belcanto Prague a vždy je to pro mne velice příjemný zážitek. Má, jako místo konání koncertů, příjemnou atmosféru a dobrou akustiku. Navíc se o něj starají milí a přívětiví lidé. Výjimečné je také jeho umístění. Kostel se nachází na pražském Starém Městě mezi ulicemi Salvátorská, Dušní a Kostečná, nedaleko Staroměstského náměstí“ uvádí Filip Bandžak k pozvánce na koncert.


Rodák z Hradce Králové Jaroslav Svěcený je jedním z nejvýznamnějších a nejznámějších současných českých houslistů. Studoval na Pražské konzervatoři a Akademii múzických umění u profesorů Františka Pospíšila a Václava Snítila. Vzdělání dovršil mistrovskými kurzy u světových virtuosů Nathana Milsteina a Gidona Kremera. Je považován za proslulého popularizátora houslové hry. Jeho koncertní turné a festivalová vystoupení obdivovali posluchači v USA, v celé Evropě, Mexiku, Chile, Rusku, Maroku, Indonésii, Indii, Thajsku a řadě dalších zemí. Natočil 44 CD a DVD s díly světových a českých autorů. 

S Jaroslavem se známe již mnoho let a velmi si vážím zejména jeho práce v oblasti propagace vážné hudby a reprezentace naší republiky v zahraničí. Jaroslav je navíc také velkým odborníkem a soudním znalcem v oboru strunných smyčcových nástrojů. Je mi ctí, že přijal pozvání a těším se na naše společné vystoupení 30. listopadu v kostele U Salvátora“ dodává Filip Bandžak

Společný koncert umělců doprovodí klavíristka Lucie Tóth.

30. listopadu od 18. hod., kostel U Salvátora, Salvátorská 1, 110 00 Praha 1- Staré Město.
Vstupenky: richards.group.cz@gmail.com, případně hodinu před koncertem přímo v kostele U Salvátora.

Foto: archív Filipa Bandžaka a Jaroslava Svěceného

You may also like...