Hra Cesta chmele: Zábava pod stromeček nebo zajímavý dárek ze Žatce
Foto: město Žatec
Louny

Žatec - Stejně jako minulý rok i letos připravilo město Žatec předvánoční vydání díla, které podporuje povědomí o chmelařské tradici v Žatci a okolní krajině. Tentokrát to není publikace, ale hra.

Vydejte se na zajímavou, lehce vzdělávací „cestu chmele“, která začíná ve venkovské krajině v okolí vesnice Stekník, kde se chmel po staletí pěstoval a šlechtil. Navštívíte sušárny, spojené se zpracováním chmele ihned po sklizni a pokračujete do Žatce, kde se projdete unikátním souborem chmelařských skladů a balíren. Díky této hře poznáte, jak probíhalo zpracování chmele zakončené jeho prodejem, certifikací a vývozem do světa.

Originální herní plán s dokonalými kresbami Petra Bažanta zobrazuje autentická místa, která se v Žatci a jeho okolí skutečně nachází a která jsou celosvětově jedinečná, a proto navržená na zápis na Seznam světového dědictví UNESCO.

Hra je určena pro až 6 hráčů a doporučena dětem od 6-ti let. Netradiční balení ve formě tubusu obsahuje herní plán, pravidla hry, dřevěné figurky a kostku.

Hru můžete zakoupit již nyní za 347 Kč v Informačním centru na náměstí Svobody nebo v Chrámu chmele a piva.

Olga Bukovičová

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru