Jiří Lehečka, poražený finalista Turnaje mistrů pro hráče do 21 let

Jiří Lehečka, poražený finalista Turnaje mistrů pro hráče do 21 let | foto: AP

Tenista Lehečka je v nominaci na cenu pro nováčka roku na ATP Tour

  • 0
Jiří Lehečka je jedním z pěti nominovaných tenistů na cenu pro nejlepšího nováčka na okruhu ATP. Trofej je určena pro hráče, kteří se v tomto roce poprvé dostali do elitní stovky světového žebříčku a na profesionální tour dosáhli největších úspěchů.

Společně s jednadvacetiletým Lehečkou jsou nominováni Američan Ben Shelton, Tseng Chun-hsin z Tchaj-wanu, Brit Jack Draper a Nor Holger Rune. Právě Rune je největším adeptem na vítězství, neboť v závěru sezony vyhrál turnaj Masters v Paříži a po finálovém triumfu nad Novakem Djokovičem se posunul na 10. místo světového žebříčku.

Denně rozhovory i focení. Lehečka okusil život hvězd, Silvestr stráví v Sydney

Lehečka letos debutoval na všech čtyřech grandslamech. Zahrál si semifinále na turnaji ATP v Rotterdamu, vyhrál challenger v Liberci a jako první Čech se kvalifikoval na Turnaj mistrů pro hráče do 21 let, kde v listopadu postoupil do finále.

V roce 2013 byl vyhlášen nejlepším nováčkem ATP Tour Jiří Veselý. Cena se tehdy jmenovala „Hvězda zítřka“ a dostával ji nejmladší hráč, jenž zakončil rok v první světové stovce. Nyní vítěze, jenž bude vyhlášen tento měsíc, určuje hlasování tenistů.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga