Ostrava: 700 milionů do vodárenské infrastruktury

blank

Návrh rozpočtu pro příští rok předpokládá, že bude Ostrava hospodařit s 14,3 miliardami. Více než 34 procent je určeno na investice. 705 milionů míří do oblasti obnovy a rozvoje vodárenské infrastruktury. 

„Našimi prioritami při sestavování rozpočtu na rok 2023 bylo pomoci občanům města v současné nelehké situaci zachováním co nejnižších cen městem poskytovaných služeb, dále alokace co nejvyššího objemu investičních prostředků pro pokračování slibně nastartovaného rozvoje města, a to vše při nezvyšování, ale naopak snížení zadluženosti Ostravy. Zdánlivě protichůdné požadavky se nám podařilo splnit a s výsledkem jsme spokojeni,“ konstatoval primátor města Tomáš Macura.

Mezi hlavní vodohospodářské projekty roku 2023 patří kompletní rekonstrukce kanalizace v ulici Přemyslovců, kanalizace ve Svinově, část Zátiší či rekonstrukce šnekovnic v ústřední čistírně odpadních vod. „Pro město je zásadní schválení státního rozpočtu České republiky na rok 2023. Obsahuje totiž financování projektu čtyř kulturních staveb pro čtyři největší česká města. Pro Ostravu to znamená státní spolufinancování klíčové stavby investičního rozpočtu – Koncertní haly a související rekonstrukci Domu kultury města Ostravy. Naše téměř roční vyjednávání s ministry financí a kultury slavilo úspěch – pro tento projekt je schválena státní spoluúčast v celkové výši 600 milionů korun, detailně čtyřikrát 150 milionů korun pro období 2023–2026,“ doplnil náměstek primátora Miroslav Svozil.

Scroll to Top